kotlety z serem - 2646 przepisów (strona:61/177)

Kotlety z ryżu miksowanego 185

będzie gotowany, smażony, w formie risotto, na słodko, na ostro… i nie tylko. Jedną z moich propozycji są kotlety z ryżu miksowanego. A przepis powstał, jak to zwykle bywa, przypadkiem.    Składniki: - ok. 900g ugotowanego ryżu- 3 jajka- 100g sera żółtego cheddar- 3 łyżki startego parmezanu- 1 papryka (dałam pomarańczową)- szczypior z cebulką (nie żałujmy)- 2-3 ząbki czosnku- sól, pieprz(...)cheddar, posiekany szczypior (z cebulką), drobno pokrojony czosnek (nie przeciskamy go przez praskę), drobno pokrojoną w kostkę paprykę, sól (ostrożnie – sery są słone), świeżo zmielony pieprz i 3 łyżki drobno startego parmezanu. Masę ryżową dokładnie wyrabiamy. Formujemy nieduże kotlety (aby porcje były równe użyłam łyżki do lodów), panierujemy w mące, jej nadmiar otrzepujemy (panierując w bułce tartej kotlety chłoną więcej

mojewypiekiinietylko
Schabowe Puerto Rico 123

Schabowe Puerto Rico Kotlety schabowe pod nietypową pierzynką, idealne danie na święta lub niedzielny obiad a może zaskoczymy nimi gości. Składniki: ·        1 kg schabu ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do panierki ·        2 jajka(...)koniec dodajemy przecier, tabasco, chili i zaprawkę z mąki ziemniaczanej rozrobionej w małej ilości wody. 8.   Warzywa układamy na każdym kotlecie. 9.   Przykrywamy startym na tarce o dużych oczach serem. 10.           Zapiekamy 15 minut w 180°C. 11.           Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Drobiowe kotlety mielone z boczkiem i żółtym serem 147

olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso kurczaka oraz boczek mielimy. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Ser, cebulę, jajka, kaszę oraz przyprawy dodajemy do zmielonego mięsa. Wyrabiamy całość dłonią to połączenia się wszystkich składników. Zwilżamy dłonie w zimnej wodzie i formujemy owalne, płaskie kotlet, które następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju

Qchnia po prostu
Na niedzielny obiad: pierś z koperkowo - maślanym nadzieniem 345

tartego sól, pieprz olej do smażenia jajko i bułka tarta do panierki  Przygotowanie: Pierś dzielimy na kotlety i rozbijamy bardzo cienko. Każdy kotlet oprószamy solą, pieprzem. Kładziemy po plastrze masła, posypujemy koprem i odrobiną tartego sera żółtego. Zwijamy ścisło w roladki. Obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony na rumiano. My spożyliśmy te pyszności

Kuchnia po mojemu
Kotlety z łososia z sosem jogurtowym 49

sosem jogurtowy z ziołami. Nie zapomnijcie o nim! Jak zrobić kotlety z łososia? Piekłaś/eś łososia na obiad, rodzina zjadła 3/4, ale trochę zostało i nie wiesz, co z tym zrobić? Odpowiedź jest prosta – pyszne kotlety z łososia . To soczyste, zdrowe kotleciki , które zasmakują każdemu. Przygotowanie tych kotletów rybnych z łososia jest bardzo proste. Zaczynamy od umieszczenia wszystkich(...)zieleniny. Wszystko mieszamy, formujemy i smażymy. Do tego pyszna surówka, pieczone ziemniaczki i pyszny, zdrowy obiad dla całej rodziny gotowy! POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Co pasuje do kotletów rybnych z łososia? Kotlety z łososia zawsze podaję z moim ulubionym, najprostszym sosem jogurtowym z dodatkiem koperku i natki pietruszki. Przygotujecie go w 2 minuty, a doda +20 punktów do smaku. Kotleciki

Na-talerzu.pl
Kotlety siekane z kurczaka 97

wszystkich składników "masy kotletowej" robi się dość sporo i kotletów też wychodzi więcej niż gdyby usmażyć filety tradycyjnie w panierce. Gdy przygotowywałam kotlety ostatnim razem, wyszło mi ich ok. 13-15 szt. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 cebula 2 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka startego żółtego sera 2-3 łyżki oleju roślinnego 1 czubata łyżka przyprawy(...)kurczak nie był surowy) Do kotletów można dodać też inne ulubione składniki: starte na tarce pieczarki, posiekaną paprykę, oliwki, szpinak, natkę pietruszki i wiele wiele innych 😊 Żółty ser można zastąpić mozzarellą lub parmezanem. Smacznego

Prosto z Kotła
Wołowina na sałacie 180

octu winnego jabłkowego świeżo mielony pieprz  Kotleciki: 300g mielonego mięsa wołowego marynata: łyżka musztardy dijon ząbek czosnku 2 łyżki sosu sambal oelek  sól, pieprz  + dwa plastry sera (ja użyłam goudę z czosnkiem niedźwiedzim - takie rarytasy u mnie w sklepiku ;) Zabieramy się do dzieła: Wołowinę mielimy (możemy kupić od razu zmieloną), mieszamy z marynatą, odstawiamy na co najmniej(...)sałatę, a na niej avocado pokrojone w plasterki. Z mięsa formujemy dowolnej wielkości kotleciki i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony. Po przełożeniu kotleta z jednej strony na drugą układamy plasterek sera, przykrywamy przykrywką, żeby ładnie się rozpuścił i chwilę podsmażamy. Układamy na sałacie i polewamy dressingiem

