krem - 19817 przepisów (strona:265/1322)

Ciasto marchewkowe z mascarpone i lustrzaną polewą 174

marchew jest w ogóle niewyczuwalna, a ciasto dzięki niej jest niezwykle wilgotne. Zapach wypieku jest rewelacyjny, dzięki korzennym przyprawom i skórce z pomarańczy. Do przełożenia ciasta użyłam mojego ulubionego kremu z mascarpone, a wierzch oblałam słynną polewą lustrzaną. Do dekoracji zrobiłam z masy cukrowej marchewki, a boki ciasta obsypałam posiekanymi orzeszkami.  W tygodniu staram się ograniczać spożycie cukru(...)biały Diamant 1 szklanka, jajka 4 szt, olej 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, przyprawa do piernika 1 łyżka, skórka otarta z pomarańczy 1 łyżeczka, krem z mascarpone: śmietanka 36% 300 ml, mascarpone 250 g, cukier puder 3 łyżki, polewa lustrzana: woda 50 ml, cukier biały Diamant 150 g, kakao 4 łyżki, żelatyna 2 łyżeczki, śmietanka

kulinarne odsłony pati
ciasto z kremem i truskawkami :) 189

Witam Kochani Truskawkowych wypieków ciąg dalszy-dziś przepis na niezawodne ciasto z kremem,truskawkami i galaretką-można by rzec klasyk :P  Polecam idealne ciasto na ciepłe letnie dni  SKŁADNIKI *Duża tortownica 24cm BISZKOPT 4 jajka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia KREM 2,5 szkl mleka  (szkl 250ml(...)potem żółtka-miksujemy.Przesiewamy mąkę i proszek-miksujemy krótko na najniższych obrotach. Wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia-dno. Pieczemy około 20-25 min do suchego patyczka. studzimy KREM 2 szkl mleka wlewamy do garnka-gotujemy. 0,5 szkl mleka miksujemy z budyniem,mąkami,cukrem,żółtkami-wylewamy na gotujące się mleko i gotujemy do zgęstnienia mieszając .Studzimy .masło ucieramy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
CIASTO TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE 171

letnie ciasto z truskawkami.  SKŁADNIKI Ciasto: Blaszka: 20x26 1 budyń waniliowy, 2 łyżki mąki pszennej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 3 jajka, 3 płaskie łyżki cukru Krem truskawkowy: 350 g serka naturalnego z wiaderka, 200 g truskawek, 5 płaskich łyżeczek żelatyny, 3 łyżki cukru pudru, Kilka truskawek przekrojonych na pół Krem śmietanowy: 200 g śmietany 36%, 1 łyżka(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu ciasto przekrawamy na 2 placki. Pierwszy biszkopt smarujemy dżemem, np. z czarnej porzeczki. Krem truskawkowy: Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szkl. wrzątku. Truskawki blendujemy z cukrem, dodajemy serek, miksujemy, powoli wlewamy żelatynę. Mieszamy. Lekko tężejącą masę wylewamy na biszkopt posmarowany dżemem, wciskamy truskawki, przykrywamy drugim biszkoptem

słodki bratek
Tarta z rabarbarem, truskawkami i kremem jaglanym 149

czerwce, które był zbierane właśnie w tym miesiącu. Czerwiec to również czas czerwonych truskawek i rabarbaru. Połączenie idealnie ze sobą współgrające smakowo. Polecamy tartę z tymi specjałami z dodatkiem kremu jaglano-waniliowego.  Tarta z rabarbarem, truskawkami i kremem jaglanym Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej (w wersji bezglutenowej: (1 szklanka mąki gryczanej i 1 szklanka mąki jaglanej(...)Składniki na kisiel z rabarbaru i truskawek: 6 łodyg rabarbaru 40 dag truskawek 3 – 4 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki soku pomarańczowego 1 pełna łyżeczka mąki ziemniaczanej Składniki na krem: 150 g kaszy jaglanej 2 szklanki roślinnego 1 łyżka cukru ( u mnie ksylitol) ziarenka z jednej laski wanilii  Przygotowanie Kaszę gotujemy na mleku przez 20 minut, następnie dodajemy cukier

Moja Mama Gotuje
Zakręcona truskawkowa rolada bezowa 150

podniebieniem gorąco je polecam! Na tarasie, w ogrodzie, czy przy kuchennym stole...taką roladą warto się i innych  kulinarnie dopieścić ;) W końcu jutro święto! Truskawkowa rolada bezowa z kremem bazyliowo-cytrynowym Potrzebujesz: Beza: 3 białka 150g cukru pudru 1 łyżka mąki kukurydzianej 100g truskawek kilka kropel soku z cytryny Krem: 250g Mascarpone 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki cukru(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozsmaruj na płasko. 8. Na bezowej masie zrób kilka kleksów truskawkowym musem i wykałaczką zrób esy-floresy. 9. Piecz 15min. w 160*C. Krem: 1. Liście bazylii posiekaj bardzo, bardzo drobno lub rozetrzyj w moździerzu na pastę. 2. Połącz ze sobą dokładnie wszystkie składniki. Całość: 1. Odwróconą bezę przełóż na pergamin i delikatnie ściągnij

