Składniki (ok. średnich 20 kotlecików/ 3-4 osób): ok. 560 g fileta z kurczaka (3 pojedyncze filety), 3 jajka, 150 g sera żółtego, 1/2 papryki czerwonej, 1/2 papryki żółtej, 1/2 pęczka natki pietruszki, 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego, pieprz, sól, ostra papryka do smaku. Przygotowanie: Filety dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie przełożyć(...)czosnkiem. Do kurczaka dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę, starty żółty ser, posiekaną natkę pietruszki i jajka. Całość dobrze wymieszać. Na sam koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Kotlety można smażyć na patelni lub upiec w piekarniku. Przydatne: Czas przygotowania : ok. 30 min. Czas smażenia: ok. 6-10 min. / Czas pieczenia: ok.20 min. (180 °C +termoobieg) -> kotleciki osuszamy z tłuszczu
rozgotowanaLubimy filety z kurczaka, łatwość ich przyrządzania kusi atrakcyjnymi wersjami dań z nimi w roli głównej, stąd ta kolejna wersja kotlecika z kieszonką pietruszkową, wybornie wygląda i wybornie smakuje, zapewniamy! Składniki: 2 filety z kurczaka 0,5 pęczka świeżej natki pietruszki 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku sok z 0,5 cytryny sól, świeżo zmielony pieprz, mielona słodka papryka Wykonanie
kgwjanczewoFilet z kurczaka to prosty, szybki i pyszny sposób na obiad, po który chyba sięgamy najczęściej. Filet z kurczaka można podać go na różne sposoby.W tym i kolejnych postach postaram się Was zachęcić do niestandardowych, ale i niewyszukanych wersji na kotleciki drobiowe. Mam nadzieję, że któraś z propozycji przypadnie Wam do gustu i zechcecie jej spróbować(...)pierwszy ogień połączenie z pesto i mozzarellą. Uwielbiam smak bazylii, więc dla mnie rewelacja. Polecam. Składniki: 1 filet z kurczaka 2 ząbki czosnku sól i pieprz pesto bazyliowe 1 kulka mozzarelli oliwa Przygotowanie: Filet oczyszczamy kroimy na kotleciki. Kotleciki posypujemy solą i pieprzem oraz nacieramy czosnkiem. Kotleciki obsmażamy na oliwie. Obsmażone przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy
Bon appetit mon amiePyszny pomysł na sycący i kolorowy obiad. Doskonała propozycja dla niejadków, ponieważ w kotlecikach możemy przemycić troszkę warzyw. SKŁADNIKI 1 pierś kurczaka, 10 pieczarek, ½ papryki czerwonej, 10 dag sera żółtego, 1 jajko, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka słodka papryka, olej WYKONANIE Pieczarki ścieramy na tarce, podsmażamy na oleju
słodki brateksokiem cytryny. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Zawartość kubka wlewamy do miski i mieszamy. Polecam go jako dodatek do kotlecików, np.: KOTLECIKI CHILI Z MIĘSEM MIELONYM MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM
Kuchnia MagdaLenykurczaka (pojedyncza, większa) 100 ml jogurtu naturalnego/śmietany (może też być maślanka) papryka w proszku sól pieprz Panierka: 60g krakerów solonych Dodatkowo: olej Pierś z kurczaka należy umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kotleciki. Następnie mięso przełożyć do miski. Całość posypać przyprawami, zalać śmietaną/jogurtem i dokładnie wymieszać. Miskę przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej
Di gotujeolbrzymiej ilości. Ostatnio na obiadek i jeszcze resztę na kolację... :-) Uwielbia wszystko co chrupie, a te chrupią bardzo mocno, czym grubsze płatki tym bardziej chrupiące kotleciki. Składniki: - piersi z kurczaka (u mnie 3-4) - mąka kukurydziana - 1-2 jajka - płatki kukurydziane (ok.250-300g) - sól i pieprz - olej kokosowy do smażenia - 1-2 łyżeczki oliwy Piersi z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym
Smaczne Zdroweupragniony weekend i wszystko było by ok gdyby mój syn to rozumiał i nie powtarzał dziś - "Tato, zrobimy przepis ?". Ku jego zadowoleniu zrobiliśmy razem kotleciki drobiowe lecz nieco inaczej - jak ? ... Składniki : pół dużej piersi z kurczaka 2 jajka 2 łyżki majonezu (mój ulubiony to dekoracyjny) 1 nieduża cebula sól, przyprawa Maggi łyżka mąki tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Pierś z kurczaka(...)Drobno posiekana cebulę lekko posoliłem aby cebula zmiękła i połączyłem ją z resztą składników przed samym smażeniem. Większą łyżką nabierałem ciasto i kładłem na dobrze rozgrzany tłuszcz tworząc nieduże kotleciki, smażyłem na złoty kolor
