kotlet mielony z pieczarkami - 449 przepisów (strona:18/30)

Pulpety w sosie pieczarkowym. 170

zwykłe kotlety mielone smażone na tłuszczu, ale raczej tak nie jest ;-) to tylko złudzenie. Mimo to od czasu do czasu kaloryczne dania również są w cenie ;-) Składniki; 50 dag mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 1 jajko 1 mała czerstwa bułka sól, pieprz 2 łyżki suszonych pomidorów ( przyprawa) 1 łyżka mąki olej 1 cebula   sos; 20 dag pieczarek przyprawa

Radość kipiąca uśmiechem.
Rolada z mięsa mielonego 146

mielonego mielonego  2 cebule 3 jajka pół puszki czerwonej fasolki pieprz sól 3 łyżki bułki tartej łyżka masła kilka pieczarek 2 łyżki oliwy zielona cebulka Dwa jajka gotujemy na twardo. Cebule kroimy w drobną kostkę. Mięso wyrabiamy z surowym  jajkiem, połową cebuli pokrojoną w kostkę i 2 łyżkami bułki tartej tak jak na kotlety. Doprawiamy solą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
wspaniałe kotlety z kaszy jaglanej z jajkami 164

dziś zapraszam Was na wspaniałe kotlety zrobione na bazie kaszy jaglanej i jajek ugotowanych na twardo. Są wspaniałe jako dodatek do obiadu, i są też zdrową alternatywą kotletów mielonych czy tym podobnych. Bardzo Wam je polecam, są wspaniałe same, jak również w sosem. Można je jeść na ciepło i na zimno, można odgrzewać. Przygotowuje się je łatwo i przyjemnie(...)ziół prowansalskich -4 łyżki mąki pszennej -6 łyżek bułki tartej -3 małe cebulki lub 1 duża -trochę grzybów lub pieczarek  -1 jajko (surowe) -łyżka masła -2 duże ząbki czosnku  dodatkowo olej i bułka tarta do obtaczania kotlecików. Przygotowanie kotletów rozpoczynamy od ugotowania kaszy jaglanej. Ja kupuję kaszę w woreczkach-jak ryż. Gotujemy około 15 minut. Następnie dokładnie odcedzamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kotlety wołowe z pure ziemniaczanym ze szpinakiem i pieczrakami 155

Jak nie mam czasu za wiele, powstają takie oto pyszne i szybkie dania. Kotleciki szybko się smaży, pure to tylko obranie ziemniaków a szpinak smaży się

Moje Małe Czarowanie
Sprawdzone przepisy z grilla 215

mielonego mięsa wieprzowego Grillowana pierś z indyka     Grillowane kotlety jagnięce z sosem tzatziki Grillowany schab z mozzarellą Grillowany schab z pietruszką i miętą Kofty, czyli szaszłyki z grillowanego mięsa kotlety wieprzowe grillowane Meksykańskie mini burgery Mini kebaby z tymiankiem Satay z indyka pikantny Satay z kurczaka z salsą ananasową Schab grillowany z pomidorami i pieczarkami Schab grillowany

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 176

Polecam spróbować! Składniki : * pół kg mięsa mielonego z łopatki * mała szalotka * kilka pieczarek * 3 suszone pomidory odsączone z oliwy  * łyżka startego żółtego sera * bułka namoczona w mleku * jajko * sól, pieprz * bułka tarta do panierowania  * olej rzepakowy do smażenia  Przygotowanie : Szalotkę drobno posiekać, przesmażyć na łyżce oleju razem z posiekanymi pieczarkami. Dodać do mięsa razem z posiekanymi(...)pomidorami oraz odciśniętą bułką. Można dodać czosnek, ale już tutaj dominuje takie połączenie smaku że nie dodawałam. Wymieszać z przyprawami, jajkiem i serem. Uformować kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, sosem pieczarkowym i konserwową papryką

