kotlet siekany - 989 przepisów (strona:53/66)

Burgery wołowo-jagnięce z marchewką 183

powstały dzięki MrChef, który przysłał do nas paczkę ze składnikami i swoim przepisem. Przepis na burgery zmodyfikowałam po swojemu, dodałam do mięsa tartą marchewkę, którą bardzo często dodaję do kotletów mielonych lub pulpetów, co bardzo urozmaica ich smak. Domowy soczysty burger to najlepsze antidotum na wilczy apetyt! Dodatki, które wykorzystałam to domowe kiszone warzywa: ogórki, marchewki i rzodkiewki, pyszny(...)pieprzem, zostawiamy aż cebula nabierze różowego koloru i będzie lekko kwaśna w smaku. 2 bułki maślane lub mleczne Jak przygotować pyszne domowe Burgery wołowo-jagnięce z marchewką: Szczypiorek drobno siekamy. Czerwoną cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Siekamy czosnek i miętę. A umytą, obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Wrzucamy wszystko do większej miski. Do miski dodajemy mielone mięso wołowo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cukiniowe zamieszanie 117

Czas Przygotowania : 30 min Moje cukinie szaleją , nie nadążam z przetwarzaniem ich. Pora na kolejny przepis z serii na zimę. Składniki 1 kg małych cukini 4

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Studencka patelnia z łopatką konserwową 145

konserwową Studencka patelnia to danie z tego co zostało po kątach w kuchni Na studiach mielonka , czy konserwa turystyczna nie raz robiła za mięso w sosie bolońskim lub jako kotlet w panierce . I Wiecie co , to smakowało , ok nie było najzdrowsze ale nie najgorsze Ta wersja , to bogaty student , bo zamiast mielonki jest łopatka konserwowa , która zalegała w spiżarce , już(...)smażenia Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy , pokrojoną cebulę , pieczarki, kiszoną kapustę i pokrojoną na kawałki łopatkę z puszki . Po paru minutach jak wszystko zrobi się rumiane , dodajemy siekane chilli , czosnek , sól , pieprz do smaku i smażymy jeszcze chwilkę . Na koniec do gorącego dania trzeba wmieszać , porwany palcami , szpinak i zdjąć z ognia , zmięknie od temperatury dania

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone zapiekane w piekarniku 160

Znudziły się Wam tradycyjne mielone? Jeśli tak, to z przyjemnością oddaję w Wasze ręce przepis na kotlety, faszerowane pieczarkami i serem, a następnie zapiekane w piekarniku. Sprawdzą się na obiad w dzień powszedni, jak i na niedzielę. Roboty przy nich nie ma wiele, więc i narzekać nie powinniście, że trudne, drogie czy też skomplikowane :) Normal 0 21 false false false(...)łopatki 6 pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 gałązka rozmarynu 1 gałązka tymianku 2 łyżki bułki tartej Sól, pieprz 200g sera żółtego Sposób przygotowania: Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Połowę przekładamy do mięsa, a do drugiej połowy wkrawamy pieczarki, delikatnie solimy, dodajemy listki tymianku oraz rozmarynu i podsmażamy do miękkości i odparowania całej wody. Mięso mieszamy

Kuchnia w czekoladzie
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami – kuchnia podkarpacka 216

grzybami - kuchnia podkarpacka Wszelkie kasze w kuchni podkarpackiej zajmują bardzo ważne miejsce. Nasze prababcie, babcie i mamy wypełniały nimi gołąbki, pierogi i bułki drożdżowe. Przygotowywały też z nich kotlety, albo zapiekały je. Kasze były podawane na słono, ale również na słodko, na przykład z suszonymi śliwkami. Podkarpackie gospodynie kaszę jaglaną często łączyły z twarogiem, jęczmienną z grzybami, a gryczaną(...)Wywar po grzybach zachowujemy. Kapustę sparzamy w osolonej wodzie, oddzielamy liście i odcinamy z nich zgrubiały wierzch środkowych nerwów. Boczek mielimy. Kaszę gotujemy w dużej ilości osolonej wody. Cebulę siekamy i dusimy na maśle. Dodajemy do niej pokrojone grzyby i zmielony boczek. Dusimy wszystko pod przykryciem przez kilka minut, a następnie mieszamy z kaszą i doprawiamy do smaku solą

Trzeci talerz
Schab z pieczarkami pod kruszonką 167

Schab z pieczarkami pod kruszonką Schab z pieczarkami pod kruszonką , to genialny kawałek mięska . Banalnie prosty w wykonaniu , przełamuje nudę . Czasami trudno coś wymyślić z takiego

Ogrodnik w podróży
Schab serowo-koperkowy 123

Zauważyliście pewnie u siebie, że najzwyklejsze kotlety schabowe, choć przygotowywane w ten sam sposób, raz smakują lepiej, raz gorzej. Wniosek? Kwestia mięsa. Ostatnio udało mi się kupić ładnie wyglądający, świeży schab, który postanowiłam przygotować wg poniższej receptury. Przepis znalazłam kiedyś w czasopiśmie kulinarnym i czekał na wypróbowanie. Co prawda oryginalny przepis zakładał wykorzystanie szynki wieprzowej, ale uznałam, że schab też(...)pieprzem (z każdej strony, a także delikatnie pomiędzy nacięciami). Wierzch oprószamy granulowanym czosnkiem. Boczek kroimy w kosteczkę, a następnie wysmażamy na rozgrzanej, suchej patelni. Odstawiamy do przestudzenia. Koperek drobno siekamy. W miseczce łączymy serek kanapkowy z serkiem topionym. Dodajemy posiekany koperek oraz boczek. Doprawiamy niewielką ilością soli oraz pieprzem. Masą serową faszerujemy schab, umieszczając ją w przygotowanych nacięciach. Mięso przekładamy