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto kokosowo- kajmakowe 212

podłużnych biszkoptów 200g ciemnych herbatników 2 budynie śmietankowe   750ml mleka 2%   3 łyżki cukru kryształu 200g masła 150g kokosu 250g kajmaku 2 batony np snikers Sposób przygotowania Krem kokosowy: Na suchej patelni prażymy kokos. Ok 650ml mleka wraz z cukrem stawiamy na średnim ogniu. W pozostałej ilości rozpuszczamy proszki budyniowe i wlewamy na gotujące mleko. Zestawiamy(...)dodajemy pokrojone na małe kawałki masło. Mieszamy np. blenderem na wolnych obrotach aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Do kremu od razu dodajemy ok 100g przyrumienionego kokosu. Batony drobno siekamy i łączymy z masą kajmakową. Przełożenie: Spód formy wykładamy np. folią spożywczą, a następnie warstwą podłużnych biszkoptów. Wykładamy ok ½ ciepłego kremu kokosowego, pokrywamy warstwą herbatników (dodatkowo kilka dokładnie mielimy i uzupełniamy

Kuchnia w czekoladzie
Zupa krem z białych warzyw 184

Zupy krem są coraz bardziej popularne, także w naszym domu. Mają gładką konsystencję, mogą być bardziej gęste lub mniej, na bulionie, wodzie, mleku lub śmietance, do woli. Najbardziej w takich zupach lubię to, że oprócz tego, iż są zdrowe i zazwyczaj w 100% warzywne to do tego bardzo lubią je dzieci, są bezpieczne dzięki gładkiej konsystencji(...)można przemycić dziecku wiele cennych składników, a samo danie dobrze zaspokaja głód. Biorąc dokładkę nie musimy przygotowywać drugiego dania, zupa jest dość syta. Jedne z moich ulubionych zup kremów to pomidorowa z parmezanem i bazylią, cebulowa z grzankami, łososiowa, dyniowa i zupa krem z białych warzyw, którą dziś wrzucam do naszego rodzinnego menu. Ziemniaki dodają gęstości zupie, to ile bulionu

Zasmakuj Kuchni
Super Krówka, czyli wegańskie i bezglutenowe cukierki w zdrowej wersji :) 200

wielkim wielbicielem cukierków-krówek, choć zawsze preferowałam wersje z ciągnącym się środkiem to mogę teraz napisać, ze Super Krówka podbiła moje podniebienie i zdecydowanie wybrałabym ją aniżeli krówkę tradycyjną 😉 Krem orzechowo-kakaowy Pozostając w klimatach słodko-karmelkowo-krówkowych, marka ta produkuje dodatkowo fantastyczne kremy (na chwilę obecną jeden wariant smakowy, ale już wiem, że asortyment wkrótce się powiększy o nowe(...)smaki). Krem orzechowo-kakaowy łączy w sobie smak krówek, orzechów i mlecznej czekolady. Cechy takiego kremu są takie same jak cukierków, natomiast smak - nieco podobny i niebiańsko przepyszny! Ale o tym w oddzielnej notce już niedługo. Będzie dostępna TUTAJ

Zdrowie na języku :P
Czekoladowy jagielnik z truskawkami 497

Świeże truskawki w galaretce na kremie czekoladowym to smaczne i szybkie ciasto, które nie wymaga pieczenia. Głównym składnikiem kremu jest kasza jaglana i przypomina czekoladowy budyń. Polecam! ok 100 g herbatników maślanych 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wrzącej wody 1/2 kg świeżych truskawek KREM CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 1/2 szklanki mleka 2 szklanki wody(...)ogień. Podgrzewając dodać cukier i masło. Do gorącej kaszy wrzucić połamaną czekoladę i mieszać, aż się całkowicie rozpuści. Na dnie kwadratowej formy ułożyć warstwę herbatników i wyłożyć gęsty krem czekoladowy. Wyrównać i odstawić do przestudzenia. Na wierzchu ułożyć świeże i oczyszczone truskawki. Galaretki rozprowadzić w wodzie i zimną wylać na truskawki. Odstawić do stężenia. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria

https:KKuchniaMniam
Zupa krem z borowików wg Aleex 154

chętniej to robię, kiedy odwiedzają nas dzieci. Lubię gotować i piec dla swoich bliskich. Ponieważ mijający weekend spędzaliśmy poza domem, musiałam przygotować coś łatwego i szybkiego. Wybrałam zupę krem z borowików. Skorzystałam z kupionych mrożonek, które mają naprawdę dobrą jakość. Oczywiście, jeśli nie chcecie, nie musicie ich kupować, można użyć tych domowych albo po prostu świeżych produktów. Efekt za każdym(...)wywaru. Doprawić solą i pieprzem. 5. Gdy warzywa będą już miękkie, odlać do garnuszka dużą część wywaru. W garnku pozostawić warzywa i trochę bulionu. Zmiksować na dość gęsty krem. Gęstość zupy regulować ilością dolewanego bulionu, który wcześniej odlaliśmy. 6. Do kremu dodać kawałki grzybów, kostkę grzybową. Gotować jeszcze ok. 5-7 minut. 7. Podawać gorący krem tak, aby w każdej