Magiczne Życie Marty
Filet z kurczaka pod warzywną pierzynką 1143

mielony do smaku Jajko 1 szt. Wykonanie: Fileta opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i  lekko rozbić tłuczkiem. Następnie maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z kardamonem do smaku, obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć z obu stron. Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno pokroić i zeszklić na patelni z dodatkiem oleju. Przygotowane warzywa wyłożyć na kotleta, posypać

Tradycyjna Kuchnia
Pasztet z czarnej soczewicy i jarzyn 147

Niektórym moim bliskim nie mieści się w głowie, że można żyć bez mięsa ponad tydzień. Nie wyobrażają sobie kanapek bez wędliny czy dania głównego bez kotleta czy kawałka mięsa. Przyznaję wtedy, że brak mięsa w diecie powoduje, że przygotowywane potrawy są ciekawsze, rozwijają nasze umiejętności kulinarne i dają większe pole do popisu. Przykładem tego jest pasztet, który upiekłam niedawno(...)pietruszka ugotowana do miękkości kawałek selera ugotowany do miękkości cebula duży ząbek czosnku 50 ml oleju + 2 łyżki łyżeczka cząbru pół łyżeczki mielonej kozieradki szczypta gałki muszkatołowej jajko 4 łyżki mąki owsianej sól pieprz duża pieczarka Soczewicę opłukać i gotować w 700 ml wody do miękkości. Po ugotowaniu przykryć pokrywką i odstawić na ok. pół godziny. Potem zdjąć pokrywkę

Weekendy w domu i ogrodzie
Burgery z portobello 181

mielonych ugotowanych grzybów. Takie rzeczy jednak tylko w szczycie grzybobrania, bo przez resztę roku, kiedy grzyby są droższe od kawioru o takim rozpasaniu można zapomnieć. No jednak nie do końca. Przez cały rok świetne burgery można robić z portobello, dużych brązowych grzybów, których jeden kapelusz wystarczy, żeby przyrządzić solidnego kotleta. Portobello a ucho Jenkinsa Portobello to wyrośnięta pieczarka. Jest

Niedzielny kucharz
Kotlety mielone z grzybami. 232

Składniki: 1/2kg mięsa mielonego, kilka grzybów lub pieczarek, 1 cebula, 1 jajko, garść bułki tartej + do obtoczenia, łyżka ziół prowansalskich, łyżka majeranku, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, olej. Przygotowanie: Grzyby obgotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać grzyby, jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, garść bułki tartej, zioła prowansalskie, majeranek, wyciśnięty(...)posiekany czosnek, sól i pieprz. Dobrze wymieszać, uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, ze wszystkich stron do zarumienienia.   Przepis od mojej mamy :) Smacznego

W kuchni u Moniki
Roladki z kurczaka z cukinią, bazylią i serkiem śmietankowym 671

łyżkę serka śmietankowego *** *** Następnie na mięsie układamy kilka listków bazylii *** *** Cukinie kroimy wzdłuż na cieniutkie paseczki – najlepiej zrobić to za pomocą obieraczki do warzyw lub krajalnicy *** *** Na każdym kotlecie układamy po kilka plasterków cukinii *** *** Mięso dość ciasno zwijamy w roladki – najpierw rolujemy całość a następnie „wciskamy końcówki do środka”. Roladki z początku mogą być dość niezgrabne ale po obtoczeniu(...)smażymy najpierw na „łączeniach”, w ten sposób nic nam się nie rozpadnie *** *** Następnie zdejmujemy mięso z tłuszczu, a na patelnie wkładamy pokrojone w plasterki pieczarki oraz cebulkę i podsmażamy przez chwilę, ciągle mieszając. Gdy pieczarki będą już podsmażone a cebulka się zeszkli dokładamy ponownie mięso *** *** Całość zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i dusimy pod przykryciem

