krem orzechowy - 3406 przepisów (strona:106/228)

Zdrowy krem orzechowy a'la nutella 123

Pyszny czekoladowy krem, w którym naprawdę czuć smak orzechów oraz nie ma żadnych niepotrzebnych niezdrowych dodatków.  Krem jest słodki, mocno czekoladowy i orzechowy. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu oraz nie trzeba wielu składników. Wystarczą daktyle, kakao, orzechy laskowe oraz dobry blender. I tym sposobem mamy swoją własną, zdrową wersję nutelli :)   Krem idealnie nadaje się do naleśników i omletów

Healthy food explorer
,,Bananowa krówka bez pieczenia’’ 116

powiedzieć, że to ciasto 3 bit z bananami. Składniki: 48 prostokątnych herbatników (16 kakaowych herbatników i 32 maślanych herbatników) 400 g masy kajmakowej Helio Masa orzechowa Helio 4 banany 1/4 cytryny Składniki na krem kajmakowy: 500 g mascarpone 500 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 6 łyżek gotowej masy kajmakowej Helio Wykonanie: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy pierwszą(...)następnie dodajemy masę kajmakową, miksujemy do momentu połączenia się składników. Na banany wykładamy krem i równomiernie rozprowadzamy. Na kremie ściśle układamy herbatniki kakaowe, a na nich rozsmarowujemy pozostałą masę kajmakową. Przykrywamy pozostałymi herbatnikami maślanymi i lekko dociskamy. Na wierzchu rozsmarowujemy masę orzechową. Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy według uznania . Smacznego

Podróż w kulinaria
Babeczki z białą czekoladą i jagodami 85

Przepyszne babeczki, które osłodzą nawet najbardziej ponury dzień. Orzechowo-owsiany spód wypełniony aksamitnym, kokosowym kremem a'la Rafaello z białą czekoladą i jagodami do dekoracji. Te małe słodkości idealnie sprawdzą się jako dodatek do prezentu dla bliskiej osoby. Zamiast kupnych bombonierek poświęćcie chwilkę czasu na przygotowanie tych pyszności.  ❤ SKŁADNIKI/ 11 babeczek jedna babeczka dostarcza średnio: 145 kalorii(...)tłuszczu / 20 g węgli płatki jaglane - 7 łyżek (70 g) płatki owsiane -  3 łyżki (30 g) banan - 1 sztuka (100 g) masło orzechowe - 1 łyżka (25 g) olej kokosowy - 1 łyżeczka (5 g) Masło orzechowe i olej kokosowy rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody. Banana rozgnieść dokładnie widelcem, połączyć z płatkami, masłem i olejem. Tak przygotowanym ciastem wylepić

Kuchnia Ellie
Piszinger – pischinger ze słonym masłem orzechowym i konfiturą 123

powstać kajmak. Coś wspaniałego! Dzisiaj jednak nieco inna wersja tego przysmaku, bo w wersji ze słonym masłem orzechowym i konfiturą figową. Możecie użyć każdych innych powideł lub konfitur, byleby były one lekko kwaśne. Na blogu znajdziecie również wersję dla wegan z kremem kakaowym z tofu . Składniki: – 1 opakowanie wafli tortowych pełnoziarnistych lub bezglutenowych (andrutów) – 300g konfitury figowej

Be Fit Be Strong
Sałatka z malinową wątróbką, figami i burakiem 39

Wczoraj na blogu wylądował przepis na lekką jak chmurka zupę  krem z marchewki z masłem orzechowym i oliwą cytrynową  a dzisiaj coś dla ludzi o mocnych nerwach! Wątróbka. Ma swoich zwolenników, ma swoich przeciwników. Jedni kochają, inni nienawidzą. Ja po prostu lubię. Dobrze przyrządzona, odpowiednio poddana obróbce termicznej, z odpowiednimi dodatkami to według mnie mistrzostwo świata i bije

Mango Papaja
Ciasto czekoladowe z daktylami bez cukru 49

jeśli tyle jest zostało wody z gotowania kasztanów) 2 łyżki kakao 250 g daktyli medjool  2 łyżki masła migdałowego (może być z prażonych lub ze zwykłych migdałów, masło orzechowe) 1/2 łyżeczki mielonej wanilii lub aromatu oraz 200 g gorzkiej czekolady masło lub olej kokosowy 1/3 kostki 3 jaja L 60 g mąki orkiszowej 1 i 1/2 łyżeczki sody Przygotowanie(...)godziny następnie gotujemy do miękkości ok. 30 minut. Odcedzamy kasztany i miksujemy z miękkimi daktylami, wrzątkiem, kakao, wanilią i masłem migdałowym ( zamiast migdałów można dać inne masło orzechowe lub wręcz masło). Powstały krem odstawiamy aby wystygł. Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej z masłem. Studzimy. Następnie jaja wbijamy do miski i ubijamy aż powstanie puch. Dodajemy masę kasztanowo daktylową

