kotlet z serem - 1885 przepisów (strona:73/126)

ZIARNA SEZAMU 130

jako przyprawa w wielu kuchniach świata. Wymieszane z bułką tartą są znakomita panierką do ryb, kotletów oraz sznycli.  Biały sezam dodatkiem mocno rozpowszechnionym i uniwersalnym. Można go dodawać do: sałatek, dań wegetariańskich, dań mięsnych, farszów, a także do pieczywa, ciast i deserów oraz serów wiejskich.  W Azji ziarna sezamu służą do wyrabiania pasty (masła) sezamowej zwanej jako tahini

Ciastka - domowe słodkości
Kotlety z ryżu z pieczarkami i boczkiem 173

Przepis na smaczne kotlety z ryżem. Jeśli nie dodamy boczku, będzie to danie wegetariańskie – równie smaczne. Podajemy w towarzystwie wszelkiego rodzaju surówek. Składniki: 100 g ryżu 2 jajka ok 100 g sera żółtego 6-7 pieczarek cebula 150 g boczku wędzonego sól, pieprz, papryka ostra bułka tarta Przygotowanie Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Można go nawet lekko rozgotować. Odstawiamy

e-PrzepisyKulinarne
Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym 153

Każdy plaster  lekko rozbijam, uważając by nie przedziurawić mięsa. Nacieram solą i pieprzem. Ser ścieram na tarce i ucieram z masłem. Pora kroję w krążki i mieszam z masą serową.  Łodygi pora kroje w długie i cienkie paski. Na środku każdego  kotleta nakładam po łyżce farszu,  łapię za brzegi zbierając je razem i delikatnie skręcam zgodnie

Bea(u)ty kitchen
Pieczone roladki schabowe z sosem pieczarkowo-koperkowym 176

formie niż tradycyjna. ;-) Przedstawiam banalny przepis na roladki schabowe z sosem pieczarkowo-koperkowym. Cienko rozbite kotlety po upieczeniu są mięciutkie i soczyste. Podałam je z kaszą gryczaną i surówką z marchewki i jabłka . Roladki: 5 plastrów schabu 5 plasterków szynki 5 plasterków żółtego sera sól, pieprz, olej Sos pieczarkowo-koperkowy: 500g pieczarek 2 średnie cebule 2,5 szklanki mleka

Szefowa kuchni
Kotleciki z indyka 372

posiekaną pietruszkę,szczypiorek oraz cebulę. Wybić jajka, dodać majonez oraz starty bądź pokrojony bardzo drobno ser. Na koniec przecisnąć przez praskę czosnek. Całość doprawić solą, pieprzem oraz curry, wymieszać i smażyć na złoty kolor z obu stron. Z podanych proporcji wyszło mi 11 kotletów sporej wielkości. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą (gotowane na parze) 661

warzyw - też ugotowanych na parze.  SKŁADNIKI (dla 4 osób) 2 duże piersi kurczaka 140g sera feta kilka suszonych pomidorów z zalewy świeża bazylia sól pieprz suszona bazylia   PRZYGOTOWANIE Piersi myjemy, usuwamy tłuszcz i błony. Każdą pierś przekrawamy w poprzek na dwa cieńsze kotlety (najlepiej kładąc na piersi całą dłoń  - równolegle do niej prowadzimy przez środek piersi nóż

Moje Kuchenne Rewelacje
Nieco zmodernizowane sznycle:) 179

solą i pieprzem (można dodać trochę przyprawy gyros lub ostrej papryki). Smażymy pierś, tak jak kotlety. 4. Ziemniaki kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki i doprawiamy delikatnie ziołami. 5. Na usmażoną pierś z kurczaka wykładamy pomidory z ziołami oraz posypujemy serem mozarella, bądź innym serem żółtym. Wkładamy do piekarnika lub mikrofali na kilka minut. Zamiast opiekanych ziemniaków

Kuchnia Pełna Pasji
Kotleciki z kurczaka i pieczarek 298

kostkę, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy wszystkie składniki razem. Pokrojony kurczak, ser żółty, pieczarki, pokrojony drobno koper, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, mąkę, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Gdy nasza masa będzie już gotowa formujemy kotleciki na wzór kotletów mielonych. (można sobie pomóc mocząc lekko dłonie w zimnej wodzie).  Gdy nasz kotlecik będzie gotowy

