krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:312/534)

Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem 112

wegańskich przepisów znajdziesz tutaj . A może coś wegańskiego na słodko? Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru Ciasto bananowe (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru Keto bounty (wegańskie) Kulki mocy daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej przepisów na wegańskie słodkości znajdziesz tutaj . Zobacz również >> ŚNIADANIA WEGAŃSKIE << >> OBIADY WEGAŃSKIE << >> ZUPY WEGAŃSKIE(...)buraka Fritatta ze szpinakiem (keto) Tiramisu Sos tatarski Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Sałatka ziemniaczana Guacamole Kotlety z buraka (wegańskie) Tortilla przepis na ciasto Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Mus czekoladowy Sushi z omletem Pieczone placki z cukinii (keto) Zobacz więcej przepisów grudniowych lub przepisów sylwestrowych Najnowsze przepisy Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Sernik tradycyjny pieczony Bounty w słoiczkach

WegePrzepis
Deser a'la szarlotka z kremem 159

budyniowy krem ze śmietanką - kompozycja doskonała! To jeden z deserów, które wywołują efekt Wow! a przy tym nie wymagają dużego nakładu pracy (pod warunkiem, że budyń ugotujemy dzień wcześniej).  Składniki (na 4 porcje): 4 jabłka (antonówka, szara reneta) 2 łyżki cukru łyżeczka cynamonu 8 ciastek pełnoziarnistych typu digestive 200ml śmietanki 30% 2 łyżki płatków migdałowych sos czekoladowy budyń(...)Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Przygotować 4 pucharki lub szerokie szklanki. Na dno każdej wyłożyć jabłka, posypać ciasteczkami, wyłożyć krem. Czynność powtórzyć, żeby w każdym pucharku było po 2 warstwy każdego rodzaju składników. Z wierzchu desery udekorować polewą czekoladową, posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Smacznego

Obiad gotowy
KOSTKA BANANOWA Z KAJMAKIEM 291

łyżeczka żelatyny, odrobina wrzątku Dodatkowo: 2-3 banany, sok z cytryny, kakaowe herbatniki , masa krówkowa, wiórki czekoladowe WYKONANIE Ciasto: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek a następnie żelatynę. Krem toffi: Żelatynę

słodki bratek
Zupa krem z dyni 125

Sezon dyniowy w pełni, więc na chłodne jesienne dni polecam zupę krem z tego właśnie warzywa. Jest pożywna, sycąca i rozgrzewająca. Świetnie sprawdzi się w roli

Czekoladowa muffinka
Kawowa babka z polewą czekoladową 144

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim

Pink Envelope
Cycki murzynki 332

wystarczy zmielić w młynku do kawy 100 g wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia *Krem: 6 żółtek litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 i 1/3 kostki margaryny *Dodatkowo: biszkopty okrągłe polewa czekoladowa około szklanki alkoholu - wódka/rum trochę orzechów - po jednym na biszkopcik woda(...)biszkopt nasączony sokiem z cytryny i wody. Następnie wykładamy 3/4 kremu, biszkopt bezowo - makowy i 1/4 kremu. Na samej górze układamy biszkopty nasączone obficie w alkoholu na samym środku biszkoptów układamy po kawałku orzecha i polewamy na środku każdego z biszkopcików polewą czekoladową.  Smacznego

Piekę, bo lubię
Czekoladowy tort z truskawkami 243

zbyt dużego doświadczenia w robieniu tortów, ale i tak wiem, że najgorszym zadaniem jest wyrównywanie kremu – choćbym nie wiem jak się starała nigdy nie wygląda to tak pięknie jak na zdjęciach z moich ulubionych blogów. Jeśli macie ten sam problem co ja, a i tak chcielibyście zrobić swojej Mamie perfekcyjny tort na Dzień Matki mam dla Was kilka(...)prostych pomysłów jak sprawić, żeby Wasz tort wyglądał jak z cukierni. I do tego zaręczam Wam, że będzie smaczniejszy! Pierwsza propozycja to czekoladowo truskawkowy tort z kit-katem. Dzięki wafelkom na brzegach nie musimy się martwić czy krem jest nałożony równo. Tortownica, w której piekłam ciasto ma 16 cm średnicy, zdecydowałam się na dwa blaty z biszkoptu, myślę jednak

