kolacja - 33757 przepisów (strona:313/2251)

Jaki termos obiadowy wybrać? Przepis na rozgrzewający posiłek – zupa zbójnicka bez mięsa | NOVEEN 110

posiłki na cały dzień , zwróć uwagę na szczelny model 3-komorowy TB963 w kolorze niebieskim lub szarym. W środku znajdziesz 3 osobne pojemniki, w których zmieścisz śniadanie, obiad i kolację! Możesz także przygotować obiad składający się z trzech części, a duża porcja wystarczy nawet dla dwóch osób. Tak przygotowany możesz wyruszyć na długą górską wycieczkę bez obaw, że zabraknie

Via Gusto
Patatosalata. Sałatka z ziemniaków z oliwkami, koperkiem i kaparami. 89

również dzięki innym propozycjom płynącym z książki "Ateny do zjedzenia", której autorem jest Bartek Kieżun, dziennikarz, miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Bartek gotuje, karmi, prowadzi warsztaty, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne. Jego osoba przepełniona jest miłością i szacunkiem do jedzenia, żywi-  świetnie się przy tym bawiąc smakiem i jak na prawdziwego przewodnika przystało prowadzi po smakach, niejednokrotnie tak wysublimowanych

Z Kuchni Do Kuchni
Jesienny gulasz z dyni 81

Pyszny gulasz z dyni o intensywnie pomarańczowym kolorze, pachnący korzennymi przyprawami. Świetnie rozgrzewa organizm, jest lekkostrawny, idealny na kolację czy późny obiad. Ja w tym gulaszu użyłam zamiast przypraw gotowego  korzennego sosu i  pasty paprykowej . Oba produkty idealnie sprawdzają się jako dodatki  takich warzywnych, jesiennych gulaszy.  Składniki: (function

Kulinarne przemyslenia
Racuchy dyniowe ze śliwkami 90

Mięciutkie i puszyste racuchy dyniowe ze śliwkami to świetna propozycja na śniadanie bądź na kolację . Ich przygotowanie jest bardzo łatwe, gdyż najpierw łączymy drożdże z letnim mlekiem, po czym dodajemy pozostałe składniki i odstawiamy ciasto do wyrośnięcia. Składniki ciasta na racuchy łączę ze sobą za pomocą ręcznego ubijaka lub ręcznego robota kuchennego. Kiedy ciasto jest już wyrośnięte, nabieram je łyżką

MeCooks
Drożdżówka z mlekiem skondensowanym 132

składnikami, zawiera również odrobinę mleka skondensowanego. Mleko skondensowane sprawia, iż ciasto drożdżowe jest słodkie, delikatne, wilgotne, a po upieczeniu ma piękną skórkę. Tę drożdżówkę podaję na śniadanie lub na kolację , posmarowaną masłem, dżemem, powidłem lub kremem czekoladowym. Oczywiście drożdżówka najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, kiedy jest jeszcze ciepła. Jeśli serwuję ją nieco później, na przykład następnego dnia, to przed podaniem

MeCooks
Bułki zapiekane z jajkiem 211

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiące bułeczki zapiekane z jajkiem to niebanalna przekąska na ciepło. Sycąca i efektowna. Idealnie sprawdzi się na kolację, obiad a także różne spotkania z rodziną lub znajomymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 podłużnych bułek 5 małych jajek 5 małych plasterków szynki 80 g żółtego sera 1/3 czerwonej papryki 1/2 małej cebulki czerwonej 3 pomidorki koktajlowe 3 lekko

Olcia gotuje!
Sałatka bajeczna 119

Poznajcie łatwy przepis na kolorową i mega smaczną sałatkę bajeczną. Jest prosta w przygotowaniu i doskonale sprawdzi się na kolację, lub na imprezowy stół. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka bajeczna łączy w sobie same najlepsze składniki, które w połączeniu ze sobą smakują naprawdę świetnie. Sałatka jest pożywna, sycąca i z pewnością posmakuje każdemu kto jej spróbuje. Jeśli szukacie nowych smaków

