naprawdę nie znałam prawdziwego smaku masła orzechowego. To najlepsze masło, jakie w życiu jadłam i żadne kupne nie może się z nim równać. Doskonałe do wszystkiego: ciast, ciasteczek, koktajli, kremów, kanapek, a zwłaszcza do wyjadania prosto ze słoika. Jeżeli jesteś w posiadaniu dobrego blendera i odrobiny cierpliwości – do dzieła! Składniki: 2 szklanki orzechów nerkowca ½ laski wanilii (idealnie komponuje się
Roślinna - blog wegańskiwchodzą ziarna słonecznika, ziarna sezamu, płatki migdałowe, wiórki kokosowe oraz orzechy arachidowe. Ziarenka nie tylko można używać do wypieku ciasteczek, to również doskonały dodatek do deserów, lodów, jogurtów, koktajli, ciast, musli i naleśników. Są bardzo zdr owe, mają wiele wartości odżywczych i nie zawierają konserwantów. Więcej informacji o produkcie znajdziecie tutaj . Serdecznie zapraszam do sklepu ZIARENKOWO, gdzie
Tradycyjna kuchnia KasiHerbata Matcha moja miłość od dawna. Stali obserwatorzy zauważyli, że używam jej często, dodając do koktajli, serników, kremów, ciast, a nawet do ciasta drożdżowego. Według mnie deserom nadaje wyjątkowego smaku. Więcej o herbacie napiszę innym razem, dziś tak tylko w skrócie, abyście i Wy dostrzegli jej wyjątkowość. Matcha powstaje z herbaty Tencha, która jest wysoko gatunkowo herbatą, uprawiana
Blondynka Gotujedrewnianych stołach potrawy ustawione w formie bufetu. Pyszna jajecznica, słodkie racuszki, domowe konfitury, z twarożkiem wędzonym i świeżo wypiekanym chlebem. No po prostu rewelacja! Do tego soki, soczki, koktajle, kawa, herbata, wędlinka, ciacho... same pyszności, które znikały ze stołu jeden za drugim. Na szczęście zachowałam zdrowy rozsądek i krążąc wokół stołu skupiałam się jedynie na domowej produkcji, by poznać nowe
Sajkofanka smakuPołączenie banana i czekolady to smak kanapki Johna Lennona, który uwielbiam :) Robiłam już nawet tort o tym smaku :) Koktajl jest równie pyszny :) Ilość wystarcza na około 3-4 osób. Składniki: 3 banany 2 szklanki zimnego mleka ½ cytryny 1 łyżka startej czekolady- wiórek + czekoladowa posypka Banany z zimnym mlekiem i wyciśniętym sokiem z cytryny miksujemy. Na koniec dodajemy wiórki czekoladowe
Smakowy Rajłyżeczki cappuccino 1 ½ szklanki mleka 6 kostek lodu * łyżeczka startej czekolady Kawę zalewamy gorącą wodą, tak by było pół szklanki. Dobrze mieszamy. Kostki lodu wrzucamy do dzbanka do koktajli, zalewamy mlekiem i kawą. Całość dobrze miksujemy, rozlewamy do szklanek, przyozdabiamy wiórkami czekoladowymi i gotowe :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google
Smakowy Rajmalinowego, pomarańczowego etc. Kakao słodkie i gorzkie wsypujemy do kubka i zalewamy około 100ml wrzącej wody. Dobrze mieszamy, by nie było grudek. Kostki lodu wrzucamy do dzbanka do koktajli, zalewamy mlekiem, a następnie dodajemy kakao i syrop. Wszystko razem miksujemy, rozlewamy do szklanek i cieszymy się wspaniałym smakiem :) R E K L A M A google_ad_client
Smakowy RajNastępnie płuczemy zimną wodą i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy cukier i gotujemy około 30 minut. Następnie pozostawiamy by lekko przestygły, po czym miksujemy Benderem lub dzbankiem do koktajli. Na koniec marmoladę jeszcze raz zagotowujemy. Gotujemy około 5-10 minut, po czym przekładamy do malutkich słoiczków. R E K L A M A google_ad_client
Smakowy Rajcytryny i gotujemy, do czasu aż dynia zmięknie (tj. około 15 minut od zawrzenia). Następnie dodajemy śmietanę i przyprawy. Gotową, lekko przestygniętą zupę miksujemy blenderem, w dzbanku do koktajli lub przeciskamy przez sito. Jeśli jest zbyt zimna, podgrzewamy. Następnie wlewamy do bulionówek i dodajemy groszek ptysiowy lub grzanki. *Czerstwy chleb kroimy w drobne kosteczki, wrzucamy na patelnie z rozpuszczoną margaryną
Smakowy RajOlej do smażenia Ziemniaki trzemy na tarce i dodajemy do nich pozostałe składniki lub w wersji szybszej, ziemniaki kroimy na małe kosteczki i wrzucamy po trochu do dzbanka do koktajli i miksujemy. Gdy mamy już 1/3 ziemniaków zmiksowanych, można dodać do nich jajko i cebulę, a na koniec sól, pieprz i mąkę. Placki ziemniaczane pieczemy obustronnie na patelni z olejem
Smakowy Rajoczywiście z chlebkiem :) Do picia tradycyjnie zielona herbata :) Obiad: Chrupiący kotlet z fileta z kurczaka, w dipie ziołowo-czosnkowym i sałatka super szybka. Do picia sok jabłkowy. Deser: Koktajl owocowy ze zmrożonych truskawek i porzeczek z dodatkiem świeżego banana. Kolacja: Kaszanka lub bułczanka, czyli na śląski: krupniok i żymlok, w asyście pysznych dodatków: ogórka kiszonego, papryki i cebuli
Smakowy Rajnią blaszkę wysmarowaną tłuszczem. Twaróg miksujemy z cukrem, cukrem waniliowym, budyniem i żółtkami. Białka ubijamy na sztywną pianę, po czym delikatnie mieszamy łyżką z pozostałą masą. Banany miksujemy na koktajl, a następnie dodajemy do nich budyń, kakao i 6 łyżek przyrządzonej masy serowej. Całość ponownie miksujemy. Gotową masę serową wylewamy na blaszkę wyłożoną kakaowym ciastem, po czym nakładamy na nią
Smakowy Rajgarnka i zalewamy wodą. Gotujemy około 15 minut pod przykryciem, po czym zdejmujemy z ognia i pozostawiamy by jarzyny lekko przestygły. Przestudzone jarzyny miksujemy blenderem lub w dzbanku do koktajli. Następnie zagotowujemy w garnku, ze śmietanką i przyprawami. Po około 3 minutach zupa jest gotowa. Można ja jeść samą, z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Smakowy Rajsposobu. Pomarańcze parzymy i obieramy ze skórki i białej grubej błony (miąższu), kroimy na kilka kawałków (jeśli są pestki to je wyjmujemy), a następnie mielimy w dzbanku do koktajli, blenderem lub maszynką do mięsa. Jeśli nie posiadacie takich urządzeń możecie posiekać pomarańczę drobno nożem. Do wersji z dynią: dynię obieramy, kroimy w kostkę, a następnie mielimy razem z pomarańczą
Smakowy Raj