kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:203/301)

Roladki drobiowe z warzywami i mozzarellą 138

chwilę. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Jeśli na koniec sos nie jest gęsty, można dodać łyżeczkę mąki, wymieszanej z kilkoma łyżkami wody, wymieszać i zagotować *** *** Podajemy z ziemniaczkami, kluskami, kaszą, ryżem lub makaronem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA I MAJONEZU PRZEPIS TUTAJ MARYNOWANE KOTLETY SCHABOWE PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ DANIA

Blog z Apetytem
Kotlety mielone z fetą i szpinakiem 172

zmiejszy swoją objętość i odparuje wodę, przestudzić. Mięso mielone przełozyć do miski. Dodać wystudzony szpinak, jajko, odciśniętą bułkę oraz sół i pieprz. Masę dokładnie wyrobić. Ser feta pokroić na paski. Nabrać mięsnej masy i rozpłaszczyć w rękach. Na środku ułożyć pasek sera i dokładnie oblepić go mięsną masa formując kotleta. W ten sam sposób uformować pozostałe kotlety, u mnie

Monia miesza i gotuje
kotlety z piersi z serem w panierce z mlekiem... 145

łyżki, czosnek niedźwiedzi  2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, mąka pszenna 1/2 szklanki, bułka tarta 1/2 szklanki, mleko 3,2% 3/4 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, marchewka z groszkiem 1 opakowanie/w opisie piersi rozciąć na porcje, lekko je rozbić w woreczku foliowym na kotlety, ułożyć plasterki sera żółtego (użyłam holenderski), posypać przyprawami, zawinąć kotlety

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z kalafiora i ziol, ze smietana i czarnuszka czyli Niedzielne Mielenie odc.36 153

Lubię mielić nie tylko mięsiwo. W ubiegły piątek mimo późnej pory powrotu postanowiłam ugotować pierwsza w tym roku fasolkę szparagową i usmażyć kotleciki z kalafiora.  Trochę było z nimi zabawy ale smakowały wszystkim. Przepis podpatrzony w "Warzywie" Dominiki Wójciak, proporcje moje własne. Kotlety z kalafiora i ziół, ze śmietaną i czarnuszka kalafior (ok.1 kg) 2 dymki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bóbgery, czyli burgery z bobem 143

tych dobrodziejstw! Dzisiaj prosty przepis na burgery vel. kotlety z wykorzystaniem bobu - BÓBGERY nadchodzą! Bóbgery Przepis na ok. 3-4 burgery Potrzebujemy: - ok. 10 dkg obranego ze skórki bobu - pół szklanki nieugotowanego ryżu (u mnie jaśminowy) - 1-2 ząbki czosnku - ok. 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka siemienia lnianego mielonego - ok. 2 łyżki prażonego słonecznika - 1 łyżka oliwy - odrobina

Bananowe Pole
Potrójny burger z serem comté 159

pomidora na plasterki. Ser też na cienkie plasterki. Mielone mięso solimy i pieprzymy. Formujemy burgery nieco większe od bułki (po 100 g każdy). Tak w średnicy ze 2 cm większe. Podczas smażenia się skurczą i wtedy będą idealnie wielkości bułki. W środku, przed smażeniem, robimy wgłębienie. W trakcie smażenia kotlety się wybrzuszają więc wgłębienie zniknie i burgery będą idealnie

Marder&Marder Manufacture
Sos z boczników. 173

mnie pojawił się ostatnio przy okazji kotletów z kaszy gryczanej tzw. Hreczniaków. Przepis  TU Boczniaki to grzyby, które bardzo szybko można przygotować  podobnie jak pieczarki. Chociaż potrawa z boczniaków jest dla mnie bardziej lżejsza. SKŁADNIKI  350 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz odrobina  mielonej słodkiej papryki 150 ml bulionu warzywnego

W kuchennym oknie Ewy
Kotlety rybne 151

Podczas wigilijnej wieczerzy tradycyjnym daniem rybnym jest smażony karp. Jest to jednak ryba nieszczególnie polecana dzieciom. Naszą alternatywą dla młodszych biesiadników są kotlety rybne. Przygotowujemy je z dowolnie wybranego mrożonego gatunku ryby z rozmaitymi dodatkami. W przepisie dodałyśmy cebulkę i czosnek (wersja dla 5 latka). Przygotowując taką rybkę  dla młodszych dzieci, pomijamy te elementy, a dodajemy np. kawałek ugotowanej(...)może być mrożony) np. tilapii 1 czerstwa bułka 100ml mleka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 jajko Ok. 100g bułki tartej Olej do smażenia Przyprawy: suszony tymianek, sól, świeżo mielony pieprz Bułkę namaczamy w mleku około 10 minut, a następnie odsączamy. Cebulę siekamy na drobno oraz podsmażamy na rozgrzanej patelni z kapką oleju. Czekamy, aż będzie miała złoty kolor

Kolizje Smaków
Gołąbki bez zawijania 484

zmodyfikować i zrobiłam gołąbki bez zawijania. Takie gołąbki bez zawijania robi się z tych samych składników, co tradycyjne, czyli mielonego mięsa, ryżu i kapusty. Jest jednak pewna różnica, ponieważ w tym przypadku kapustę drobno szatkujemy i dodajemy do mięsa mielonego, dosypujemy suchy ryż, doprawiamy i wszystko razem mieszamy. Gołąbki bez zawijania to podłużne kotleciki zalane sosem pomidorowym(...)Zdjąć z ognia i pozostawić do przestudzenia. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać przestudzoną kapustę i cebulę. Wbić jajko i wsypać suchy ryż. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Gdyby masa była zbyt rzadka to można dodać 2 łyżki bułki tartej. Następnie dłońmi uformować podłużne kotlety i ułożyć na talerzu wysypanym mąką pszenną