Ciastkozercy
Tort piernikowy z nutą grzańca i pomarańczy 100

chyba że  chcemy aby krem był jeszcze słodszy). 5.        Składanie tortu 1)   Biszkopt przekrajamy na trzy blaty. Pierwszy blat delikatnie nasączamy herbatą o smaku grzańca, smarujemy powidłami śliwkowymi i nakładamy krem piernikowy. Przykrywamy kolejnym blatem, który też nasączamy i smarujemy go orange curdem i wykładamy krem o smaku grzańca. Na wierzch układamy(...)połączenia składników aż otrzymamy gładki krem. 2)   Tort wyjmujemy z lodówki i odstawiamy na pół godziny, żeby nieco ogrzał się, a następnie smarujemy kremem do obłożenia i dekorujemy. 7.        Przygotowujemy szyszki do dekoracji: Z masy cukrowej formujemy stożki i od góry rzędami wbijamy płatki czekoladowe. Tak uformowane szyszki układamy na torcie i posypujemy

Na kulinarnym poligonie
Biszkopt z kremem mascarpone i posypką czekoladową. 99

Ostatnio miałam ochotę na ciasto z kremem. Dawno takiego nie robiłam,  może dlatego tak za mną chodziło :) Upiekłam biszkopt, ubiłam śmietankę  z mascarpone, a wszystko posypałam czekoladą. Szybko, prosto i smacznie :)  Ciasto wygląda całkiem fajnie, a jeszcze lepiej smakuje. W sumie, to możecie  je zrobić nawet na święta. Jeśli nie czujecie się dobrze w pieczeniu makowca(...)blat.  Najlepiej podłożyć sobie ręcznik, żeby nie uszkodzić blatu.  Następnie zostawić biszkopt do wystudzenia. W międzyczasie można przygotować posypkę czekoladową.  Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, lub rozdrobnić robotem.  Kiedy biszkopt wystygnie, przygotować krem.  Śmietanę ubić. Kiedy będzie gotowa, dodać serek mascarpone i jeszcze chwilę  miksować. Żeby krem był jednolity.  Na wystudzony

Agusiowe smakołyki
Ciasto Pijak 144

makowo-kokosowy 4 białka 3/4 szklanki cukru 100 g wiórek kokosowych 100 g maku 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem 400 ml kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30 % 100 -150 g czekolady (w zależności jak gęsta ma być polewa) Poncz: 100 ml wódki 100 ml wody Dodatkowo(...)wszystkie składniki. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia o identycznych wymiarach co pierwsza aby blaty były jednakowej wielkości. Pieczemy przez 40 minut w temp. 160*C Kremówkę na krem ubijamy na sztywną pianę, dodajemy dalej miksując na mniejszych obrotach cukier puder, a następnie serek mascarpone. Pierwszy blat nasączamy ponczem (woda + alkohol). Smarujemy biszkopt dżemem z czarnej porzeczki

W Moim Magicznym Domu
Kostka czekoladowo-kawowa 127

się w ustach ciasto o smaku czekoladowo-kawowym, przełamane dżemem z czarnej porzeczki. To propozycja dla czekoladoholików takich jak ja. Szybkie i łatwe w wykonaniu a jakie smaczne. SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka, 4 łyżki cukru, 4 łyżki mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Krem: 100 g czekolady gorzkiej, 300 ml śmietany

słodki bratek
Kremówki z owocami i nutą mięty 192

ciasteczkowa kilka truskawek tabliczka gorzkiej czekolady min.80% kakao Przygotowanie: mleko gotujemy- odlewamy z litra 0,5 kubka do polewy czekoladowej oraz 1 kubek, w którym mieszamy proszek budyniowy, gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu, dodajemy masło, ciągle mieszamy, aby krem się nie przypalił, kiedy zgęstnieje dodajemy posiekaną miętę tak przygotowany krem odstawiamy do wystygnięcia czekoladę kruszymy, dolewamy pół kubka mleka