Blog z Apetytem
Delikatne kotleciki rybne w sosie maślanym na sosie pieczarkowym 205

kotlety: 400 gramów filetów z dorsza 1 białko 7 łyżek śmietany 18% 4-5 płaskich łyżek mąki sól szczypta gałki muszkatołowej szczypta pieprzu ziołowego masło do smażenia Składniki na sos maślany: 1/4 szklanki octu winnego 4 łyżki soku z cytryny 1/2 posiekanej szalotki sól pieprz ziołowy 125 gramów masła pokrojonego w kostkę Pieczarki w śmietanie: 300 gramów drobno posiekanych pieczarek(...)pieczarki w śmietanie: Na maśle i oleju podsmażamy kilka minut pieczarki i dodajemy czerwoną cebulę, mieszamy i chwilę wszystko smażymy Zmniejszamy ogień do minimum i dodajemy 2 łyżki mąki - mieszamy Zdejmujemy z ognia, dodajemy połowę śmietany, mieszamy i wstawiamy z powrotem na gaz dodając powoli pozostałą ilość śmietany Doprawiamy do smaku Na talerzu ustawiamy kopczyk z pieczarek, na to kładziemy

Szczęśliwa kuchnia
Delikatne kotleciki rybne w sosie maślanym na sosie pieczarkowym 213

kotlety: 400 gramów filetów z dorsza 1 białko 7 łyżek śmietany 18% 4-5 płaskich łyżek mąki sól szczypta gałki muszkatołowej szczypta pieprzu ziołowego masło do smażenia Składniki na sos maślany: 1/4 szklanki octu winnego 4 łyżki soku z cytryny 1/2 posiekanej szalotki sól pieprz ziołowy 125 gramów masła pokrojonego w kostkę Pieczarki w śmietanie: 300 gramów drobno posiekanych pieczarek(...)pieczarki w śmietanie: Na maśle i oleju podsmażamy kilka minut pieczarki i dodajemy czerwoną cebulę, mieszamy i chwilę wszystko smażymy Zmniejszamy ogień do minimum i dodajemy 2 łyżki mąki - mieszamy Zdejmujemy z ognia, dodajemy połowę śmietany, mieszamy i wstawiamy z powrotem na gaz dodając powoli pozostałą ilość śmietany Doprawiamy do smaku Na talerzu ustawiamy kopczyk z pieczarek, na to kładziemy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Dania obiadowe 211

Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE

W kuchennym oknie Ewy
Kotlety babuni 1024

Składniki: 25 dag mielonej wieprzowiny 250 dag mielonej wołowiny biała część pora 15 dag pieczarek 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 łyżki grysiku sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Pora umyć i razem z oczyszczonymi pieczarkami drobno posiekać. Połączyć z mięsem, grysikiem, przyprawami do smaku, jajkiem, zmiażdżonym(...)czosnkiem i dwoma łyżkami ciepłej wody. Dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju złociście z obu stron. Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej

Tradycyjna Kuchnia
Kolety z kaszy jaglanej 336

Doskonałe kotlety są dietetyczne. Warto podać na postny piątek  z sosem np. pomidorowym lub z którąś z naszych surówek. Składniki: pół szklanki surowej kaszy jaglanej  6 jajek ugotowanych na twardo  1 jajko  1 średnia cebula  5-6 średniej wielkości pieczarek pół czerwonej papryki  pół pęczka kolendry 2 łyżki płatków owsianych 1 duży ząbek czosnku(...)gram masła sól, czarny pieprz.  papryka mielona ostra tarta bułka  oliwa Wykonanie: Kaszę prażymy na suchej, gorącej patelni, następnie opłukujemy dobrze wrzątkiem na sicie by pozbawić kaszę ewentualnej goryczki. W ten sposób przygotowaną kaszę przekładamy do garnka zalewamy 1,5 szklanki wrzącej wody, lekko osolić, gotować ok. 20 minut, aż będzie miękka. Po ugotowaniu kiedy cały płyn

kgwjanczewo