KASZA Z KURCZAKIEM W POMIDORACH 193proste, tak smaczne, tak szybkie.. 3 x TAK! Jeśli poszukujecie zdrowego i szybkiego w przygotowaniu dania na obiad, bądź kolację to trafiliście na odpowiedni przepis👌 Składniki na 2 porcje: -130 g kaszy gryczanej -200 g mięsa -60 g pieczarek -1 cebula -3 duże pomidory+bazylia -1 łyżka oleju -40 g sera żółtego Przygotowanie: 1. Gotujemy kaszę. 2. Mięso kroimy
Zdrowie i pysznie na talerzu
PIECZONE JABŁKA Z TWAROŻKIEM 163Propozycja idealna na podwieczorek, kolację, śniadanie czy deser... jabłka nadziewane twarożkiem z cynamonem, kokosem oraz orzechami, zapieczone w piekarniku i podane z gęstym, aromatycznym sosem o smaku czarnej porzeczki. Nie jest to typowy słodki deser, gdyż delikatna słodycz przełamana jest nutą przyjemnego smaku czarnej porzeczki. Pyszne połączenie, które zadowoli nawet osoby, które za słodkim nie przepadają. Glazura balsamiczna o smaku
Kuchnia MagdaLeny
Pasta z watrobki z kaparami i anchois 164kaparów i filecików anchois co dodało zmieniło jej smak na bardziej wyrazisty. Polecam, bo pastę robi się szybko i może być bardzo fajnym elementem ekspresowej przekąski dla gości czy kolacji we dwoje. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekanki na grzankach z grzybami 168trwa jeszcze sezon grzybowy? Bo jeśli tak to może skusicie się na małą grzaneczkę z grzybami? Użyłam do niej kurek i podgrzybków, które w lesie znalazł mąż. Wyszła pyszna kolacja. Grzyby, ser i grzanki... a do tego dobre wino. Nie trzeba nic więcej. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bułki pszenno orkiszowe z sezamem. 227Zapraszam na pyszne bułki, chrupiące na zewnątrz, a w środku mięciutkie. Wprost idealne na śniadanie lub kolację. Pysznie smakują z masełkiem lub twarożkiem. No i są o niebo lepsze od kupnych. Moja rodzina uwielbia domowe bułeczki, a ja piekę...piekę i piekę. Do upieczenia tych bułeczek użyłam mąki orkiszowej pełnoziarnistej oraz mąki pszennej od MŁYNOMAG . Zapraszam:) Składniki
Izabelawkuchni
Omlet z warzywami HORTEX. 230Taki omlet polecam na bardzo sycące śniadanie lub nawet kolację. Wystarczy pół godzinki żeby go przygotować. Do przygotowania omletu użyłam mrożonych warzyw od HORTEX. W składzie warzyw znajdowały się marchewka, groszek, fasolka szparagowa, brukselka i kalafior. Nie ukrywam, że wyszło pysznie. Zapraszam:) Składniki: Masa jajeczna: 4 jajka sól do smaku pieprz czarny do smaku 1 łyżeczka masła Warzywa
Izabelawkuchni
Sałatka z rzodkiewką podana w bułeczkach. 193macie pomysłu na podanie sałatki to polecam podać ją wydrążonych bułeczkach, najlepiej bardzo chrupiących. Sama sałatka jest bardzo prosta, szybka w wykonaniu i bardzo smaczna. Polecam na śniadanie, kolację lub przekąskę. Sałatkę przyprawiłam białym pieprzem mielonym , który otrzymałam od SKWORCU . Życzę smacznego. Zapraszam :) Składniki: Na sałatkę: pół pęczka rzodkiewki 2 jajka 10 dag sera żółtego w kawałku pół
Izabelawkuchni
Jajecznica z botwinką i makaronem. 173Jedliście kiedyś jajecznicę z botwinką i makaronem? Jeżeli nie to spróbujcie i spróbujcie, bo jest pyszna i niezwykle sycąca. Doskonale sprawdzi się na śniadanie, kolację czy nawet obiad ( tak jak było w moim przypadku ). Według mnie nie potrzeba już do niej żadnego pieczywa. Bardzo polecam przepis. Zapraszam:) Składniki: pęczek botwinki sok z cytryny 4 jajka 1 szklanka makaronu mini kółek