AZgotuj!
Śmietankowe cappuccino 92

blogu już jest kilka wersji ciasta cappuccino ( klasyczne z mlekiem w proszku , orzechowe , kokosowe i jabłecznik z kremem cappuccino ) ale to, które zrobiłam ostatnio na wilgotnym kawowym spodzie nieco przypominającym brownie z kremem budyniowym o smaku cappuccino i warstwą śmietankową, przełamane odrobiną kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki jest po prostu genialne. Dobrze się kroi, wygląda efektownie, a smak zachwyci najbardziej

Cynamonowe szczęście
Mini brownie migdałowe z gruszkami 81

minut (do tzw. suchego patyczka). Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mini murzynki z wiśniami → Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką → Brownie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Brownie z masłem orzechowym Artykuł Mini brownie migdałowe z gruszkami pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Szybka zupa krem ze szparagów 99

Szybka zupa krem ze szparagów Wiosna bardzo kojarzy mi się ze szparagami. Sezon na nie zaczyna się końcem marca, a kończy w okolicach pierwszej połowy czerwca. W tym przedziale są one najsmaczniejsze, najzdrowsze i najtańsze, chociaż tanie zazwyczaj nie są. Jak każde warzywo, tak i szparagi można wykorzystać do prawie wszystkiego. Pierwszym przepisem na blogu było risotto ze szparagami(...)cenią sobie prostotę. Z czym podawać krem ze szparagów? Oczywiście można klasycznie zrobić lub kupić grzanki. Ja natomiast zrobiłem ekspresowe podpłomyki z patelni , które wymiatają w kategorii pieczywa bez drożdży 😄 Kilka zup, które również gorąco Ci polecam Zupa krem z pieczarek Zupa marchewkowa krem Indyjska zupa kalafiorowa Krem cebulowy po azjatycku Zupa orzechowa Gazpacho

Blendman
Placuszki z mąki kokosowej 149

łyżek) i smażyć na bardzo małym ogniu do zarumienienia (około 2-3 minuty). Przewrócić bardzo delikatnie i smażyć jeszcze przez chwilę. Placuszki można podawać z masłem orzechowym, dżemem, konfiturą lub czekoladowym kremem z awokado  i udekorować owocami. Smacznego! *Ciasto wychodzi gęste, więc w razie potrzeby polecam dolać troszkę mleka

Healthy food explorer
Jaglane gofry z orzechami - bez cukru i glutenu 183

jaglanej 4 łyżki mąki arachidowej lub dowolnych zmielonych orzechów olej kokosowy do posmarowania gofrownicy  Przygotowanie: Gofrownicę nagrzewamy. Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gładki krem. Dodajemy mąkę jaglaną i orzechową, ponownie miksujemy. Nagrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym. Nakładamy połowę ciasta i zapiekamy około 12/13 minut

Szkrab Je Sam
Babeczki orzechowe z kremem czekoladowym 200

Pyszne, mięciutkie, mocno orzechowe babeczki, udekorowane delikatnym, czekoladowym kremem. Smakują wspaniale i tak też się prezentują ;). Mój krem jest naprawdę delikatnie czekoladowy, wg mnie smakował jak czekoladowy budyń :). Użyłam do jego wykonania pół na pół czekolady mlecznej i deserowej, ale jeśli lubicie czekoladę gorzką ( za którą ja nie przepadam ), to możecie użyć tylko takiej ( krem będzie miał wówczas bardziej intensywny

Opowieści z piekarnika
ORZECHOWE BABECZKI Z KREMEM CZEKOLADOWO-KAWOWYM 141

Przepyszne małe co nie co do kawy. Kruche orzechowe babeczki, wypełnione mega czekoladowym kremem z dodatkiem kawy, które przełamuje smak dżemu z czarnej porzeczki. Pięknie się prezentują i doskonale smakują dzięki prażonym orzechom laskowym Helio . SKŁADNIKI Babeczki: 16 sztuk 1 szkl. mąki tortowej, ½ szkl. mąki krupczatki, 100 g masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki zmielonych orzechów laskowych

słodki bratek
Niespodzianka od Helio. 165

Kokosowa babka z polewą i bakaliami 2. Zawijane keksowe bułeczki z lukrem 3. Sernik na kruchym cieście z wiśniami 4. Piaskowa babka z pomarańczową nutką 5. Tort orzechowy 6. Krówkowe muffinki z kremem 7. Aksamitny sernik z ajerkoniakiem 8. Kruche ciasteczka z kajmakiem i żurawiną 9. Bezowe gniazdka z bitą śmietaną, migdałami i jajeczkami 10. Wielkanocny mazurek z powidłem, kajmakiem

Izabelawkuchni
TARTA Z KREMEM JAGLANO - KOKOSOWYM (WEGAŃSKA, BEZGLUTENOWA, BEZ PIECZENIA) 131

wyłożonej papierem do pieczenia. Umieszczamy w lodówce. Ugotowaną kaszę, stałą część mleka kokosowego i resztę składników na masę umieszczamy w kielichu blendera i blendujemy do uzyskania gładkiego kremu. Powstałą masę wykładamy na orzechowy spód ciasta. Nakładamy na nią pokrojone w plasterki banany. Składniki na polewę dokładnie mieszamy. Wylewamy na wierzch ciasta, a następnie dekorujemy ziarnami kakaowca i fistaszkami. Umieszczamy

Jeść, by żyć w zdrowiu

Proponowane wyszukiwania