W mojej kuchni
TIRAMISU Z TRUSKAWKAMI 154

cukru. Wlej uzyskany coulis z truskawek do szerokiej miseczki. Jajka rozbij, oddzielając żółtka od białek. Żółtka utrzyj do białości, domieszaj mascarpone, ubij całość od uzykania gładkiego kremu. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Połącz delikatnie, przy pomocy szpatułki, z kremem z mascarpone. Zanurzaj szybko po jednym biszkopcie w coulis truskawkowym i układaj je jeden obok drugiego w szerokich(...)szklankach lub miseczkach. ** Wyłóż na nie warstwę kremu z mascarpone, a następnie kawałki truskawek, po czym na nowo biszkopty i warstwę kremu. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 2-3 godziny. Przed podaniem udekoruj truskawkami. *Możesz również przygotować tiramisu w płaskim naczyniu np. do zapiekania lazanii. ** Lub połówki biszkoptów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Bananowa chmurka 514

którzy jeszcze jakimś cudem nie znają tego ciasta – Upieczcie je, bo jest po prostu RE-WE-LA-CYJ-NE! Kruchy spód, warstwa świeżych owoców w galaretce, na to krem śmietanowo-waniliowy, a całość przykryta czekoladową bezą. Polecam!!! Ciasto kruche: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia pół opakowania cukru wanilinowego, około 8g 150 g mąki(...)ziemniaczanej 60 g gorzkiej czekolady (ja dałam mleczną) Galaretka z bananami i ananasem: około 8 – 10 bananów 1 puszka ananasów 3 cytrynowe galaretki 3,5 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy z wanilią: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii

Smaki Na Talerzu
Tarta z kremem i musem truskawkowo-bazyliowym 167

mniej słodyczy ale przynajmniej w niedzielę do kawy musi być u mnie jakieś ciasto. Od kawałeczka słodkich kalorii nic się przecież nie stanie ;) Tym razem upiekłam kruchą tartę z kremem i musem truskawkowym. Doskonałe kruche ciasto z kremowym nadzieniem i do tego mus truskawkowy tworzą połączenie idealne. Jest to pyszny deser do letniej popołudniowej kawy.  Nie bójcie się dodatku(...)musie truskawkowym, to połączenie smaków jest naprawdę świetne! Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej 100 g ziemnego masła 50 g cukru pudru żółtko łyżka kwaśnej śmietany spora szczypta soli Krem: 250 g mascarpone 250 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru łyżeczka mąki ziemniaczanej Mus truskawkowo-bazyliowy: 30 dag truskawek kilka liści bazylii 2 łyżki cukru Ciasto: wszystkie składniki posiekaj

Smakołyki Asi
Banana Dream (bez pieczenia) 137

smaczne połączenie słodkiej masy budyniowej z lekko kwaskową galaretką. Świetny dodatek do weekendowej herbaty, który zaspokoi także niebywale wymagające podniebienia naszych dzieci. Składniki (forma 24 cm x 30 cm): Krem: 2,5 szklanki (625 ml) mleka 3,2% 4 łyżki (50 g) mąki pszennej 4 łyżki (100 g) mąki ziemniaczanej 0,5 – 0,75 szklanki(...)galaretki zamiast 500 ml użyć 400 ml). 3) Kiedy budyń wystygnie, utrzeć masło i powoli, cały czas miksując dodawać do niego po jednej łyżce zimnego budyniu tak aby powstał krem budyniowy. 4) Na dnie formy ułożyć warstwę herbatników. Na herbatnikach rozsmarować połowę kremu i ułożyć 1,5 pokrojonego banana (można kawałki lekko skropić cytryną, aby banany nie ciemniały

Fitsweet.me
Tort Red Velvet 184

Tort Red Velvet w nieco innej odsłonie, bo przygotowany na puszystym biszkopcie, a krem w środku został wzbogacony delikatną nutą cytrynową. Delikatny, puszysty biszkopt, przełożony lekko cytrynowym kremem na bazie serków i kremówki ? Idealnie Tort ozdobić możecie według własnych upodobań, ja z racji tego, iż był przewożony w bardzo wysokich temperaturach, użyłam do ozdoby jedynie orzeszków Składniki na tort: Biszkopt(...)temp. pokojowej 2/3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru odrobina czerwonego barwnika Krem: 500ml śmietanki 36% 375g mascarpone 375g serka ” Twój Smak ” lub ” Philadelphia „ 1 szklanka cukru pudru skórka otarta z połowy cytryny pół łyżeczki ekstraktu cytrynowego Pozostałe: około 300g posiekanych orzechów arachidowych Przygotowanie tortu: Biszkopt: Spód tortownicy ( 24cm ) wykładamy papierem

NiePieprz.pl