Przepiski.pl
Sałatka z selera konserwowego 139

Pyszna sałatka na kolację, lub lekki obiad. Ma charakterystyczny smak dzięki połączeniu selera i kurczaka. Sałatka składa się dosłownie z kilku składników, więc szybko się ją robi i szybko znika z talerza. Sałatka z selera konserwowego jest smaczna, pożywna i sycąca. Powinna posmakować dosłownie każdemu, niezależnie od preferencji kulinarnych. A teraz serdecznie zapraszam do zapoznania się z przepisem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
Naleśnikowe wrapy 190

Takie warpy mogą być podane jako danie obiadowe lub kolacje. Dodatek świeżego koperku do ciasta sprawia, że są aromatyczne i wytrawnie smakują. Zrobiłam w dwóch wersjach tak, abyście mogli wybrać smak w zgodzie ze swoimi kubkami smakowymi. Ja zapewniam, że oba smakują wybornie 👍😊 Ciasto naleśnikowe: -1 szklanka mąki pszennej -1szklanka wody niegazowanej -1 jajko -szczypta soli

Kulinarne przemyslenia
Dynia w cieście naleśnikowym 104

dzięki swojej puszystej miękkości te okrągłe piękności są wyjątkowym jedzeniem śniadaniowym: są łatwe w wykonaniu, smaczne i elastyczne. Dynia w cieście naleśnikowym to pomysł na szybkie śniadanie, albo smaczną kolację. Możesz zmieniać przepisy zgodnie ze swoimi upodobaniami: jednego dnia jagody, chipsy czekoladowe następnego, a potem banany. Ciekawą alternatywą dla zwykłego śniadania jest dynia w cieśnie naleśnikowym. Sposób jej przygotowania jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jesienny omlet naleśnikowy 112

Kolorowy omlet jesienny, idealny na śniadanie czy kolację. W zimne wieczory będzie smakował wyśmienicie 😊 Mój farsz jest warzywny, ale Wy możecie dodać do niego drobno posiekana szynkę, ulubioną kiełbasę czy parówkę. Smacznego 😋 Składniki na ciasto: -3 jajka -1 szklanka mąki pszennej (szkl. poj.250 ml ) -1 szklanka wody zimnej niegazowanej -szczypta soli W misce roztrzepać jajka, dodawać

Kulinarne przemyslenia
Domowe zapiekanki na chlebie i bułeczkach 72

bułeczkach – to kanapki na zwykłym pieczywie z serem i pieczarkami oraz z dowolnymi dodatkami. Niby zwykły zapiekany chleb, a na ciepło smakuje wyśmienicie. Na pewno sprawdzi się jako kolacja na ciepło. Moje córki je uwielbiają (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 3 – 4 bułeczki pszenne lub 5 kromek chleba 300 g pieczarek 200 g sera 2 sztuki cebuli sól, pieprz

Olcia gotuje!
Leczo z cukinią 79

dużo razy w ciągu roku. Uwielbiamy duszone warzywa. To lekkie danie, którym głównym składnikiem jest cukinia, zawsze sprawdza się jako posiłek dla całej rodzinki na obiad a nawet ciepłą kolację z chlebkiem. Serdecznie polecam mój sprawdzony przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Leczo z cukinią – składniki 2 kiełbasy np. podwawelska – około 0,5 kg. 3 – 4 cukinie – około

Olcia gotuje!
Bigos po cygańsku 78

bardzo smacznym, zniewalającym sosie ketchupowo – warzywnym. Soczyste kuleczki mielone w otaczających warzywach serwowane na ciepło powalają całą moją rodzinkę. Idealnie sprawdza się na danie obiadowe lub ciepłą kolację, a nawet jako przekąskę na różnego rodzaju imprezki. Jeżeli znudziły wam się tradycyjne kotlety z mięsa mielonego to serdecznie zapraszam do wypróbowania tego przepisu. Gwarantuję,że nie pożałujecie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Olcia gotuje!