kokosowe - 19941 przepisów (strona:628/1330)

SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-morele 126

łyżeczki mielonej guarany - 1 czerwona pomarańcza              - 1 łyżeczka wiórek kokosowych - 1 zwykła pomarańcza - 3 suszone morele Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańcze obrać z grubej skóry i z białej otoczki, podzielić na cząstki(...)Banany, morele, pomarańcze, jagody goji, orzeszki coli i guaranę umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać do kubka. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-mandarynka-papaja 159

łyżeczka wiórek kokosowych - 1 mała papaja Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Mandarynki obrać i podzielić na cząstki - Papaję obrać, przekroić wzdłuż na pół, łyżką wyjąć gniazda nasienne - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-ananas 142

łyżeczka wiórek kokosowych - 2 dojrzałego plastry ananasa Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Kiwi przeciąć na pół, łyżeczką wyjąć owoc - Ananasa obrać, wyciąć rdzeń - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać do kubka. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle 161

łyżeczka wiórek kokosowych - kilka daktyli Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Kiwi przekroić na pół, wyjąć owoc łyżeczką; z daktyli wyjąć pestki - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać do kubka. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-wiśnie 149

łyżeczka wiórek kokosowych - 1 pomarańcza - 3 łyżki wiśni*  * Poza sezonem polecam mrożonki; dostępne w każdym większym markecie. Nawet niewielki dodatek wiśni do smoothie super zmienia jego smak. Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Kiwi przekroić na pół, wyjąć owoc łyżeczką; z daktyli wyjąć pestki - Wszystkie składniki(...)umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać do kubka. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-gruszka-goji 165

łyżeczka wiórek kokosowych    (np. konferencje) - łyżka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Gruszki umyć, wyciąć gniazda nasienne - Można je obrać, by nie czuć goryczkowatego posmaku skórki - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki(...)kokosowe, wymieszać, przelać do kubka. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle 172

łyżeczka wiórek kokosowych - 5 daktyli - 1 zwykła pomarańcza - łyżka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańcze obrać z grubej skóry i z białej otoczki, podzielić na cząstki - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki kokosowe

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-daktyle 134

mielonej guarany - 1 duża pomarańcza                      - 1 łyżeczka wiórek kokosowych - kilka daktyli - łyżka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańczę obrać z grubej skóry(...)białej otoczki, podzielić na cząstki - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać do kubka. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-truskawki-borówki 138

łyżeczki mielonej guarany - miseczka truskawek                   - 1 łyżeczka wiórek kokosowych - miseczka borówek - łyżeczka syropu z agawy Wykonanie:  - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Truskawki i borówki umyć, obrać z szypułek - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody(...)zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać do kubka. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-malina-daktyle 197

łyżeczka wiórek kokosowych - kilka suszonych daktyli - łyżeczka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Maliny dokładnie umyć - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać do kubka. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
Brownie bez jaj. 184

Cukiniowe (wegańskie) brownie*; z ufo i borówkami  * z mleczkiem kokosowym  Bo i tak się da ^^ dla takiego śniadania warto nawet piekarnik uruchomić w taką pogodę ^^ Połączenie brzoskwini ufo i borówek w tym roku zawładnęło moimi kubkami smakowymi *.* Patrzcie co wczoraj upolowałam *.* Przepis: 60g mąki 15-20g mocnego kakaa 1/2 startej cukinii na drobnych oczkach (ok.100g) ok.60-80ml mleczka(...)kokosowego/ ew. pół na pół z naparem z kawy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej coś do posłodzenia cynamon + czekolada Startą cukinię solimy i odciskamy z wody(nie wylewamy jej) Suche składniki przesiewamy do miseczki, łączymy z resztą składników. Przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynka i pieczemy ok.35-40min w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni. * czekoladę możecie dać