Izabelawkuchni
Jajecznica z kurkami na grzankach. 197pysznych i chrupiących grzankach. I do tego te pyszny kurki...mniam. A jak jest u Was? Lubicie jajecznicę? Ja od czasu do czasu lubię ją podać na śniadanie lub kolację, ale zawsze w jakiejś pysznej wersji. Zapraszam :) Składniki: Na jajecznicę: 30 dag świeżych kurek 3 jajka masło do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Na grzanki
Izabelawkuchni
Sałatka a'la Waldorf z nasturcją 279można jeszcze umilić sobie szaro - bury, jesienny dzień? Znam odpowiedź - na talerzu! Dzisiejsza propozycja idealnie nadaje się właściwie na każdy posiłek, czy to pyszne śniadanie, czy też lunch lub kolację. W moim ogrodzie, pomimo jesiennej aury, nadal świetnie radzą sobie jeżyny i maliny oraz piękne nasturcje. I to właśnie one dzisiaj są składnikiem mojej kulinarnej propozycji. Jeśli
Garniec Magalie
Zupa kurkowa 330łatwa w przygotowaniu. Aby podkreślić cudowny smak kurek użyłam niewielu składników. Efekt był niesamowity. Zupa miała delikatny, aromatyczny smak. Z powodzeniem można podać ją na obiad bądź na wykwintną kolację . Składniki: 30 dag kurek 20 dag wędzonego boczku 2 duże cebule 5 ząbków czosnku 1,5 litra bulionu 2 łyżki mąki kremówka do zabielenia zupy pęczek natki pietruszki sól, pieprz
Pobite gary Barbary
Delikatne naleśniki bezglutenowe na słodko 332bezglutenowe na słodko Od zawsze miałam słabość do naleśników. Jako dziecko uważałam je za jedno z najlepszych dań, które z powodzeniem można jeść zarówno na śniadanie, obiad jak i kolację. Pewnie gdybym mogła to jadłabym wtedy tylko to. Po prostu uwielbiałam naleśniki, najbardziej lubiłam te podawane z lekko kwaskowym dżemem z czarnych porzeczek czy truskawek, nieco później odkryłam smak naleśników
Book of spells
Orkiszowe tartaletki z figami i gorgonzolą 272połączeniu ze słodkimi figami, serem gorgonzola, prosciutto i rukolą ... Danie na pięć plus, wszystkie składniki łączą się perfekcyjnie, tworząc niemal idealną całość. Do tego lampka wina i cudowna kolacja gotowa... Koniecznie musicie wypróbować ten przepis! Składniki na ciasto (na 1 tartę lub 6 małych tartaletek): 200 gramów mąki orkiszowej 1 jajko 1/2 kostki masła 82% 1/2 łyżeczki soli Składniki
Garniec Magalie
Quinoa i pasztet z króliczej wątróbki z konfiturą z jarzębiny i podgrzybkami 225chociaż robiłam je jeszcze późnym latem, chwile czekało na swoją kolej na blogu. Można je potraktować jako przekąskę, albo przystawkę przed daniem głównym. Fajnie sprawdzi się też jako mała kolacja. Jak większość moich przepisów powstało przypadkiem ;) Zrobiłam świetną konfiturę z jarzębiny z dodatkiem kumkwatów i miodu, jestem z niej strasznie dumna i gorąco ją polecam, szczególnie, że mamy akurat sezon
Quinoa Raz!
Frytki z pasternaku 214mojej spiżarni w zeszłym roku zapodział się pasternak, na szczęście go teraz znalazłem i wpadłem na pomysł zrobienia pysznej przekąski na kolację. Z tego warzywa, które wygląda poniekąd jak pietruszka, choć jest dużo większy i różni się od pietruszki liśćmi, można przygotować wiele potraw. Dodam tylko, że pasternak przez lata był traktowany niechlubnie jako pasza dla zwierząt. Dzisiaj jest droższy
Kuchennyviral.pl