Mechanik w kuchnitłuczkiem do mięsa. Następnie doprawić z obu stron słodką papryką, pieprzem i solą do smaku. Kolejno każdy kawałek kurczaka otoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć usmażone kotleciki z nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Schować drobiowe kotlety i farsz (osobno) do lodówki. Na drugi dzień podgrzewam lekko(...)wtedy do smaku jeszcze solą, pieprzem lub cukrem i sokiem z cytryny. Na dnie naczynia lub na półmisku wykładam część farszu, na to kotleciki i kolejną warstwa farszu. Dla ozdoby oprószam całość świeżo posiekaną natką pietruszki. Kurczak po grecku najlepiej smakuje na ciepło, zwłaszcza na 2 i 3 dzień, gdy smaki odpowiednio się przegryzą. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post
Kulinarne Przebojesmażone w duuuużej ilości tłuszczu! Otóż nie - możemy je usmażyć na naprawdę niewielkiej ilości tłuszczu - są równie pyszne, a nawet śmiem twierdzić, że pyszniejsze! ;) Kurczak w płatkach owsianych Porządny kawał mięcha w postaci soczystego kotlecika uwielbia chyba każdy z nas! Jednak mój organizm nieznosi tego ciężkostrawnego przysmaku, dlatego postanowiłam pójść na kompromis, który zadowoli wszystkich. Moja zdrowa wersja kotletów jest
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Świetnie doprawione, mięciutkie, sycące i zdrowe kofty drobiowe. Przygotujecie je zarówno z piersi kurczaka jak i indyka. W obu przypadkach czas smażenia będzie taki sam. Kotleciki, choć bez jajka i bułki tartej, bardzo dobrze trzymają się podczas smażenia. Nie trzymamy ich na ogniu zbyt długo, tylko do wysmażenia mięsa, w przeciwnym razie zrobią się twarde i suche. Następnego dnia można(...)przestygnięcia. Piersi kurczaka myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, oczyszczamy z białych błon. Kroimy na kawałki i mielimy w maszynce z sitkiem o dużych oczkach lub rozdrabniamy w malakserze/rozdrabniaczu. Przekładamy do miski, dodajemy cebulkę z czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem, chili, kardamonem i kolendrą. Dokładnie wyrabiamy. Masę dzielimy na 8 części, z których naoliwionymi dłońmi formujemy podłużne kotleciki, smarujemy oliwą
cool and mintyUwielbiamy kotlety z piersi kurczaka. Po ostatniej przebytej chorobie stawiam na szybkie, ale naprawdę pyszne obiady. Dziś polecam Wam smażone kotleciki w paprykowej marynacie . Prosta marynata zmienia smak kotletów i urozmaica tradycyjny obiad. Ja swoje kotleciki podałam w towarzystwie pomidorków, kiszonych ogóreczków i … frytek A jakie są Wasze ulubione dodatki do kotletów? Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka (duża(...)oliwek panier do mięs Skworcu * olej do smażenia *można użyć oczywiście dowolnej panierki, ale ja polecam tą – pyszna i… szybko można zrobić dobre kotlety Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na małe kotlety, lekko je rozbijamy i wkładamy do miski. W małej miseczce mieszamy przyprawy – 2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki, 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu i 3/4 łyżeczki
Słodkie okruszkiBardzo często na blogu pojawia się pierś z kurczaka więc dzić w zupełnie innej odsłonie. Bardzo proste i bardzo smaczne kotleciki, które smakują również dzieciom. Ja miałam akurat tylko żółtą paprykę, ale jeśli dodamy czerwoną kotleciki są fajne kolorowe :) Jest to również świetna alternatywa jeśli mamy mało mięsa, a na obiedzie ma być więcej osób. U mnie porcją(...)kukurydzy z puszki 1/2 papryki 50g żółtego sera 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz Piersi kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć mięso do miski i dodać posiekaną natkę pietruszki, paprykę pokrojoną w drobną kostkę, kukurydzę odsączoną z zalewy i ser starty na grubej
kuchnia doskiBardzo łatwe, pyszne kotleciki. Uwielbiam tradycyjne kotlety mielone , chociaż w takiej wersji są również bardzo smaczne. Można z nimi eksperymentować dodać pieczarki, paprykę czy groszek, kukurydzę. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem i ulubioną surówką, a ja polecam buraczki . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka bułka namoczona w mleku przyprawa do kurczaka cebula ząbek czosnku domowa vegeta sól, pieprz
Na moim talerzuBardzo łatwe, pyszne kotleciki. Uwielbiam tradycyjne kotlety mielone , chociaż w takiej wersji są również bardzo smaczne. Można z nimi eksperymentować dodać pieczarki, paprykę czy groszek, kukurydzę. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem i ulubioną surówką, a ja polecam buraczki . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka bułka namoczona w mleku przyprawa do kurczaka cebula ząbek czosnku domowa vegeta sól, pieprz
NA MOIM TALERZU