Kotleciki są bardzo smaczne i pożywne , możemy przyrządzić je na piątkowy obiad . Przygotowałam je z kapusty która została nam z gotowania gołąbków . Składniki: 1 główka młodej
Bajeczna KuchniaPyszne kotleciki z niespodzianką które są bardzo aromatyczne i soczyste. Składniki: 7-8 pomidorów koktajlowych 500 gram mięsa mielonego od szynki 1 jajko ząbek czosnku 1
Bajeczna KuchniaSkładniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko 1 cebula olej do smażenia czosnek przyprawa gyros 2 łyżki sól pieprz łyżka lub dwie bułki tartej Wykonanie
PychotkaaaTe kotleciki robiłam jakiś czas temu..tym razem zamiast bułki dałam kaszę manną i śmietanę , pomysł na taki dodatek podpatrzyłam gdzieś w necie. 70 dkg mięsa
Moje domowe kucharzeniePlacki ziemniaczane to taki przysmak, który najczęściej kojarzy nam się z dzieciństwem. Ja lubię je solo , z gulaszem albo z sosem pieczarkowym. Od znajomych wiem, że
Ostra na SłodkoPyszne, proste w przygotowaniu, błyskawicznie znikają z talerza. Świetnie smakują z dipem jogurtowo-paprykowym zarówno na ciepło i na zimno. Nadają
Pora na pora i pomidoraOjj szaleję w tym roku z dyniowymi przepisami, szaleję! A to dlatego, że mój ogródek w tym roku też zaszalał i dyni mam więcej niż amerykanie
Ostra na SłodkoDobry mielony nie jest zły ;-) Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Proszę bardzo zapodam go Wam... Mięsko wołowo-wieprzowe zmieliłam. Dodałam pokrojoną natkę
potrawyregionalneDanie nadające się na wakacyjne spotkania przy grillu. Karkówkę przyprawiłam czosnkiem, solą i pieprzem . Polałam olejem i odstawiłam na ok.dwie godziny do lodówki a następnie
potrawyregionalneSpecjał z Chorwacji! 500 dkg zmielonego mięsa wieprzowego wymieszałam z drobno pokrojoną, podsmażoną w kostkę cebulą. Dodałam trzy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku,
potrawyregionalneŻeberka zazwyczaj kojarzą się z daniem tłustym i mało atrakcyjnym. Dziś postaram się abyście zmienili zdanie i spróbowali tej potrawy. Składniki: żeberka 2 liście laurowe parę
potrawyregionalneSezon na warzywa trwa w najlepsze. Kolorowe i świeże warzywka same zachęcająco mrugają w naszą stronę. Dziś proponuję kolorowe szaszłyki , które w sezonie grillowym idealnie
potrawyregionalneZapach pieczonego pasztetu kojarzy mi się ze świętami i choć daleko jeszcze do nich - to postanowiłam go dziś upiec. Żaden kupiony pasztet nie zastąpi
potrawyregionalne