kotlet po - 500 przepisów (strona:24/34)

Kalafior zapiekany pod beszamelem 164

Mleko owsiane można zastąpić zwykłym mlekiem. *po wierzchu można posypać startym żółtym serem. Sos wyszedł nieco gęsty, ale to w niczym nie ujmuje smaku :) Propozycja podania - z ziemniakami i kotletami mielonymi z kaszą jaglaną

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Udka z indyka pod pierzynką z pora 239

łyżki śmietany 100 g żółtego sera 1 łyżka masła sól pieprz Udka po usunięciu kości rozłożyć na płasko i rozbić delikatnie.. Powstanie nam w ten sposób duży kotlet, który dzielimy na pół. To samo robimy z drugim udkiem. Mięso oprószyć solą i pieprzem po czym ułożyć w naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem. Każde udko posmarować po wierzchu łyżką majonezu

O kuchni z uczuciem
Filet kurczaka faserowany pieczarkami 172

Ponownie faszerowany filet drobiowy . Co można robić z filetów drobiowych? Bez przerwy kotlet - też może się przejeść . A faszerowany to zawsze jakaś zmiana . Robisz inny farsz i gotowe , niby to samo - a coś innego,. Tym razem będa dwie zmiany  1. farsz który jest tylko a cebuli i pieczarek i 2 to nie będzie smażony tylko duszony

Eli Gotowanie
Kotleciki mięsno-soczewicowe 203

bardzo pozytywnie zaskoczyła - głównie dlatego, że wspaniale łączy składniki, dodając przy tym smaku, a więc często można zrezygnować z jajka czy mąki w potrawie. Dzisiaj przepis dla tych, którzy kotletów bez mięsa nie uznają, a którzy są otwarci na nowe, ale niekoniecznie rewolucyjne smaki. Kotleciki mięsno-soczewicowe z piekarnika Garść podgotowanego mięsa (ulubionego lub z zupy :)) Pół garści podgotowanych ziemniaków

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pulpety w sosie pieczarkowym. 170

Dziś zapraszam Was na pulpety. Bardzo lubię i wydają mi się mniej kaloryczne niż zwykłe kotlety mielone smażone na tłuszczu, ale raczej tak nie jest ;-) to tylko złudzenie. Mimo to od czasu do czasu kaloryczne dania również są w cenie ;-) Składniki; 50 dag mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 1 jajko 1 mała czerstwa bułka sól, pieprz 2 łyżki suszonych pomidorów ( przyprawa

Radość kipiąca uśmiechem.
22 NAJLEPSZE PRZEPISY Z ZIEMNIAKAMI 290

nowym okienku po kliknięciu w nazwę dania lub zdjęcie :) 1. Placki ziemniaczane na gotowanych ziemniakach 2. Pierogi leniwe z ziemniakami i twarogiem 3. Zapiekane ziemniaki z mielonym mięsem 4. Kotlety ziemniaczane  5. Zapiekanka ziemniaczana 6. Zupa ziemniaczana z mięsnymi roladkami 7. Ryż po persku z chrupiącymi ziemniakami 8. Rolada ziemniaczana z mięsem 9. Kartoflaniki prababci Kasi 10. Rożki

Przepisy Aleksandry
Burger 141

wołowe mielowe, Czerwona cebula, Ogórek, Pieczarki, Sałata, Bułka (duża) Żółty ser, Musztarda, Przyprawy. Do dużego naczynia wkładamy mięso, przyprawiamy je, ja dodałam sól, pieprz i czosnek niedźwiedzi. Formujemy duże kotlety. Grilujemy na patelni grillowej.  Grilujemy również pieczarki. W tym czasie do piekarnika wstawiamy przekrojone bułki z plastrem sera. Podpiekamy aż ser się roztopi, ale nie za długo żeby bułka

Smaki Przyprawy i Kolory
Kotleciki z kaszy jaglanej i marchwi 174

zetrzeć na tarce marchew. Wrzucić oba składniki do dużej miski, dodać 2 jajka, kromkę namoczonego chleba, trochę bułki tartej i czubrycy. Wszystko wymieszać, aby powstała konsystencja masy (jak na kotlety mielone). Uformować kotleciki, zamoczyć je w jajku, następnie w bułce tartej i usmażyć na patelni z dwóch stron. Nie potrzebują długiego smażenia wystarczy chwila. Można ja podać z surówką

