kotlety - 13055 przepisów (strona:370/871)

Roladki mielone w kapuście 120

masz pomysłu na obiad, znudziły Ci się tradycyjne dania, oto przepis dla Ciebie. Kotlety mielone owinięte w kapuście, panierowane w bułce tartej. Idealne na imprezy, spotkania rodzinne. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Steki z kalafiora (Keto, Paleo, LowCarb) 183

Ciekawa wegetariańska propozycja inspirowana stekami wołowymi, czyli keto steki z kalafiora. Jest to pyszna alternatywa dla mięsnego posiłku, która pozwala zwiększyć spożycie warzyw. Całość oczywiście utrzymana

Modern Cave Girl
Faszerowane zraziki z mięsa mielonego w pysznym sosie 5832

Faszerowane zraziki z mięsa mielonego w pysznym sosie Mam dzisiaj dla Was pyszną propozycje obiadową – nadziewane roladki mielone duszone w aromatycznym sosie. Świetnie smakują podane

Blog z Apetytem
Schabowe z młodą kapustką 107

młodą kapustką Schabowe pod pierzynką z młodej kapusty, proste i szybkie danie w niecodziennym wydaniu. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnemu połączeniu kilku tajemniczych składników. Nikt nie przejdzie obok tych kotletów obojętnie. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcje, bo znikną ze stołu błyskawicznie. czytaj

Kulinarna Chwila
Zapiekane kotlety z papryką 137

Zapiekane kotlety z papryką Szybkie danie obiadowe, które przygotujesz szybko, łatwo, bez stania przy smażeniu. Dania pieczone w piekarniku są zdrowsze i szybsze w wykonaniu, wszystko układamy na blaszce do pieczenia. czytaj

Kulinarna Chwila
Schabowe z musztardą 152

Schabowe z musztardą Schabowe przygotowane w ten sposób, nie maja sobie równych a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne kotlety z porą lądują na twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam. czytaj

Kulinarna Chwila
Roladki z kurczaka 113

Roladki z kurczaka Zamiast tradycyjnych kotletów, przygotuj te pyszne mięsne roladki ze smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości. Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego. czytaj

Kulinarna Chwila
Sasznie - białoruskie kotlety z serem 107

kuchni białoruskiej posmakuje każdemu smakoszowi placków z serem jak i kotletów ziemniaczanych. Pyszne na obiad, śniadanie czy kolacje, ja polecam bardzo gorąco. Ten przysmak posmakuje i małemu i dużemu. Białoruskie sasznie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Rybne kotleciki z koperkiem 179

domu bardzo często goszczą świeże ryby . Przygotowuję z nich najróżniejsze przepisy. Dziś polecam Wam pyszne rybne kotleciki z koperkiem. Do przygotowania takich kotlecików najlepiej sprawdza się świeży dorsz . Kotlety rybne wychodzą przepyszne. Dodaję do nich zawsze dużo koperku, który doskonale wzbogaca ich smak. Koniecznie spróbujcie. Takie rybne kotleciki to nie tylko idealny pomysł na obiad. Warto przygotować je też

Słodkie okruszki
Kotleciki po węgiersku 117

szczypta chili, opcjonalnie odrobina tymianku, opcjonalnie natka pietruszki Kotleciki po węgiersku, przygotowanie: Jeśli używamy bułki tartej, zalać ją mlekiem i odstawić, aż wchłonie cały płyn. Połączyć wszystkie składniki na kotlety, dokładnie wyrobić i formować małe, płaskie kotleciki. Każdy panierować w rozmąconym, doprawionym solą i pieprzem jajku, a następnie w bułce tartej (warto usmażyć małą porcję mięsa na próbę, by sprawdzić

Lekcje w kuchni
Recenzja książki "Ziemniak" a także przepis na Sasznie białoruskie z twarogiem. 128

pomarańczy. Rozpłaszczamy na płaski placek, na nim kładziemy łyżkę farszu twarogowego. Sklejamy jak pieroga nadając następnie kształt okrągłego kotlecika. Wszystko robimy wilgotnymi dłońmi ponieważ masa się klei. Następnie obtaczamy kotleta w mące i smażymy na rumiano z każdej strony na kilku łyżkach oleju. Odsączamy na ręczniku papierowym. Najlepiej smakuje na ciepło z sosem pomidorowym albo jogurtem naturalnym.  Książka

Radość kipiąca uśmiechem.
Kotlety z gotowanych ziemniaków z mięsem z rosołu 258

jajko, odrobinę soli i wyrobić na jednolitą masę Nabierać łyżką masę ziemniaczaną i wygniatać na dłoni na dość cienki placuszek, nakładać łyżeczką farsz- zwijać brzegi i formować na kształt kotletów Maczać w roztrzepanym średniej wielkości jajku i obtaczać w bułce tartej, smażyć z obu stron na złoty kolor

Proste Potrawy