Sałatka gyros jako klasyczna kompozycja smaków jest chyba znana każdemu. Kolorowa szklana miseczka, a w niej warstwami poszczególne składniki. Dzisiaj zapraszam na wariację gyrosu. Całość dla odmiany w sosie chrzanowym i już ja pierwszy rzut oka wygląda zupełnie inaczej i w rzeczy samej inaczej też smakuje. Sałatka gyros z serem, cebulką i sosem chrzanowym SKŁADNIKI : 500 g fileta
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkioliwek z papryką oraz chilli z młynka, do tego lekka goryczka świeżej bazylii: fioletowej i zielonej, a wszystko to przełamane słonym smakiem sera. Ta kolorowa mieszanka smaków i składników to wg mnie udane połączenie! Sałatka jest zgodna z zasadami diety 3D, za sprawą chili i listków bazylii. Wersja tak przygotowanej sałatki z farfalle to przepis jaki dopasowałam do wymagań
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPorcje 1 Omlet na śniadanie? Czemu nie! Wystarczy kilka prostych składników i pożywne, zdrowe śniadanie gotowe. Przedstawiam Wam kolorowe fit śniadanie inspirowane włoską kuchnią i znaną wszystkim sałatką Caprese. Świeże i pożywne jajka, kilka skąpanych w letnim słońcu pomidorków, śnieżnobiała mozzarella i cudownie pachnąca bazylia. Wspaniałe śniadanie w pięknych kolorach mijającego lata jak i rozpoczynającej się barwnej jesieni(...)Czas przygotowania 5 min Czas gotowania 5 min Czas przygotowania 10 min Czas przygotowania 5 min Czas gotowania 5 min Czas przygotowania 10 min Ingredients 2 jajka 6 sztuk kolorowych pomidorków koktajlowych 6 sztuk mini kulek mozzarelli 4 liski świeżej bazylii 1 łyżka zimnej wody 1 łyżka masła klarowanego świeżo mielony kolorowy pieprz sól do smaku Instructions Do miseczki
Wędrówki po kuchniWiosna, wiosna ... ach to Ty ! Czy Wam też w duszy gra ? Jeśli tak samo jak ja szukacie pomysłów na lekkie, wiosenne, kolorowe i zdrowe dania, to mam dziś dla Was pyszną sałatkę. Sałatka jest dość pożywna, także z powodzeniem może stać się Waszym drugim śniadaniem lub kolacją. Składniki: nieduży brokuł 2 pomidory ( lub garść pomidorków koktajlowych ) 1/2 czerwonej cebuli
kolorowotorcikowoDziś mam dla Was kolejną pyszną sałatkę, jadłam ją ostatnio zamiast obiadu ;) Zachwycił mnie ten kolorowy buraczek, który udało mi się kupić na Wrocławskim Bazarze Smakoszy, skomponowałam go z chrupiącą kalarepą, czerwoną quinoą i tzw. polskimi kaparami, czyli marynowaną nasturcją. Do tego kilka liści czerwonego szczawiu i wędzony łosoś (najlepiej dziki pacyficzny, lub z hodowli ekologicznych), bazę stanowi sałata masłowa(...)wszystko polałam sosem winegret. Składniki: pół szklanki czerwonej ugotowanej quinoy pół główki sałaty masłowej 1 kolorowy burak 2 plastry kalarepy 1 opakowanie wędzonego łososia BIO 2 łyżki marynowanych owoców nasturcji kilka liści czerwonego szczawiu 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego pół łyżeczki musztardy Dijon pieprz sól Wykonanie: Sałatę rwiemy na 2 talerze, posypujemy quinoą, dodajemy szczaw, plasterki
Quinoa Raz!Klasyczny winegret delikatnie podkręcony miodem. I dealnie pasuje do lekkich, letnich sałatek przygotowywanych n a bazie zielonych sałat i kolorowych warzyw czy owoców. P rosty w przygotowaniu, nie wymaga wymyślnych składników. M ożna przygotować większą porcję i przechowywać p rzez kilka dni w lodówce. Składniki: 2 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, 1 łyżeczka soku
Moja kraina smakówWszystkie receptury ciekawe i zachęcające do wypróbowania, mnie najbardziej spodobały się gołąbki w botwince - niby tradycyjne daniem, a jednak odrobinę inaczej podane oraz kolorowa zupa cygańska i żeberka z suszonymi morelami. Ciekawie zapowiada się także sałatka z cukinii i pomidorów oraz rolada naleśnikowa z warzywami. Kolejna część to przepisy Grzegorza, te zadowolą fanów bardziej zdecydowanych smaków, pojawiają się również
Cynamonowe szczęściepieczona pierś z kurczaka z dodatkiem komosy ryżowej i surowych warzyw, z lekkim sosem jogurtowym. Zdrowe jedzenie – to takie proste! Buddha Bowl to nie każda kolorowa miska owoców, jogurtu, musli czy matematycznie ułożona sałatka którą widzicie w social media – ten bardzo zdrowy trend rozpoczął się w 2016 roku od publikacji książki „Buddha’s Diet: The Ancient
Karo in the Kitchensałatka która wymyśliłam ostatnio-okazała się naprawdę pyszna,wszystkie składniki super do siebie pasowały ,spokojnie możecie ją również wymieszać i podać jak nie lubicie warstwowych sałatek-tylko w ten sposób podana fajnie i kolorowo się prezentuje -polecam przepis znajdziecie tutaj Niemiecka przekąska-pasta serowa Lubicie sery???to spróbujcie mojej pasty serowej z trzech serów, piwa i czerwonej cebuli
Swojskie jedzonkopóźniej równie smutno konsumuję na przerwie. W przeciągu ostatnich miesięcy starałam się rozświetlić grobową atmosferę lunchu i kanapkę zastąpić smaczniejszą alternatywą. Moimi osobistymi faworytami są sałatki. Kiedy mam siły wieczorem to przygotuję sobie kolorową (i zdrową!) przekąskę, a rano […] Artykuł 6 pomysłów na lunch do pracy pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeCześć :D Czasami fajnie odmienić sobie domowe menu na coś fit. Taka właśnie jest sałatka z tuńczykiem. Lekka, pożywna i przede wszystkim kolorowa i smaczna. Głównymi jej zaletami są: prostota i pyszny tuńczyk Princes. Córka bardzo się ucieszyła, że w końcu wymyśliłam coś lżejszego, mi w sumie też brakowało tak kolorowego posiłku. Do zrobienia sałaty z tuńczykiem potrzebowałam: * gotowy
Pieprzyć z FantazjąMoja Książka Kucharska Wielkanoc smakuje domowym żurkiem lub barszczem białym, kolorowymi babkami i mazurkami, aromatyczną kiełbasą i pysznymi sałatkami...a jeśli o sałatkach mowa, to polecam przepis na sałatkę śledziową z marynowaną papryką i czerwoną cebulą. Pycha! :) Świąteczna sałatka śledziowa z marynowaną papryką i czerwoną cebulą - wypróbowany przepis krok po kroku. SKŁADNIKI: ok. 5 filetów śledziowych marynowanych
Moja Książka KucharskaPełna kolorowych składników, zawierająca mnóstwo witamin i składników odżywczych sałatka z kurczakiem to świetny pomysł na lekki, pełnowartościowy obiad oraz propozycja drugiego śniadania. Składniki: 100g fileta z kurczaka 90g mixu sałat 100g pomidorków koktajlowych 150g żółtego wędzonego sera 350g mrożonego bobu 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 łyżka obranych pestek dyni 25g kiełków rzodkiewki przyprawa do kurczaka sól
Szalona Kuchnia EwelinyKolejna letnia, kolorowa propozycja sałatkowa. Soczysta, bardzo orzeźwiająca, idealna na upalne dni. Jeżeli lubicie sałatki z owocowym akcentem, zapraszam również po przepis na SAŁATKĘ Z TRUSKAWKAMI, SAŁATKĘ Z POMARŃCZĄ oraz SAŁATKĘ Z GRUSZKĄ Składniki (2 porcje): Sałatka: 1 plaster (300 g) arbuza bez pestek 2 garści rukoli 1/2 ogórka 1/4 czerwonej cebuli 10 czarnych oliwek 1 plaster
Fitsweet.meZawsze staram się dobierać składniki pod względem wartości odżywczej, została dobrze zbilansowana. Na talerzu znalazły się owoce, warzywa, kwiaty które kojarzą się nam z wiosną. Sałatka smakuje obłędnie, pięknie pachnie i wygląda bardzo kolorowo. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli
Kulinarne pyszności Molki