Smaki Przyprawy i Kolory
Karkówka długo pieczona - pieczeń staropolska na każdą okazję. 187

całości. Wydaje się to być trudne - ponieważ efekt zawsze zadowala. Prawda jednak jest taka, że nasza praca przy tego rodzaju daniach jest mniejsza niż przy smażeniu zwykłych i pospolitych kotletów schabowych, tyle, że rozłożona w czasie.  Jaka jest sama pieczeń? Krucha i wilgotna jednocześnie, bardzo delikatna. Niezwykle aromatyczna, odpowiednio doprawiona także w środku - a nie tylko przy brzegach. Brzmi

Poezja Smaków - blog kulinarny
Młoda kapusta zasmażana. Wiosenny obiad 239

minuty. Tak przyrządzoną jasną zasmażkę w całości przekładamy do kapusty. Kapustę bardzo dokładnie mieszamy, aż cały płyn zgęstnieje. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Podałam do szybkich kotletów z karkówki i młodych ziemniaków. Kapusta broni się sama – możecie ją zjeść nawet z chlebem. Ale wtedy zróbcie podwójną porcję, bo ta porcja to dodatek dla 3-4 osób do pełnego, klasycznego

Karo in the Kitchen
Bułeczki z kaczką 139

bułek ściąć wierzchy i wyjąć miąższ nie uszkadzając skórki. Połowę miąższu rozkruszyć, dodać do sosu razem z gruszkami, dokładnie wymieszać. (Reszty miąższu nie wyrzucać tylko wysuszyć, przyda się do kotletów mielonych, pasztetu….) Odstawić do przestudzenia. Bułki wypełnić farszem, przykryć ściętymi wierzchami bułek i zawinąć mocno folią. Włożyć do lodówki do zastygnięcia

królestwo garów
" Risotto " z królikiem 255

Moja kochana E. wielokrotnie pytała mnie, co zrobić z zapasami zamrożonego, gotowego już mięsa. Szczególnie studentom zdarza się otrzymać od rodziny ogromną paczkę schabowych, mielonego, innego rodzaju panierowanych kotletów, które po rozmrożeniu nie są już tak smaczne, jak były pierwotnie. Tutaj na ratunek przychodzi "risotto"! Możecie wrzucić do niego dosłownie wszystko, to tylko jeden z przykładów - z czasem zaprezentuję

Życie zamknięte w smaku
Domowe hamburgery wołowe z bułką sezamową 263

siekamy i dodajemy do mięsa wraz z musztardą, wodą, pieprzem oraz solą. Mięso musimy brutalnie zagnieść, najlepiej rzucając nim kilka do miski - dzięki temu zwiążą się włókna kolagenowe. Formujemy kotlety. Smażymy bez tłuszczu na patelni grillowej. Czas zależy od naszych indywidualnych preferencji stopnia wysmażenia wołowiny.  Składniki do wykończenia: - bułki sezamowe - burgery - pomidor - sałata lodowa - cebula - keczup - musztarda Przygotowanie: Ostudzone

Życie zamknięte w smaku
Kiełbasa słoikowa 173

sól. Całość dokładnie wyrabiamy. Ilość soli i pieprzu jaki użyjemy do przyprawiania uzależniony jest od naszych preferencji. ( można sprawdzić jaki smak będzie miała kiełbasa, gdy weźmiemy masę, zrobimy małego kotleta i usmażymy go na patelni ). Wyrobioną masę wkładamy do słoików, ugniatamy tak aby pozbyć się powietrza. Gotujemy zamknięte słoiki przez 2 godziny. Po wystudzeniu jest gotowa. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Obiad z patelni 313

kaszy gryczanej (przepis znajdziecie  TUTAJ ); oczywiście możecie wykorzystać inny składnik Wykonanie: Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę oleju, wrzucamy pokrojoną cukinię i łodygę selera naciowego. Podsmażamy chwilę, następnie dodajemy pokruszone kotlety i smażymy przez chwilę. Dodajemy natkę pietruszki oraz wbijamy jajko. Całość przykrywamy przykrywkę i smażymy prze ok 2 - 3 minuty do momentu gdy białko będzie ścięte, a żółtko na wpół

Taste Of My Day