kotlet z jajka - 1000 przepisów (strona:15/67)

Roladki ze szpinakiem i jajkiem 174

kawałki. Rozbijamy je na kotlety i przyprawiamy przyprawą do drobiu. Na rozpuszczonym maśle podsmażamy szpinak, dodajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pokrojone w kostkę jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Taki farsz nakładamy na kotletach i zwijamy w roladki. Owijamy je folią spożywczą i wkładamy do gotującej się wody na 3-4 minutki. Wyciągamy z wody, zdejmujemy folię i podsmażamy

Aga w kuchni
Mielone z niespodzianką 150

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej+ troszkę do obtoczenia kotletów 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku Natka pietruszki Koperek Sól i pieprz Kawałek żółtego sera Przygotowanie: Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, 2 łyżki bułki tartej, drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki oraz koperek. Następnie dodać przeciśnięty

The Sweet Damsel
Kotlety mielone z szynki i wędzonego boczku 235

zupełnie niepotrzebnie rozchodzą się po większej objętości masy. Zupełnie niepotrzebnie dodaje się również całe jajko. Ja dodaję wyłącznie żółtko i tylko dlatego, że lubię jajka, a nie dlatego, że jego brak wyrządzi jakąś krzywdę moim kotletom. I choć dzięki tego rodzaju „zapychaczom” uzyska się pewnie jeden albo i dwa kotlety więcej, to czy „jajecznica na bułce” na pewno będzie lepsza(...)szynki wieprzowej i wędzonego boczku, z dodatkiem siekanej szalotki. Poznaj nasze techniki, dzięki którym zrobisz najlepsze mielone kotlety. Zapisz przepis Drukuj Składniki 600g mielonej szynki lub biodrówki wieprzowej 150g średnio przerośniętego parzonego wędzonego boczku bez skóry i kości 3 szalotki 1 duże jajko 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego kilka łyżek bułki tartej

Kulinarna Pokusa
Kotlety zapiekane z serem i frytki z batatów 206

odrobiną soli. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Kotlety : pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron po 2 minutki. Następnie układamy kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy na nich

Aga w kuchni
Schabowy z serem żółtym 138

pieczarek 1 duża cebula 4 grube  plastry sera żółtego 3 łyżki oleju do smażenia 4 łyżki masła 2 jajka łyżka mąki bułka tarta do panierowania sól i pieprz przepis Mięso myjemy ,osuszamy i rozbijamy delikatnie . Brzegów kotleta nie rozbijamy zbyt mocno , wówczas podczas smażenia utworzą się tzw. kołyski . Mięso oprószamy solą i pieprzem . Cebulę kroimy w kostkę , pieczarki(...)niezbyt  cienkie  plasterki , wrzucamy na patelnie  i dusimy  na maśle , doprawiamy. Sznycelki oprószamy mąką , panierujemy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej . Smażymy na oleju na małym ogniu na złocisty kolor  . W zagłębienia usmażonych kotletów , nakładamy farsz z pieczarek i cebuli , formując niewielkie kopczyki . Następnie każdą porcję nakrywamy plastrem żółtego sera . Układamy sznycle na brytfance wysmarowanej

Smakowite Dania
Drobiowy zawijaniec kaszą gryczaną nadziany w doborowym towarzystwie, czyli de volaille po Mężowsku 175

pierś z kurczaka ugotowana kasza gryczana (4-5 łyżek) 2 ogórki kiszone  starty ser żółty  2-3 drobno posiekane orzechy włoskie sól, pieprz jajko, bułka tarta Przygotowanie: Mięso dzielimy na kotlety i rozbijamy cienko.Kotleciki nadziewamy kaszą wymieszaną z orzechami. Układamy paski ogórka kiszonego i posypujemy tartym serem. Zawijamy ścisło w ruloniki. Obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy

Kuchnia po mojemu
Kotlety schabowe z cebulą 232

bułki tartej, 1 łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz, sałatka szwedzka. Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Każdy kotlet przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką z obu stron. Następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do zarumienienia się bułki. Zdejmujemy kotlety z patelni, a na nowym oleju podsmażamy

Aga w kuchni
Zrazy mielone z lubczykiem i pietruszką. 241

obtoczenia kotletów, WYKONANIE: mięso mielimy, cebulę i czosnek siekamy drobno, smażymy na maśle, łączymy wszystkie przyprawy z mięsem, cebulą, czosnkiem, bułką i wodą oraz jajkiem, odstawiamy do lodówki przynajmniej na 1 godz., formujemy kotlety, obtaczamy bułką, smażymy na maśle klarowanym z obu stron na bardzo małym ogniu, aby nie przypalić mięska