Danka Pichci
Kotlery z kalafiora i kaszy z pieczarkami 131

Kotlety są naprawdę zero waste.  Z obiadu została kasza gryczana niepalona (ale może być każda inna lub ziemniaki z obiadu) i kalafior. Usmażyłam z tego kotlety, które znalazły się w lunchbox'ie.  Obok propozycja deseru: pancakes z bananem, pomarańcza. 1/2 ugotowanego kalafiora 1 i 1/2 ugotowanej kaszy jaglanej lub gryczanej niepalonej cebula  ząbek czosnku sól i pieprz(...)smaku drobno posiekana natka   1 jajko lub 1 łyżka mielonego siemienia lnianego kilka łyżek bezglutenowej lub zwykłej bułki tartej do obtaczania 350 gram pieczarek olej 1 łyżeczka ziołowego pieprzu  1 łyżka tamari lub sosu sojowego ( opcjonalnie) sól i pieprz do smaku natka spore ilości Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Kalafiora

AZgotuj!
Pulpety w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną 200

Pulpety, kotleciki, pulpeciki, klopsiki, któż ich nie uwielbia. Są małe, średnie i duże kulki, są małe, średnie i duże kotlety, jak kto lubi i zrobi. Dziś

Moje Małe Czarowanie
Fileciki z kurczaka w pysznym cieście 9972

aromatyczne kotleciki drobiowe, ciekawa alternatywa dla klasycznych kotletów panierowanych w jajku i bułce tartej. Zamiennie do przygotowania tego dania możemy użyć fileta z indyka.     Składniki: 2 filety z kurczaka 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka soli 0,5 łyżeczki curry 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta chili, pieprzu i gałki muszkatołowej olej

Blog z Apetytem
Domowe amerykańskie burgery 79

zeszklić na patelni. Przestudzić i dodać do mięsa mielonego. Kajzerkę odcisnąć i dodać do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Podzielić na 4 części i uformować płaskie, okrągłe klopsy o średnicy nieco większej niż przekrojona bułka do burgerów. Następnie usmażyć na patelni z obu stron do zrumienienia. Usmażone kotlety odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym

Danka Pichci
Keto Falafel z kalafiora (Paleo, LowCarb) 154

Przekąska Kuchnia Bliskowschodnia , Wege Keyword falafel , finger food , kotlety Porcje 9 sztuk Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 20 minut Składniki Falafele z kalafiora 1 szklanka kalafiora rozdrobnionego 1/2 szklanki słonecznika 2 jajka 3 łyżki mąki kokosowej 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka soli himalajskiej lub morskiej 1/2 łyżeczki kolendry mielonej 1/2 łyżeczki chilli lub ostrej papryki 1/2 łyżeczki

Modern Cave Girl
kotlety schabowe z prawdziwkami... 172

każdy, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, maślanka 1/2 szklanki, olej Wielkopolski rzepakowy - ile potrzeba, mąka pszenna+tarta bułka - ile potrzeba, prawdziwki 50 dag, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, papryczka pepperoni 1 mała, śmietana gęsta 2 łyżki, frytki domowe - w opisie, mizeria - w opisie grube kotlety schabowe w worku foliowym mocno i cienko rozbić

W Mojej Kuchni Lubię
Gołąbki bez kapusty lub kotlety a'la gołąbki 202

Gołąbki bez kapusty Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 torebka ryżu 2 jajka średnia cebula papryka ostra i słodka łyżeczka majeranku 1 kostka rosołowa sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym i przestudzonym ryżem, jajkami, przyprawami i cebulą poszatkowaną drobno. Uformować średniej wielkości kotlety, obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć z dwóch

Tagebuch po polsku
Mielone z indyka z papryką pieczarkami i pietruszką 196

zgodzę z opiniami że im dłużej wyrabiamy mięso mielone i jest ono bardziej napowietrzone tym jest lepsze, oczywiście możemy zrobić to za jednym zamachem jak nie mamy czasu i też będzie ok). Jeżeli mięso będzie bardzo klejące możemy dodać do niego bułki tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, wilgotnymi rękami formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy

Piekielna Kuchnia Pati
Kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej 125

można  się nimi najeść niż kotletami z mięsa. Przygotowałam je z ekologicznej kaszy jaglanej od  Eco Blik . Składniki: 1,5 szklanki czerwonej soczewicy 1 szklanka ekologicznej kaszy jaglanej  Eco Blik 1 cebula 3 łyżki otrąb owsianych 1 jajko Słodka papryka  Eco Blik Papryka chili  Eco Blik Czosnek mielony  Eco Blik Sól, pieprz Olej

Bajeczna Kuchnia
Domowe hamburgery wołowe z bułką sezamową 229

mielimy lub siekamy w zależności od wybranego kawałka (mielenie polędwicy lub ligawy to marnowanie mięsa, więc tego szczerze odradzam). Cebulę drobno siekamy i dodajemy do mięsa wraz z musztardą, wodą, pieprzem oraz solą. Mięso musimy brutalnie zagnieść, najlepiej rzucając nim kilka do miski - dzięki temu zwiążą się włókna kolagenowe. Formujemy kotlety. Smażymy bez tłuszczu na patelni grillowej. Czas zależy

Życie zamknięte w smaku