Te kotlety robiłam jakiś czas temu...do sałatki ugotowałam dwie saszetki ryżu , a dodałam jedną..a z drugiej trza było coś innego zrobić..tak więc były
Moje domowe kucharzenie4 filety z piersi kurczaka100 g masła2 jajka150 g tartej bułkisólolej do smażeniaWśród mięs na polskich stołach najczęściej króluje drób, a jednym z najbardziej popularnych
Świat Domowej KuchniKlasyk :) Nie trzeba przedstawiać.Składniki:4 piersi z kurczakaolejwykałaczkiMasło ziołowe:60 g masła2 ząbki czosnku, drobno posiekane1 łyżka siekanej pietruszkisok z cytrynysól, pieprzPanierka:mąkabułka tartaroztrzepane jajko
Kuchnia domowa AniPomysł na kotlety z patelni grillowej.Składniki:0,5 kg mięsa mielonego1 cebula1 ząbek czosnku1 tarta marchewka1 jajko1-2 łyżki bułki tartejsiekana pietruszkasólziołowy pieprzpapryka słodkapapryka ostraprzyprawa
Kuchnia domowa AniCoś bezmięsnego i na dodatek pysznego.. Po niedzieli zapraszam na konkurs..zaglądajcie ...bo warto..fajna nagroda będzie do wygrania.. 1 szkl. ryżu parboiled Kupiec
Moje domowe kucharzenieSkładniki:4 kotlety schabowe2 jajkaprzyprawa gyros1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany 18%sól, pieprzbułka tartaolej do smażeniaSposób przygotowania:1. Kotlety cienko rozbijamy, solimy i pieprzymy.2. Bułkę tartą
Kuchnia domowa AniPomidory suszone idealnie nadają się do dań płynnych, zup, sosów. Jest to niezastąpiony dodatek do pizzy czy zapiekanki. Doskonale pasuje do kanapek zarówno tych z serem
Moje domowe kucharzenieKotlety mielone nie muszą być nudne. Mięso mielone jest tak uniwersalne, że można nadziewać je czym tylko chcemy. Ja zrobiłam je w ciut zdrowszej wersji- nadziane
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCzyli coś specjalnego dla naszych facetów :)Składniki:4 plastry karkówkisól, pieprzsłodka mielona paprykaczosnek granulowanyPanierka:jajko + odrobina mlekamąkabułka tartaolej do smażeniaSposób wykonania:1. Umyte i osuszone kotlety
Kuchnia domowa Ani4 filety z piersi z kurczaka4 łyżki mąki pszennej2 jajka100 g ziaren sezamu4 łyżki bułki tartejsól i pieprz1/2 łyżeczki oleju sezamowegoolej do smażeniaI kolejna wersja moich
Świat Domowej KuchniPrzepis pochodzi z gazetki Mielone na naszym stole z Biblioteczki Poradnika Domowego (nr 5/2012). Przepis trochę zmodyfikowałam. Polecam - fajna odmiana mielonego.Składniki:500 g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe)3 szalotki10 dag ostrego żółtego seraczerstwa kajzerka2 łyżki musztardy1 jajkoocet winnyolejsól, pieprzSposób wykonania:1. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć.2. Do mięsa dodać jajko sól, pieprz i bułkę(...)Całość dokładnie wymieszać.3. Cebulki szalotki obrać, pokroić w plasterki, zalać octem winnym i wstawić do lodówki na 20-30 minut.4. Z masy mięsnej uformować parzystą liczbę cienkich kotletów. Połowę cienko posmarować musztardą, posypać żółtym serem i nałożyć krążek marynowanej cebuli. Kotlety przykryć kotletem bez dodatków, zlepić brzegi, tak, aby uformować 1 kotlet.5. Rozgrzać olej, usmażyć kotlety z każdej strony
Kuchnia domowa AniKiedyś robiłam filety w orzechach włoskich, tym razem kotlet schabowy z orzechami w trochę innej postaci. Zapraszam!Składniki:4 kotlety schabowe1 jajkoodrobina mlekamąkabułka tartamielone orzechy włoskiesól
Kuchnia domowa Animlecznego, zaś na górze mamy już do wyboru mniejsze menu - np. burgery, makarony itp. (też lody wegańskie :). W Vedze jedliśmy już nie raz i są to właśnie takie "domowe obiady" z kotletem i ziemniakami. Na piętrze jedliśmy ostatnimi czasy burgera marchewkowego i był bardzo smaczny. No i opcja śniadań (podawane są do 11) - do wyboru jest tofucznica, parówki, hummus
Bananowe PolePrzedstawiam kolejny szybki pomysł na obiad dla zabieganych, a lubiących smacznie i domowo zjeść:). Soczyste kotlety ze schabu (najlepiej z kością) zapiekane z mozzarellą w miodowo-musztardowym sosie śmietanowym z dodatkiem pieczarek. Danie praktycznie „robi się samo” w piekarniku, więc w międzyczasie można przygotować dodatki np. z puree z kapustą i brie i lekką sałatkę, które stworzą przepyszny
karmelowyfilet z kurczakapłatki kukurydziane cornflakes2 jajkamąkaprzyprawa Kucharekolej do smażeniaMięso podzielić na mniejsze porcje i delikatnie rozbić. Posypać przyprawą Kucharek i odstawić minimum na 30 minut w
Świat Domowej Kuchni