Kuchnia Beaty
Schabowe troszkę inaczej, czyli gotowanie z przeszkodami 157

kotlety ze schabu środkowego sól pieprz ostra papryka w proszku przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią mąka pszenna do oprószenia 2 białka – można wziąć całe jajko płatki kukurydziane olej do smażenia Wykonanie: Kotlety opłukałam, osuszyłam, cienko rozbiłam tłuczkiem. Z obu stron oprószyłam solą, pieprzem i ostrą papryką. Z jednej strony posypałam przyprawą pomidorową. Dostałam telefon od męża

Kuchenne zapiski Edyty
sałatka z panierowanym schabem 427

panierka została przygotowana z bułki tartej wymieszanej z ostrą czerwoną papryką Ta sałatka to odczarowanie nudnego kotleta schabowego Najlepsza sałatka z panierowanym schabem: SKŁADNIKI: 1 sałata lodowa 3 plastry schabu 3 pomidory sól i pieprz do smaku 1 czerwona cebula ½ papryki 1 jajko + 1 łyżka mleka bułka tarta ½ łyżeczka ostrej czerwonej papryki olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Bułkę tartą mieszamy wraz(...)Plastry schabu wkładamy między folię spożywczą i dokładnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószamy je solą i kolorowym pieprzem, zanurzamy w rozbitym z 1 łyżką mleka jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy kotlety schabowe na patelni z rozgrzanym olejem. Po usmażeniu układamy je na papierowym ręczniku aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu,, następnie kotlety schabowe kroimy w cieniutkie paski. Połowę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety mielone "pogołąbkowe" 188

bardzo pyszne i soczyste. Świetnie nadają się też do zamrożenia i w sytuacji kryzysowej ,zawijamy kotlety pojedynczo w folię aluminiową i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200°C. Składniki 100 g ryżu 250 g mielonej karkówki 1/2 pęczka koperku cebula łyżka smalcu jajko sól ,pieprz bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Ryż gotujemy(...)dente ,bez soli. Dodajemy do ostudzonego ryżu mięso mielone. Cebulę kroimy w kostkę ,szklimy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy do całości. Mieszamy razem z posiekanym koperkiem i jajkiem do smaku doprawiamy solą i pieprzem.Formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron

R'n'G Kitchen
Kotlety z pęczaku 154

smażenia Sposób przygotowania: Pęczak zalać gorącą osoloną wodą i rozgotować cały czas mieszając.  Ostudzić, następnie zmiksować. Cebulę pokroić, zrumienić na maśle, połączyć z pęczakiem, jajkami i pokrojoną zieleniną.  Wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoto

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety brokułowe i pyszne burgery z awokado 152

powstały pyszne burgery bez grama mięsa. Kto jeszcze ich nie robił- niech żałuje i koniecznie zrobi. Są obłędnie pyszne! Składniki na 4 kotlety :* brokuł* ząbek czosnku* pół cebuli* 3 łyżki oliwy z oliwek* 1 jajko* garść orzechów włoskich* garść bułki tartej* czarny pieprz świeżo mielony Przygotowanie :Brokuły ugotować, przestudzić(...)Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Orzechy podprażyć na suchej patelni, drobno posiekać. Brokuł rozdrobić widelcem, dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jajko oraz orzechy i bułkę tartą. Przyprawić i dobrze wymieszać. Uformować kotlety i usmażyć na złoty kolor z obu stron. Dodatkowo :* bułka - u mnie grahamka* plasterki ogórka* plasterki pomidora* plasterki awokado* ulubiony sos bądź dressing

Magiczne Życie Marty
Burgery 100% homemade 203

maszynki do mięsa i mielimy je. Przez maszynkę przepuszczamy również chilli, czosnek, cebulę i bazylię. Do zmielonej masy dodajemy jajko i przyprawy, a następnie mieszamy mięso. W międzyczasie próbujemy czy stopień doprawienia jest odpowiedni, jeśli tak z mięsa formujemy płaskie kotlety i smażymy na wolnym ogniu, na rozgrzanym tłuszczu po 2-3 min z każdej strony, tak, by burgery były(...)bekon smażone pieczarki ser pleśniowy / feta / cheddar papryka świeża lub konserwowa ananas jajko  Wykonanie:Bułkę kroimy na pół. Każdą z części smarujemy sosem, by nie była sucha. Następnie kładziemy dodatki, ja w poniższym burgerze wykorzystałam sałatę, rukolę, ogórki konserwowe, plaster pomidora, kiełki. Na wierzch kładziemy kotlet, który również smarujemy sosem, po czym składamy obie części do siebie otrzymując pięknego

Taste Of My Day