Smaki Na Talerzu
Klopsy wołowe 270

Różnego rodzaju klopsy, mielone kotlety i im podobne potrawy są dość popularne w naszym kraju. Zazwyczaj przyrządzamy je z wieprzowiny lub drobiu i podajemy z różnego rodzaju surówkami, mieszankami gotowanych warzyw czy ziemniakami. W tym miejscu zaproponuję swego rodzaju kombinację naszej polskiej (czy choćby tylko spolszczonej) tradycji kulinarnej z potrawą inspirowaną przepisem jaki swego czasu napotkałem w książce Podróże kulinarne(...)słodkiej papryki szczypta czarnego pieprzu świeżo mielonego 1 jajko 4 łyżki oliwy Dodatkowo do podania gotowane ziemniaki oblane roztopionym masłem Instrukcje Szalotki i czosnek obieramy, po czym bardzo drobno siekamy. Jajko rozbijamy zachowując samo żółtko. Mięso rozdrabniamy np. widelcem, po czym stopniowo dodajemy do niego szalotkę, czosnek, sól, pieprz, paprykę i żółtko. Urabiamy dokładnie całość na gładką masę, na początku

Kulinarna Pokusa
Błyskawiczna pasta jajeczna 221

Błyskawiczna pasta jajeczna to świetny dodatek na kanapkę. Pasta ta pozwoli Wam urozmaicić Wasze śniadanie. Przygotowanie pasty jajecznej jest bardzo szybkie i proste, potrzebujecie dosłownie kilku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dwojaki dworskie (z kopytkami) 179

Fajny obiad dzisiaj mieliśmy: mielone mięso. Ale nie jakieś tam zwykłe kotlety tylko wypasione dwojaki dworskie :) Czyli takie jakby dwa zrazy połączone ze sobą. Jeden nadziany pieczarkami, a drugi suszonymi śliwkami. Aaahhh, to było naprawdę cudne. Mi akurat bardziej smakowała ta część pieczarkowa, ale za to - dla równowagi - Madzia stwierdziła, że lepsza jest ta część ze śliwką. Tak więc(...)Mięso łączymy z odciśniętą z mleka bułką, dodajemy mąkę ziemniaczaną i pszenną (1 łyżka), wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy na pulchną masę. Robimy farsz I: cebulę siekamy, pieczarki kroimy na plastry i dusimy na maśle. Dodajemy bułkę, sól, pieprz i mieszamy. Robimy farsz II: śliwki układamy na sicie, przelewamy wrzątkiem, studzimy i drobno kroimy. Wrzucamy na rozgrzane

Marder&Marder Manufacture
Klasyczne włoskie bruschetty 358

Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety z kaszą i marchewką 206

Komu jeszcze nie znudziły się mielone, zapraszam do zapoznania się z nową wersją.😀 Pulpety 4 składnikowe plus dobry dip i zdrowy, szybki obiad gotowy. Zamiast osobno

Zdrowie i pysznie na talerzu
Thot man pla – TAJSKIE KOTLECIKI RYBNE 283

Thot man pla to tajskie kotleciki rybne. Można przygotowywać je nie tylko z ryby, ale równie z mięsa kraba, krewetek albo mieszanki wszystkich tych składników. Są

Ostra na Słodko
Thot man pla – TAJSKIE KOTLECIKI RYBNE 220

Thot man pla to tajskie kotleciki rybne. Można przygotowywać je nie tylko z ryby, ale równie z mięsa kraba, krewetek albo mieszanki wszystkich tych składników. Są

Ostra na Słodko
LAHMACUN – TURECKA PIZZA 293

zaczyn powinien lekko urosnąć. W tym czasie bierzemy się za farsz. 2. FARSZ (5 min): Pomidory, paprykę, cebulę i czosnek kroimy w bardzo drobną kostkę, a natkę pietruszki drobno siekamy. Mięso mielone też warto lekko przesiekać, aby uzyskać bardziej lepką konsystencję. Do miski wrzucamy wszystkie pokrojone/poszatkowane składniki i dodajemy przypraw: kumin, ale niezbyt często występuje w polskich sklepach, dlatego możecie(...)każdy placek smarujemy farszem, bardzo cienko, troszkę więcej niż jakbyście smarowali je masłem. Chodzi o to, aby uzyskać cienką warstewkę mięsa, które ładnie się przyrumieni, a nie placek z kotletem mielonym Radzimy też przejechać po całości już posmarowany farsz widelcem – powstałe rowki jeszcze bardziej pozwolą na smaczne zarumienienie się mięsa. Jeśli wam się chce, możecie uformować lekko boki każdego placka

Nerds Kitchen