Sajkofanka smaku
schabowy z pieczarkami i żółtym serem 171

składniki: 6 porcji schabu ok. 300 g pieczarek 100 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka masła sól, pieprz jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Pieczarki oczyszczamy, myjemy. Kroimy je w półplasterki, przekładamy na patelnię z masłem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i całość podsmażamy. Kotlety schabowe rozbijamy dość cienko. Oprószamy solą oraz pieprzem. Na środku każdego kotleta kładziemy

Domowy Smak Jedzenia
VADEMECUM Burgery wołowe – jakie mięso wybrać, jak je zmielić i jak uformować burgery? 313

starych przyczep kempingowych przerobionych na punkty gastronomiczne porozstawiane najczęściej w mało reprezentacyjnych punktach miasta. Kotlet mielony (najprawdopodobniej cały pies mielony razem z budą), buła nie zawsze pierwszej świeżości, sos imitujący smak bliżej nieokreślony, 2,5 złotego mniej w kieszeni i szlus. Wyszukane dodatki typu ser, cebula, sałatki czy korniszony zaczęły pojawiać się znacznie później. Miało być szybko, tanio(...)mięsa (1/4 funta, 4 uncje) a duży i totalnie porażająco mięsisty to 240g mięsa (½ funta, 8 uncji). Średni, klasyczny kotlet, ma szacunkową wagę 160g (1/3 funta, między 5-6 uncji). Vincent Vega : Wiesz, jak tam mówią na ćwierćfunciaka z serem? Jules Winnfield : Jak to? Nie mówią „ćwierćfunciak z serem”? Vincent Vega : Mają system metryczny, nie kapują, co to jest ćwierć

Karo in the Kitchen
Roladki schabowe z boczkiem wędzonym i serem żółtym. 2516

plastrów sera żółtego - czosnek mielony, cebulka prażona, domowa wegeta , majeranek, kminek mielony, papryka mielona - olej Wykonanie Plastry schabu rozbijam przy pomocy tłuczka na cienkie kotlety, na każdy z nich układam po plastrze boczku i plastrze sera, całość zwijam w roladkę, po bokach spinam wykałaczkami. Tak przygotowane roladki nacieram wszystkimi przyprawami i  przekładam na rozgrzaną patelnie polaną niewielką ilością oleju

Kuchnia z widokiem na ogród
Schab po kowalsku 193

spora szczypta curry 5-6 łyżek tartego żółtego sera 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki keczupu sól i pieprz olej do smażenia Nie ma jak stare sprawdzone przepisy w nowej interpretacji :) Niby zwyczajne schabowe... a po dodaniu kilku sprawdzonych składników stają się zupełnie nowym daniem. Polecam wszystkim, którym znudziło się tradycyjne wydanie kotletów i mają ochototę na coś ciekawszego. Uwaga! Kotlety(...)złoty kolor. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu ze smażenia kotletów. Doprawić solą, pieprzem i curry. Dusić aż cebulka zmięknie. Na każdy wcześniej usmażony kotlet nałożyć około 1 łyżki usmażonej cebuli, posypać tartym serem, posmarować keczupem wymieszanym z majonezem. Zapiec na patelni pod przykryciem lub w piekarniku, aż ser się rozpuści. Źródło: przystole.blox.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
Roladki ze szpinakowym środkiem w szynce szwarcwaldzkiej 124

czosnek oraz pokrojony w drobną kosteczkę ser feta. Szpinak odstawiamy do przestudzenia. Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem (jak na kotlety).Każdy płat mięsa przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie rozkładamy szpinak z serem feta wymieszane z pokrojonymi oliwkami,  na nim starty na bardzo małych oczkach ser żółty. Całość zwijamy w ciasną roladkę i owijamy dokładnie

VioletoweKucharzenie
ROLADKI Z SZYNKĄ ,SEREM I SZPARAGAMI 177

kolejna propozycja, zapraszam na roladki ze szparagami i delikatną piersią z kurczaka.Składniki:1 kg piersi z kurczaka( tak żeby można było wyciąć 10 porcji na kotlety)20 szparagów10 plastrów szynki10 plastrów żóltego sera szklanka twardego zółtego sera potarkowanegosólpieprzzioła prowansalskieWykonanie:Piersi  z kurczaka oprószamy solą i pieprzem oaz ziołami prowansalskimi  z obu stron. Na każdej układamy plaster

Z Majeczką w kuchni
ZAPIEKANKA A' LA LAZANIA 161

obiadu lub podsmażone mięso mielone duża cebula 1 łyżka mąki 1 szkl.bulionu 2 jajka 1/2 szkl.śmietany 3 łyżki startego żółtego sera ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ugotować makaron na pół twardo.Pieczarki pociąć na plasterki,usmażyć na łyżce masła,przyprawić.Kotlety przekroić na pół w poprzek.Stopić resztę masła,zeszklić posiekaną cebulę,wymieszać z mąką.Rozprowadzić bulionem,gotować,aż sos zgęstnieje.Do sosu wrzucić pieczarki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania