Pasztet z pieczonych i gotowanych mięs, to znakomity sposób na zagospodarowanie mięsnych pozostałości poświątecznych, czy poimprezowych. Do jego przygotowania możemy wykorzystać każdą postać mięsa i
Kuchnia z widokiem na ogród4.8 / 5 ( 6 votes ) Jednogarnkowiec a’la Strogonow Strogonowa znają prawie wszyscy. Jest to pyszny gulasz, jeden z tych wiecznie żywych klasyków, które łatwo adaptują
Ogrodnik w podróżySkładniki: 750 g krewetek (surowych, mrożonych) 8 ząbków czosnku 80 g masła 100 g białego wina 1 ostra papryczka chilli 1/2 pęczka natki pietruszki szczypta
Qchnia po prostuDobry smak takiego sera uzyskamy z dobrej jakości wiejskiego tłustego twarogu. Do tego potrzebne będą obowiązkowo świeże wiejskie jaja i ulubione dodatki, np. kminek
Kulinarne przemysleniaWiosenne serowe kulki Polecam super smaczny przepis na chrupiące, zielone kulki z twarogu i mrożonego zielonego groszku.Przygotowanie tego dania zajmie Wam tylko kilka minut. Wiosenne kulki
zielonacukinkaZrazy wołowe nadziewane białą kiełbasą Moje ulubione danie na niedzielę, roladki wołowe nadziewane kiełbasą z przystawką z zielonego groszku firmy Hortex. Mięso wołowe potrzebuje dłuższego gotowania
zielonacukinkaTytuł przepis Wystarczy odrobina fantazji i zwykłe gotowane jajka poniosą nas na fali polskich smaków i tradycji.Przepis na jajka łódeczki jest bardzo prosty. Można je przygotować
zielonacukinkaTarta z ciasta typu francuskiego własnej roboty ze szpinakiem, twarogiem ricotta i żółtkami Ciasto na tę pyszną tartę zrobiłam sama, wiadomo,że takie będzie zdrowsze no
zielonacukinkaDziś ostatni przepis. Jajka zrobiłam przed chwilą, na szybko, żeby jeszcze wrzucić mam jeden post. Jak tylko go skończę pisać, zacznę latać po sklepach i kuchni
KardamonovyProste placuszki śniadaniowe Nie samymi świętami człowiek żyje Choć na blogu nie brakuje świątecznych inspiracji, to dziś chciałabym przywitać się z Wami prostym śniadaniowym przepisem. Moje
Słodkie okruszkiJajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym, to genialnie smakująca przystawka. Wędzona ryba doskonale pasuje do jajek. Kwaśny korniszon i szczypiorek dopełniają smak. Tylko 4 składniki
Codziennik KuchennySałatka z jajkiem i fetą to nasza kolejna propozycja na sałatkę z dodatkiem jajka, która idealnie się sprawdzi zarówno na zwykłe śniadanie, jak i na Wielkanoc
Kulinarne PrzebojeOj, ten przepis długo już czeka na swoją kolej. Zrobiłam go chyba na styczniowego urodziny Przemysława. Żarcia narobiłam tyle, że w końcu sałatkę wciągnęliśmy dopiero na
Kardamonovy