Przepyszne, puszyste naleśniki, zdrowe I niskokaloryczne. Na śniadanie I nie tylko. Naleśniki podałam z musem truskawkowo- bananowym, do tego owoce. Jedliśmy je też z
Smaki EdytyLubicie tarty ? Ja dopiero niedawno odkryłam to danie... i na pewno będę dużo eksperymentować z tartami. Zarówno tymi na słodko - bo sezon owocowy się zaczyna, jak
kolorowotorcikowoJako, że sezon na rabarbar trwa - dziś u mnie naleśniki z rabarbarem. Naleśniki - ciasto Składniki: * 1 jajko * 1 szkl. mąki pszennej * 0,5 l mleka * szczypta
kolorowotorcikowoZapraszam na smaczne tortille . Tortille - przepis Składniki na 4 placki 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki kukurydzianej około1/3 szkl. wody szczypta soli Z podanych składników
kolorowotorcikowoDziś proponuję gofry z bitą śmietaną i owocami . Lubicie ? GOFRY - przepis Ciasto: 0,5 kg mąki 0,5 szkl. cukru 1/3 kostki margaryny 2 jaja
kolorowotorcikowoNaleśniki podane nico inaczej - zapraszam na tort naleśnikowy ! Usmażyć naleśniki wg przepisu: 25 dag mąki 3 jaja 1,5 szkl. napoju migdałowego Alpro 0,5 szkl
kolorowotorcikowoFrancuskie kluseczki - przepis 3 jaja 2 łyżki masła szczypta soli mąka, około 1 szkl. Masło utrzeć z solą. Białka ubić na pianę. Do masła dodawać po
kolorowotorcikowoNa ciasto: ok. 1 szkl mąki 0,5 szkl. wody 1/2 łyżeczki soli 5 łyżek oleju, np olej rzepakowy RAPSO Z podanych składników wyrobić sprężyste ciasto
kolorowotorcikowoSkładniki: 3 jajka 10 dag żółtego sera kilka gałązek koperku szczypior po łyżeczce majonezu i jogurtu naturalnego sól, pieprz Jajka ugotować - wystudzić. Ser zetrzeć na drobnych
kolorowotorcikowoCIASTO: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE 120 g masła 1 szkl. mąki pszennej odrobina wody 1/2 łyżeczki soli FARSZ: 4
kolorowotorcikowoByła zupa z białymi szparagami , obiecałam, że będą i zielone. I oto zielne szparagi zawędrowały do tarty. A towarzyszy im cukinia. Ot taka tarta
kolorowotorcikowoKolejny pomysł na rybę. Tym razem w cieście naleśnikowym - szybkie i dobre połączenie. Oczywiście zamiast dorsza można wykorzystać filet innej ryby. Składniki: 3 filety dorsza pieprz
Pasja SmakuO pęczaku słyszałam wiele, ale nigdy go nie próbowałam. Wszystko zmieniło się na Food Blogger Fest III, gdy Grzegorz Łapanowski podczas prowadzonych przez siebie warsztatów wraz
Pasja SmakuPyszna sałatka warstwowa babuni, która pojawia się u mnie w domu już od ponad 15 lat skradła serca wielu ludziom. Chyba nie znam osoby która by
Smaczne ZdroweIdealny na gorące, letnie dni. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej,żeby zdążył się schłodzić- bo taki jest najlepszy. Ilości składników oczywiście dowolne i dowolnie można je
Smaczne Zdrowe