Kuchnia moimi oczami
Kotlety z quinoa, kotlety z komosy ryżowej 175

miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację kotlety z quinoa PRZYGOTOWANIE: 25 minut Ilość porcji: 5-6 SKŁADNIKI: – 2 szklanki gotowanej quinoi – 2 jajka – 2 łyżki zielonej posiekanej cebuli dymki (posiekaj razem ze szczypiorem) – 2 łyżki świeżej posiekanej mięty – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – ½ szklanki startego sera cheddar lub parmezanu – ½ szklanki tartej bułki(...)oliwek. Całość powinna się zezłocić. SOS: podaj kotleciki z ulubionym sosem lub dodatkami, idealny będzie do tego sos jogurtowy z czosnkiem, skórką z cytryny oraz świeżą miętą. Smacznego! Artykuł Kotlety z quinoa, kotlety z komosy ryżowej pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
ROLADKI DROBIOWE Z KURKAMI I FETĄ 162

kurek (ja miałam mrożone) 1 duża cebula  ser feta sklarowane masło  sól, pieprz przyprawa do kurczaka śmietana 18% łyzka mąki do zagęszczenia sosu bulion warzywny liść laurowy ziele angielskie trochę mleka do podduszenia kurek oliwa lub olej do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka  rozbijamy na cienkie kotlety (najlepiej robić to przez  folią spożywczą, żeby nie poszarpać(...)kurki i smażymy ok 15minut na małym ogniu. Solimy, pieprzymy. Część podsmażonych kurek przeznaczymy na farsz, a część na sos. Farsz wykładamy na rozbitych filetach, obok kurek kładziemy słupek sera feta.  Zawijamy roladki, spinając je wykałaczką lub obwiązując nitką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy nasze roladki z każdej strony, aż do zrumienienia. Pozostałe podsmażone kurki przekładamy do garnka

Walijskie Pichcenie
PIECZONE KOTLECIKI Z INDYKA 191

sera żółtego tartego np. cheedar  ➽ 1 cebula np.czerwona ➽1 łyżka natki pietruszki ➽2 jajka ➽2 Łyżki majonezu  ➽2 łyżki musztardy ➽ 1łyżka ketchupu ➽sól i pieprz do smaku ➽1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulkę kroję w kostkę i podsmażam na oleju na złoty kolor.  2. Do miski przekładam wszystkie składniki kotletów i dokładnie łączę

Gotowanie Patki
kotleciki drobiowe z cukinią 152

Bardzo apetyczne kotleciki drobiowe, z dodatkiem młodej cukinii. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 10 dag żółtego sera, 10 dag pieczarek, 1 mała młoda cukinia, 1

Tradycyjna Kuchnia
Schab w warzywach 209

vegetą, pieprzem i przyprawą do grila. blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć połowę warzyw. Ułożyć kotlety, przykryć pozostałymi warzywami, skropić olejem. Blachę nakryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 30 minut. Po tym czasie zdjąć folię. Całość posypać startym żółtym serem, polać sosem amerykańskim lub majonezem. Piec do zrumienienia (około 40 minut) w temperaturze180 stopni

Praktyczna pl
Kotlet de volaille zwany "dewolajem":) 212

pasków) Ułożyć ser na jednej połowie piersi i zwijać od tej strony, gdzie ser został ułożony  Zrolowane piersi opanierować najpierw w mące, potem w jajku z dodatkiem przypraw, a na końcu w bułce tartej (ja panieruję dwa razy, pomijając za drugim mąkę) Kotlety smażyć na małym ogniu z czterech stron  Dzisiaj podałam z brokułami oraz ziemniakami posypanymi szczypiorkiem

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ogórki nadziane kotletami z sosem pomidorowo-serowym 153

też sobie wykorzystywanie w inny sposób potraw , które robię w większych ilościach i zamrażam ( np. kotlety mielone).Wynalazłam w zakamarkach szuflady zamrażarki ostatnie 2 malutkie kotleciki mielone. Doskonale nadały się jako nadzienie do wydrążonego ogórka ( ugotowanego na parze). Zrobiłam do tego sos pomidorowy z serami. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Frykadele z serem Cheddar 148

pieprz 6 plasterków sera Cheddar 2 łyżki masła klarowanego gałązki natki pietruszki 2 łyżki mąki (brak na zdjęciu)       Wykonanie: Mięso zmieliłam w maszynce. Dodałam łyżkę oleju, żółtko, sól do smaku,   odrobinę pieprzu świeżo zmielonego i kilka posiekanych listków natki. Wymieszałam, ale nie wyrabiałam zbyt długo.   Z mięsa uformowałam 6 podłużnych kotletów, lekko spłaszczyłam i oprószyłam(...)Smażyłam na małym gazie po kilka minut   z każdej strony. Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 °C. Frykadele przełożyłam do naczynia do zapiekania.   Na każdym ułożyłam po plasterku sera a na wierzchu zostawiłam wiórki masła. Wstawiłam naczynie do piekarnika na około 15 minut, do czasu kiedy ser zaczął się lekko topić.   Frykadele wspaniale smakują. Mięso chude, delikatne

Kuchnia u Krysi
BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS 141

cook ! SKŁADNIKI (3 porcje): ok. 500 g wołowiny (u mnie łopatka) 2 ząbki czosnku sól, pieprz, chili 1-2 łyżki zimnej wody 3 ulubione bułki 3 plasterki sera pomidor ogórek świeży ogórek konserwowy/kiszony czerwona cebula sałata/rukola sos czosnkowy (jogurt, majonez, czosnek, sól, zioła) ketchup, majonez, musztarda u mnie dodatkowo był jeszcze chutney z pomidorów oraz chutney z czerwonej cebuli(...)wymieszaj. Rozgrzej patelnię grillową, lekko posmaruj olejem. Z mięsa uformuj trzy kotlety, takiej wielkości, żeby idealnie mieściły się do bułki, będą miały mniej więcej 7 cm średnicy i 1,5 cm grubości. Smaż z jednej strony około 1,5-2 minut, przewróć na drugą stronę, połóż plaster sera na wierzchu i smaż dalej, aż mięso będzie gotowe. Zdejmij