More food, love and dreams
Bomba antyoksydantów 207

kolei znajdziemy w tym smoothie. Wypijmy je i niech ta zdrowa bomba wybuchnie w naszych organizmach. Bum bum. Składniki: na dwie porcje 2 banany 2 łyżki oleju kokosowego 1.5 szklanki mleka konopnego 2 łyżeczki mielonej kurkumy 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 szklanka kawałków mrożonego ananasa 4 łyżeczki mocno zaparzonej zielonej herbaty (u mnie z dodatkiem ziół(...)Jedna lub dwie godziny przed przyrządzaniem smoothie kroimy ananasa w kostkę i mrozimy go. Po tym czasie wrzucamy go do blendera razem z pozostałymi składnikami: pokrojonymi bananami, olejem kokosowym, schłodzonym mlekiem, imbirem, kurkumą, cynamonem i herbatą. Wszystko miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelewamy do szklanek/słoików/czego chcemy, możemy udekorować cynamonem i pijemy

Weganizm infantylny
Placuszki z borówkami na jogurcie greckim 167

składzie nie mają cukru, a są smaczne i zdrowe. Jeśli macie patelnię beztłuszczową to upieczecie je bez tłuszczu, a jeśli takiej nie macie to warto smażyć je na oleju kokosowym. Oczywiście jeśli nie macie borówek to sprawdzą się też inne owoce. Placuszki sprawdzą się zarówno na obiad, śniadanie czy deser. Polecam! Dla kogo: dla zastanawiających się co z robić(...)wolnych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Wsypać borówki i wymieszać łyżką.  Najlepiej smażyć na patelni beztłuszczowej (z nieprzywierającą powłoką) jeśli takiej nie mamy to polecam smażyć na oleju kokosowym nierafinowanym lub na maśle. Nakładać po łyżce ciasta na patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bez dodatków lub polane miodem lub syropem klonowym

Mania Wypiekania
Wegański „Twix” 256

jedzą takich rzeczy- wiadomo, ale od dziś weganie sami robią sobie twixa! Mieszałam, kombinowałam i udało się! Składniki: kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 5 łyżek oleju roślinnego (kokosowy będzie idealny) 50 g cukru (brązowy mile widziany) 1 mały bardzo dojrzały banan Karmel: 1 l mleka sojowego (sojowego, to ważne) szklanka cukru 3 łyżki masła kokosowego/oleju kokosowego/roślinnego Polewa czekoladowa(...)mleko i cukrem i na małym ogniu mieszając od czasu od czasu gotować 1 godzinę (wiem, wiem, ale warto). Dokładnie po godzinie karmel wygląda tak: Do karmelu dodać masło kokosowe i dokładnie wymieszać. Idealny karmel musi być gęsty i „odchodzić” od ścianek patelni. Wyjąć ciasto z lodówki i wykleić nim blachę uprzednio wysmarowaną delikatnie olejem roślinnym. Ciasto dodatkowo

greenscarf
Morning power bowl 243

czyli poranna miseczka mocy :) Tak nazwałam moje dzisiejsze śniadanko, bo po takiej porcji energia nie opuści Was aż do obiadu! W miseczce znajdziecie takie pyszności jak płatki zbożowe, wiórki kokosowe, orzeszki ziemne, rodzynki i masło orzechowe. Do tego cząstki banana, maliny, borówki amerykańskie i gęsty jogurt naturalny... na idealny początek dnia :) Składniki: 3-4 łyżki płatków wielozbożowych (orkiszowe, żytnie(...)mieszanka) 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżka rodzynek  1 łyżka orzeszków ziemnych 1 łyżka chrupek kukurydzianych 1 łyżeczka masła orzechowego 1/2 szklanki mleka Dodatkowo: maliny banan borówki  jogurt naturalny Płatki, wiórki, orzeszki, rodzynki i masło orzechowe wymieszać. Zalać mlekiem do przykrycia i gotować w mikrofali 2 minuty (lub do zmięknięcia płatków). Banana pokroić w kostkę, dodać maliny

Chocolate Muffin Blog