Luźna Kuchnia
Tort orzechowo-czekoladowo-rumowy i półrocze bloga! 254

być tort! Mega orzechowo -czekoladowy z nutką kawy i alkoholu ;)  Składniki na biszkopt: 10 jajek 10 łyżek mąki tortowej  10 łyżek cukru  pół szklanki mielonych orzechów włoskich  2 łyżeczki proszku do pieczenia  50 ml rumu  50 ml wody  szczypta soli  pół łyżeczki octu  Składniki na krem:  4 tabliczki dobrej gorzkiej(...)marmoladę, przykrywamy kolejną częścią ciasta i smarujemy kremem, przykrywamy następnym plackiem i ponownie smarujemy kremem. Wierzch i boki tortu smarujemy kremem. Dekorujemy mielonymi orzechami i ziarnami kawy. Wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. tort orzechowo-czekoladowo-rumowy z kawą

Bon Appetit Małgorzaty
E-book ZDROWA WIELKANOC – 17 zdrowych przepisów 72

CZERWONĄ SOCZEWICĄ I WARZYWAMI A dla wszystkich łasuchów są ciasta z niskim lub średnim ładunkiem glikemicznym: ŚWIĄTECZNY MAKOWIEC-BAKALIOWIEC BEZGLUTENOWY MAZUREK Z MASĄ CZEKOLADOWĄ BABKA BANANOWO-WANILIOWA CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMOWYM SERKIEM ORZECHOWY JAGIELNIK Z KREMEM DAKTYLOWYM W e-booku dzielę się z Wami także moimi ulubionymi przepisami na sałatki: SAŁATKA WARSTWOWA CARPACCIO Z BURACZKA SAŁATKA Z RUKOLĄ I SUSZONYMI

Natka Pietruszki
Ciasto „śmietniczek” 60

się mleko, chwilę gotujemy, studzimy. Masło ciepłe miksujemy na puch z miodem, po około 10 minutach dodajemy po łyżce grysiku, smarujemy blat ciasta kremem i nakładamy drugi, lekko dociskając, chłodzimy w lodówce około 30 minut. Polewa czekoladowa 5 łyżek śmietany 30-36% tabliczka słodkiej lub gorzkiej czekolady Śmietanę zagotowujemy, wyłączamy gaz, wrzucamy czekoladę i mieszamy aż do rozpuszczenia, chwilę studzimy

Wasze Przepisy
Ciasteczka brownie absolutne 68

rondelka wkładamy masło i połamaną na kostki czekoladę, podgrzewamy i rozpuszczamy na jednolitą masę. Studzimy. Jaja ubijamy z cukrem na puszysty, jasny krem, około 5 minut - na wysokich obrotach miksera. Zmniejszamy obroty i wlewamy powoli czekoladowe masło. Teraz do masy przesiewamy mąkę, wcześniej wymieszaną z proszkiem, kakao i solą. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Do masy można wrzucić w tym momencie

Kronika Piekarnika
Potrawy wielkanocne 113

zawsze znika ze stołu jako pierwsza. Nikt nie jest w stanie się jej oprzeć. Babka podczas Wielkanocy musi zagościć na stole. Fit babka czekoladowa nie dobije Was po wcześniejszym obżarstwie. Ponadto jest przełożona pysznym i zdrowym kremem kokosowym. Dla mnie bomba! Bynajmniej nie kaloryczna, tylko smakowa! Życzenia Wielkanoc Na koniec mam jeszcze dla Was taki mały bonus. Gotowe życzenia wielkanocne

MamaOskarka
Ciasteczka z kandyzowaną czarną porzeczką i polewą czekoladową-bardzo kruche 119