Martyna Cooks
Wegeburger ze słodkich ziemniaków 171

pieczonej czerwonej lub żółtej papryki 2 gałązki tymianku 2 łyżki majonezu pieprz sól dodatkowo 6 pełnoziarnistych bułek 6 plasterków pomidora 6 plasterków czerwonej cebuli 6 plasterków sera tarty ser grana padano lub parmezan roszponka/rukola/sałata lodowa ketchup SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Batata kroimy w plastry, skrapiamy oliwą i układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Pomiędzy batatami układamy ząbki czosnku i kawałki(...)solą i pieprzem. Ręce zwilżamy wodą i formujemy kotlety, które układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 25 min. Po tym czasie przekręcamy burgery na drugą stronę i pieczemy jeszcze 10 minut. Bułki kroimy na pół, każdą połówkę posypujemy tartym serem grana padano lub parmezanem i wkładamy do piekarnika

DefinicjaSmaku
Kalafior nadziewany mięsem mielonym 240

smaczny obiad - czyli pora na kalafiora ;) SKŁADNIKI kalafior 500g mielonego mięsa wieprzowego + ulubione przyprawy np sól czosnkowa, szczypta gałki muszkatałowej 1 jajko 2 łyżki majonezu 4 łyżki tartego żółtego sera 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki masła Sól kilka ziemniaków  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Umyty kalafior obgotować w całości w osolonej wodzie przez 5-6 minut ( w zależności od wielkości warzywa(...)czyli doprawić jakbyśmy przygotowywali kotlety mielone.Dla osób na diecie można obniżyć ilość kalori zastępując mięso wieprzowe np zmieloną piersią z kurczaka lub indyka.  Z wystudzonego kalafiora ostrożnie wykroić głąba . Doprawione mięso mielone wciskamy jak najdokładniej w zakamarki kalafiora (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nafaszerowany kalafior odwrócić, posmarować główkę  majonezem a następnie oblepić starym żółtym serem. Delikatnie docisnąć. Wysmarować masłem naczynie

zielonacukinka
Kotlety ryżowe z marchewką 170

Total time 1 godzina 20 min   Lekkie i chrupiące kotlety ryżowe z marchewką i jogurtowym sosem Author: Cooking for Emily Serves: 4 Ingredients 1 szklanka ryżu ½ szklanki płatków owsianych 3 ząbki czosnku 2 cebule dymki wraz ze szczypiorkiem ⅔ łyżeczki soli ⅔ łyżeczki pieprzu 2 duże marchewki ½ pudełeczka sera ricotta (125 g) 4 jajka olej do smażenia(...)rozpłaszczałam drugą łyżką, moczoną w wodzie). Podawać z sosem jogurtowym i ewentualnie skropione limonką Smażyć z obu stron aż będą rumiane i chrupkie. 3.5.3229 Inspiracja: Naturally Ella The post Kotlety ryżowe z marchewką appeared first on Cooking for Emily

Cooking for Emily
Kotlety ziemniaczane 241

Wieki nie jadłam, ani nie robiłam tych kotletów i żałuję, bo są na prawdę smaczne. Do tego tanie i łatwe w wykonaniu. A mogę jeszcze śmiało napisać, że szybkie o ile zostały Wam ziemniaki z dnia poprzedniego. Można podawać je z surówką, mięsem, sosem lub jeść je zapieczone z serem i podane z ketchupem - do wyboru do koloru. Można(...)Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na złoto na maśle. Wystudzić. Cebulę, jajka, mąkę, przyprawy dodać do ziemniaków i wyrobić ciasto (tak żeby się nie kleiło do rąk). Formować kotlety i obtoczyć je w bułce. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.* Smacznego! * kotlety spokojnie możecie odgrzewać w piekarniku

CookYourself
Mięsa 203

roladki z papryką na dyniowych kluseczkach Drobiowe roladki z żółtym serem Drobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z małych roladek Gęś z jabłkami i pomarańczami Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z grillowanymi ziemniakami Gulasz Karkówka z marchewką Klops z papryką Kotleciki mielone z pieczarkami i z sosem poziomkowym Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w migdałowej panierce Kotlety(...)orzechowej panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem Kuleczki z mięsa mielonego z ryżem i buraczkami Kurczak faszerowany mięsem mielonym Kurczak faszerowany pieczarkami   Kurczak w 5 smakach Miodowe skrzydełka Mix warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem Pieczone żeberka Pieczony schab z kaszą gryczaną Pierś z gęsi

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania