Bakłażany nadziane pomidorami i mozzarellą ciekawie prezentują się w postaci kolorowego wachlarza. Można je podać jako dodatek np. do pieczonego kurczaka czy kotleta lub po prostu same bo są bardzo sycące. składniki: 2 średnie bakłażany po ok 500 g 3 średnie pomidory 3 kulki mozzarelli olej rzepakowy zioła włoskie olej sezamowy kawałek fety do posypania sól Bakłażany dokładnie umyć
Monia miesza i gotujetymianek Cykroia Bułkę moczyć w mleku lub bulionie przez około 10–15 min. Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, majonez, posiekaną cebulę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Uformować kotlety i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju
Moje domowe kucharzenietymianek Cykroia Bułkę moczyć w mleku lub bulionie przez około 10–15 min. Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, majonez, posiekaną cebulę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Uformować kotlety i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju
Moje domowe kucharzeniepół szklanki mąki średnia cebula 2 ząbki czosnku liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego olej do smażenia sól i pieprz do smaku szklanka wody Przepis 1 Karkówkę kroimy na kotlety około 2 cm grubości. Każdy delikatnie rozbijamy tłuczkiem. 2 Oprószamy słodką papryką oraz obtaczamy w mące. 3 Przesmażamy na dużym ogniu z obu stron na oleju, aby karkówka była mocno
Kuchnia Bazyliikurczaka olej ryżowy do smażenia podajemy z ulubionym zestawem surówek np. z surówką z czerwonej kapusty (klik) , warzywami lub jako dodatek do sałatek Przygotowanie: Piersi kroimy na małe kotlety, każdy lekko rozbijamy. Mięso maczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w panierce (z obu stron). Nie ma potrzeby dodatkowego doprawiania kotlecików. Smażymy z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Podajemy
Słodkie okruszkimega ciekawym warzywem. Zawiera dużo cennych dla organizmu składników. Można z niej komponować dania obiadowe np. orientalne i rozgrzewające zupy krem z dyni, sałatki, widziałam również przepisy na kotlety z nią w roli głównej. Można też po prostu zrobić ciasto, właśnie takie jak prezentuję w tym przepisie <klik>. Jak zabrać się do takiego puree ? To bardzo proste
Justa próbuje gotowaćtakiej jak wiadomo się nie odmawia, bo myszy wszystko zeżrą, zrobiłam, ale po swojemu. Wyszła fajna, lekka sałatka, którą z powodzeniem możecie podać na grillu, lub usmażyć szybko kotleta, lub zrobić parowane warzywa i macie pełny obiad. Do sałatki można użyć ziemniaków, które zostały z obiadu. Przepis jest daleki od klasycznej sałatki ziemniaczanej. Ba! Nawet koło niej nie stał
ladykitchenpokrojone w plasterki czarne oliwki i posiekane listki bazylii. Dodaję sól, pieprz. Zdejmuję z ognia. Dodaję serek mascarpone – mieszam. Filet z kurczaka oczyszczam, kroję każdego fileta na 2 kotlety, czasami 3. Solę, pieprzę, posypuję czerwoną papryką słodką. Rozsmarowuję przyprawy na filecie. Smażę fileta na rozgrzanym oleju. Usmażonego fileta układam w naczyniu żaroodpornym, zalewam sosem pomidorowym. Układam kilka plastrów pomidora
MojaQchnia.plNajprostsza, najsmaczniejsza surówka z kapusty. Świetny dodatek do obiadu i kanapek. Podałam ją z ziemniakami i kotletem schabowym. Pyszny obiad. Na blogu znajdziecie również inne pomysły i przepisy na surówki. Szczególnie polecam surówkę z kapusty pekińskiej z ananasem . A jakie Wy lubicie surówki do obiadu? Życzę smacznego! Składniki 1 mała główka białej kapusty 1 średnia marchewka 1 czerwona cebula
O kuchni z uczuciemZasmażane buraczki to świetny dodatek do mięsnych potraw. Doskonale smakuje nie tylko z bitkami wołowymi czy strogonowem, ale także z klasycznym kotletem schabowym. Przygotowanie buraczków zajmie około 1,5 godziny, ale zapewniam, że nie napracujecie się przy tym. 2 buraki 2 łyżki oleju 1 łyżka mąki 2 łyżeczki miodu 1 cytryna sól Nieobrane buraki myjemy i zawijamy w folię aluminiową
Dieta bez mlekaPodsmażamy lekko na maśle, aż nam się zeszkli ze szczyptą soli i pieprzu. Ketchup mieszamy razem z majonezem i cebulą. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy trochę sosu, a niego kotlety i tak na przemian - kończąc na sosie. Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 60 minut
Lena Gotujeuroczysty obiad. Niecodzienna forma podania ( no bo raczej nie serwuje się takich dań często ) może nawet skusić do spróbowania naszych milusińskich. Jest to też świetna odskocznia od tradycyjnego kotleta mielonego czy kolejnej zapiekanki. Składniki - 8 średnich czerwonych papryk - puszka kukurydzy - 2 puszki czerwonej fasoli - 500 g mielonego mięsa wieprzowego o niskiej zawartości tłuszczu - mały słoiczek koncentratu
Świat SmakuPieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych to doskonała alternatywa dla smażonych kotletów z kurczaka. Po pierwsze, poprzez przygotowywanie w piekarniku jest mniej kaloryczna, bo panierka nie chłonie tak dużo tłuszczu, a po drugie jest bardziej chrupiąca, właśnie poprzez użycie płatków kukurydzianych. Ostatnio pierś w płatkach serwowałam z domowymi frytkami z piekarnika , sosem czosnkowym oraz sałatką z pomidorami i cebulką. Uważam
Kuchnia Bazyliiponieważ posiada ona powłokę „non-stick” – to największa zaleta produktów marki – smażenie jest przyjemnością, można zapomnieć o przywierającej na patelni panierce czy „rozlecianych” kotletach. Dodatkowo nieprzywierająca powłoka ma, aż 5 warstw i jest odporna na wszelkie zarysowania. Patelnia bardzo długo zachowuje ciepło oraz równomiernie się nagrzewa, dzięki czemu produkty są wysmażone dokładnie z każdej
Kuchnia BazyliiOszukane gołąbki to nazwa stosowana najczęściej dla kotletów z kapustą, mięsem i ryżem, udających gołąbki:). Chodzi o to by skrócić sobie czas przygotowania potrawy. A gdyby tak pójść na łatwiznę jeszcze bardziej? Moje oszukane gołąbki przygotowuje się dosłownie w kilka chwil, później pozostaje tylko czekać aż kapusta zmięknie podczas duszenia i gotowe! 1 główka kapusty 200g ryżu
Szefowa kuchni