żółtko 2 łyżki z brzuszkiem kwaśnej śmietany 330 g maki tortowej  100 g kandyzowanej czarnej porzeczki Helio   1 polewa czekoladowa Helio   Wykonanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładki krem, następnie dodajemy jajka i śmietanę ciągle ucierając. Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną, mlekiem w proszku i sodą, stopniowo dodajemy do masy i ucieramy. Dodajemy

Sama słodycz i szczypta chili
Lody miętowe z czekoladą 122

Liście mięty blendujemy z cukrem. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, następnie zdejmujemy ją z ognia, dodajemy żółtka i ubijamy, aż masa uzyska konsystencję kremu. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy porcjami masę miętową oraz masę czekoladową. Mieszamy wszystko delikatnie łyżką do połączenia składników. Masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika. Po upływie godziny masę wyciągamy i mieszamy

Zainspirowana w kuchni
Kostka jagodowa 224

cukru pudru 2 łyżki żelatyny + woda Żelatynę rozpuścić w wodzie, odłożyć. Śmietankę i mascarpone ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Krem wylać na ciasto, schłodzić przez około 2-3 godziny w lodówce. Polewa czekoladowa: 100 g białej czekolady 40 g masła 1 łyżka mleka Czekoladę połamać, dodać masło i mleko. Rozpuścić nad kąpielą wodną. Polewą czekoladową

Domowa cukiernia Ewy
ciasto Marysieńka s. Anastazji 2874

powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia o dostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na głodki krem. dodatkowo: ok. 100 ml mocnego naparu kawy, wystudzonego do nasączenia biszkoptów polewa czekoladowa orzechy włoskie do dekoracji wykonanie ciasta: Jeden biszkopt wkładamy do blaszki, delikatnie nasączamy go. Wykładamy 1/2 części masy, na masie układamy ciasto orzechowe

Domowy Smak Jedzenia
Brazylijska uczta, czyli Carioca Resto Bar 186

dobrze doprawiony, soczysty. Szynka obłędna. Ilość serów (moja miłość parmezan) powalająca. Ciekawy dodatek w postaci ryżu. Wszystko to, co uwielbiam. Warto spróbować! Brigadeiros - czekoladowe trufle brazylijskie. Pyszne słodkości, rozpływające się w ustach. Creme de papaya - Lodowy krem z papai z likierem porzeczkowym Cassis. Ciekawy smak lodów. Chyba pierwszy raz próbowałam czegoś takiego. Myślę, że nie zdziwi

Karola gotuje
tort czekoladowy 211

masę raz po raz mieszając łyżką, aż uzyskasz jednolitą gęstość ( tak żeby można było posmarować ciasto ). Ciasto wyłóż na talerzu. Przygotowaną masą czekoladową posmaruj ciasto ( ½ masy  można nawet więcej ) Przykryj drugim ciastem. Ponownie posmaruj ciasto kremem pamiętając o bokach. Udekoruj bezami. Na noc wstaw do lodówki

Darcia w kuchni
Ciasto Milky Way 484

cukrem i cukrem waniliowym, a następnie pozostawiamy je do ostudzenia. Margarynę ucieramy na puch dodając wystudzone mleko oraz mleko w proszku mieszając krem aż uzyuska jednolitą masę Polewa : Ciasto przekładamy masą a na górę polewamy czekoladową polewę , którą uzyskamy roztapiając czekoladę z 6 łyżkami mleka

W Moim Magicznym Domu
Karpatka 247

Karpatkę" w mleku, dodałam cukier waniliowy. Ugotowany budyń (Karpatkę) wystudzić. Masło utrzeć na krem, dodawać powoli wystudzony budyń, dobrze przy tym ucierając. Gotowym kremem przełożyć upieczone i wystudzone placki. Ciasto można posypać cukrem pudrem, albo polewą czekoladową porobić tzw. esy-floresy

In my kitchen
Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką 399

czas miksując. Tężejącą galaretkę wylać na upieczone i ostudzone ciasto. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka będzie już prawie stężała, wyłożyć na nią krem budyniowy. Wierzch ciasta posypać startą mleczną czekoladą (lub jak kto woli – polewą czekoladową). Smacznego! The post Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania