makaronem orzo i wędzonym kurczakiem świetnie nadaje się do przygotowania, kiedy oczekujemy na gości. Podobnie jak inne sałatki, można ją również przygotować na co dzień, jako propozycję na kolację czy śniadanie do pracy. 200 g makaronu orzo 1 wędzona pierś kurczaka (około 200 g) 1 czerwona papryka 70 g kukurydzy 50 g sera gouda 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej
Smaki Na Talerzuwykorzystać bułki, bagietki, resztki chleba które zalegają w chlebaku? Najlepiej zrobić z nich tartę, aromatyczną i pyszną. Taka tarta to idealny obiad, czy wczesna kolacja, będzie znakomita. Spróbujcie koniecznie. Tarta z chrupiącym spodem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSałatka z surimi, makaronem, kukurydzą, papryką i żółtym serem na bazie majonezu to oryginalna przekąska na każdą okazję, może stanowić posiłek do pracy, przystawkę na domową imprezę czy kolację. składniki na 4-5 porcji 250 g ugotowanego makaronu w kształcie ryżu opakowanie paluszków surimi 1 czerwona papryka 250 g żółtego sera ( typu gouda lub edamskiego ) puszka kukurydzy konserwowej
Smakowite DaniaZapiekanka palce lizać. U mnie była na obiad i na kolację. A to dlatego że nie mogłam jej się oprzeć. Szparagi z makaronem, kurczakiem i pysznym sosem serowym. Uczta dla podniebienia. 1 pierś z kurczaka 1 pęczek zielonych szparagów 200 g makaronu falbanki 100 g mozzarelli 1/2 papryki czerwonej 8 pomidorów suszonych 2 łyżeczki curry sól
wesoła kuchniaNaleśniki z serkiem i truskawkami to propozycja zarówno na słodki obiad, albo szybką kolację. Najlepsze są w okresie letnim, kiedy dostaniemy świeże, czerwone i pachnące truskawki zerwane chwilę wcześniej z pola. Szybki przepis na Puszyste gofry z owocami Składniki 1 i 1/2 szklanka mąki 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki wody gazowanej szczypta soli 2 jajka 2 łyżki oleju Dodatkowo 250g
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pyszne bułeczki czosnkowe (grillowe) . Takie d omowe bułeczki z czosnkiem i ziołami są idealnym dodatkiem do mięs z grilla, sprawdzą się również na piknik albo po prostu na kolację. Moje rwane bułeczki czosnkowe z suchych drożdży są niesamowicie proste w przygotowaniu. Ja upiekłam 16 mniejszych bułeczek do odrywania, ale można ich upiec znacznie więcej w wersji mini - najlepsze są jeszcze
Lekcje w kuchniogóle leczo to jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. Mamy teraz sezonowy wysyp rzodkiewek, danie akurat na czasie. W okresie letnim bardzo często je gotuję na obiad czy na kolacje i podaję z ziemniakami, ryżem, kaszą czy po prostu z pieczywem. Leczo gotuję tez w większej ilości i pasteryzuję na zimę ( zobacz przepis ). Leczo – jak robicie? Na kiełbasie, boczku
Dorota Smakujezakupić w każdym sklepie, są one ogólnodostępne. Farsz na burrito możecie wzbogacić o swoje ulubione składniki. Domowe burrito to bardzo smaczne danie, które idealnie sprawdzi się na obiad, kolację, a także posiłek do pracy. Klasyczne burrito możemy także zaserwować w formie przekąski na domowe imprezy, czy spotkania ze znajomymi. Z pewnością każdy będzie zachwycony jego smakiem. PRZEPIS NA MEKSYKAŃSKIE
Przepiski.plSałatka z brokułem i fetą to hit każdej imprezy oraz pyszne urozmaicenie obiadu lub kolacji. Jest bardzo prosta, ale właśnie takie rozwiązania są najlepsze! Możecie ją urozmaicić dodatkiem kukurydzy, szynki, czy też chociażby jajkami gotowanymi na twardo. Uwielbiam sałatki brokułowe , a Wy? Sałatka z brokułem i fetą - składniki: 1 brokuł 1/2 opakowanie/100g sera feta Sos czosnkowy: 4-5 łyżek jogurtu
Di gotujeLato to idealny czas na zwiększenie ilości warzyw w naszej diecie. Moja dzisiejsza propozycja – wegetariańskie curry na bazie kalafiora, batata oraz szpinaku to świetna opcja na obiad lub ciepłą kolację. Składniki: 450 g kalafiora, 450 g batatów, 100 g liści szpinaku, 1 puszka mleka kokosowego, 250 ml bulionu warzywnego, 1 łyżka czerwonej pasty curry, 1 łyżeczka kurkumy, 1/2 łyżeczki
Moja kraina smakówZobacz inne przepisy na rybę w zalewie: Ryba w zalewie pomidorowo-octowej Ryba w zalewie słodko kwaśnej Ryba w zalewie pomidorowej Ryba z ananasem – pyszna przekąska na imprezę lub kolację Ryba w zalewie pomidorowej Artykuł Ryba po azjatycku z warzywami w zalewie słodko-kwaśnej pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnepowstały na potrzeby moich podopiecznych, którzy nie mają tostera lub gofrownicy i nie mogą przygotować gofrów białkowych . Doskonale sprawdzają się nie tylko na deser, ale i na śniadanie czy kolację. Są przepyszne, niezwykle sycące a ich przygotowanie jest bardzo szybkie i proste. W zależności od użytych dodatków możecie zindywidualizować przepis pod kątem preferencji smakowych oraz dostosować makro pod Wasze zapotrzebowanie
Ola la LCHFBardzo prosta sezonowa przekąska, czyli zielone szparagi zamarynowane w soku z limonki i ziołach zawinięte w ciasto francuskie z dodatkiem kremowego serka owczego. Świetnie nadadzą się na kolację lub wszelkiego rodzaju pikniki, przekąski na grilla lub nawet do lunchboxa do pracy :) 250 g zielonych szparagów łyżka oliwy łyżka soku z limonki łyżka posiekanej świeżej mięty łyżka posiekanej świeżej bazylii greckiej
Mienta blogstronie Born in Tuscany (spokojnie, jest po polsku). A ja zapraszam Was na pyszny przepis. Taka sałatka zawiera mało węglowodanów, więc świetnie się nada na przekąskę lub nawet jako kolacja dla osób z cukrzycą. Składniki na 1 porcję : garść mixu sałat 20 g (plaster) szynki prosciutto (u mnie Proscutto Toskano ChNP, ale sprawdzi się każda szynka długodojrzewająca) 15 g sera
Dietologprodukty. Tym razem miałam w lodówce ugotowane brokuły, otwarta puszkę kukurydzy i otwarty ser feta. Dodałam kilka innych składników i pyszna sałatka gotowa :) Zrobiłam ją na kolację, ale spokojnie możecie zrobić ją na imprezę, dla gości. Polecam wtedy podwoić składniki :) Składniki: 1/2 puszki kukurydzy 1/2 brokuła 100 g. szynki konserwowej 3 jajka 100 g. sera
Agusiowe smakołyki