kotlety - 13055 przepisów (strona:506/871)

Jabłka w panierce z herbatników 97

Następnie panierować jak np. kotlety  😉 Piec w nagrzanym piekarniku ok.20 minut w 160 stopniach

Andzia Pichci
Placuszki z indyka z warzywami 165

smażone na patelni wyjdą równie smaczne. Można również zamienić mięso z indyka na pierś z kurczaka. Do przygotowania tych placuszków świetnie sprawdzą się tzw. skrawki odcięte po przygotowaniu np. kotletów. 250 gram fileta z piersi indyka 150 gram  świeżej papryki (użyłam czerwonej i żółtej) 100 gram pieczarek 1 jajko M 1 łyżka kwaśnej śmietany lub jogurtu 1 łyżka mąki

Andzia Pichci
Roladki z kurczaka w sosie potrawkowym 115

mąki pszennej sól cukier Por myjemy i kroimy na drobne półplasterki, następnie przesmażamy na maśle przyprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej, odstawiamy. Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety, brzegi nieco cieniej, przyprawić solą i pieprzem Na środku każdego plastra mięsa układamy przesmażony por. Boki zakładamy do środka i zwijamy w roladkę.  Tak przygotowane roladki możemy ugotować

Andzia Pichci
Schab po bałkańsku z ajvarem 217

Schab najczęściej podajemy w formie kotletów czy roladek,dziś polecam aromatyczny wyrazisty w smaku schab z ajvarem.  To danie sprawdzi się na obiad , kolację czy na różnego rodzaju uroczystości , można podawać z ryżem, kluseczkami czy bagietką czosnkową. 500 g schabu 200 g pieczarek 1 średnia cebula 1 papryka czerwona 3 ogórki konserwowe lub kiszone  puszka pomidorów w puszce

Andzia Pichci
Schab z sosem cebulowym 142

łyżeczka octu balsamicznego , ciemnego sól , pieprz do smaku 1 łyżka mąki pszennej , rozrobiona z wodą do zagęszczenia sosu masło do duszenia cebuli , około 1 łyżki Schab delikatnie rozbijamy na kotlety , uważając żeby nie były zbyt cienkie . Każdy kawałek solimy , pieprzymy do smaku i nacieramy olejem oraz suszonym majerankiem . Odstawiamy przynajmniej na godzinę do lodówki . W międzyczasie warto przygotować sos cebulowy

Ogrodnik w podróży
Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem 111

koperkiem. Jeśli przygotowuję tę wersję kapusty to podaję ją z ziemniakami najczęściej lub pajdą chleba rezygnując już z dodatkowego mięsa w daniu. Wersja kapusty młodej bez kiełbasy występuje obok kotleta mielonego, schabowego lub piersi kurczaka pieczonej, z młodymi ziemniakami i koprem oczywiście! Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem SKŁADNIKI: 2 główki młodej kapusty 3 cebule 1 pętko kiełbasy dobrej jakości

Zasmakuj Kuchni
Surówka z młodej kapusty, marchewki i kukurydzy 295

upodobań smakowych. Smacznego! Surówka z młodej kapusty i marchewki, z dodatkiem kukurydzy idealnie pasuje jako lekka surówka na grilla. Warto również serwować ją jako dodatek do obiadu, zwłaszcza do kotletów schabowych, czy smażonych ryb. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Surówka z młodej kapusty, marchewki i kukurydzy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Menu na tydzień: Obiady za 10 zł 129

układaliśmy w taki sposób, żeby koszt jednego obiadu zmieścił się w granicach 10 zł. Żaden to wyczyn, wiemy, bo wielu z Was za tyle pieniędzy gotuje dla całej rodziny. Kotlet z surówką, mielony, spaghetti bolognese, rozmaite zapiekanki i milion przepisów można znaleźć na tanie gotowanie. W Niedzielnym Kucharzu staramy się jednak gotować w urozmaicony sposób, robić ciekawe przepisy, wychodząc

Niedzielny kucharz
Wtorek: Najlepszy i najprostszy hamburger 148

czegoś nowego. Tak jest z przepisem, który dzisiaj Wam polecamy. Wart jest uwagi ze względu na sposób smażenia. Raz, że mięso należy z jednej strony posmarować musztardą, co dodaje kotletom ognia, a po drugie, na hamburgerach układamy pozostałe składniki już na patelni i razem smażymy. Efekt jest doskonały. Do pełni szczęścia brakuj już tylko dobrych bułek hamburgerowych. Gorąco namawiamy

Niedzielny kucharz
PIECZARKI PORTOBELLO SMAŻONE W PANIERCE 138

kapelusza. Można je faszerować, zapiekać, smażyć. Dziś przedstawiam Wam prosty sposób na ich przygotowanie, smażone w tradycyjnej panierce. Doskonale nadają się jako dodatek obiadowy lub przekąska. To taki "bezmięsny kotlet", idealny na piątkowy obiad :) Składniki: * 4 pieczarki portobello * 1 jajko * bułka tarta do panierki * olej do smażenia * sól i pieprz Wykonanie: W jednej misce roztrzepać jajko z dodatkiem soli

Zrób to smacznie
Jak zorganizować imprezę w stylu PRL? 108

kiełbaski, domowe pikle oraz tatar. Do zimnej płyty dodałam domowy chleb z chrupiącą skórką , który rozszedł się w mgnieniu oka ! Oczywiście nie odbyło się bez ciepłych dań. Kuchnia serwowała kotlety jajeczne , bigos , mielone i schabowe w panierce . Jeśli chodzi o słodkości był niezapomniany blok czekoladowy , babka oraz kolorowa galaretka z bitą śmietaną, o której zapomnieliśmy i jedliśmy ją wszyscy

CookYourself
De volaille z koperkiem , pyszny klasyk 221

De volaille z koperkiem , pyszny klasyk Czasami trzeba wrócić do klasyki . De volaille w wersji wiosennej ze świeżym koperkiem to niezapomniany smak cudownie płynącego masła …

Ogrodnik w podróży