lubicie śledzie, jecie je często? zapraszam do dyskusji w komentarzach! Składniki; 25 dag filetów śledziowych solonych w oleju rzepakowym SEKO 1 duży burak ćwikłowy - ugotowany 2 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula 1 szklanka soczewicy - ugotowanej pieprz do smaku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie; Śledzie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie około 15 min.lub dłużej
Radość kipiąca uśmiechem.lubimy. Smacznego :) SKŁADNIKI : 30-40 dag makaronu muszelki, świderki lub innego 30-40 dag wędliny 20-30 dag sera żółtego puszka kukurydzy i czerwonej fasoli 0,5 słoika ogórków kiszonych 4-6 jajek biała część pora lub czerwona cebula oraz majonez, musztarda, jogurt naturalny sól i pieprz WYKONANIE : Makaron gotujemy z dodatkiem soli wg instrukcji na opakowaniu, przelewamy zimną
Pani na deserfilety śledziowe - 1/2 kg mleko zimne - 2 szkl ogórki kiszone - 6 szt fasola biała konserwowa - 1 puszka cebula - 2 szt sól pieprz majonez Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z nadmiaru soli, wyjąć odsączyć i zalac zimnym mlekiem, odstawić na 3 godz w chłodne miejsce. cebulę obrać i pokroić w paski. Ogórki pokroić w paseczki. Śledzie wyjąc
Camilla w kuchnihansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Tradycyjna sałatka jarzynowa Składniki: 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler korzeniowy 3 jajka ugotowane na twardo 2 duże ogórki kiszone 1 jabłko 1 mała cebula 1 puszka groszku konserwowego Majonez Musztarda Sól,pieprz Sposób wykonania: Marchew, pietruszkę i seler obrać, zalać zimną wodą i gotować do miękkości. Ugotowane
Smaki Nataliipyszne zrazy z karkówki. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI: 700g karkówki bez kości, 100g boczku surowego, 2 ogórki kiszone, 1 cebula, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 łyżki mąki, woda, oliwa, sól, pieprz, sałatka Nadwiślicka z czerwonej kapusty z jabłkiem ORZECH . PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję w grubsze plastry
Tradycyjna kuchnia Kasiskładników. Oto składniki burak czerwony ogórek kiszony czerwona cebula marchewka sól himalajska różowa pieprz ziołowy SKWORCU majonez ROLESKI musztarda sarepska ROLESKI sos czosnkowy ROLESKI Umyj buraki i ugotuj w skórce. To samo zrób z marchewką. Odłóż do całkowitego wystygnięcia. Po czym obierz ze skóry. Pokrój w kosteczkę. Ogórki obierz ze skórki. Pokrój w kosteczkę
Z Kuchni Do Kuchnimięsa wieprzowego (najlepiej szynki) 1/2 brokuła 1 jajko 2 łyżki tartej bułki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu Wkładka 6 ogórków kiszonych ( jeśli są grube to 3 szt) 2 serki topione Wykonanie Krok 1 . Umyte i osuszone mięso pokroić w kawałki i zmielić razem z brokułem cebula
Eli GotowanieKolejny pomysł na... sałatkę każdego dnia ;) Składniki (dla 4 osób): - 1kg oskrobanych/obranych ziemniaków - 2 pomidory malinowe - 2 ogórki kiszone - kilkanaście czarnych oliwek - 2 średnie cebule - czubata łyżka majonezu - kilka ząbków czosnku - łyżka bazylii, sól, pieprz do smaku, kilka szczypt chili cayenne, szczypta curry Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie z kilkoma ząbkami czosnku. Ugotowane, ostudzone ziemniaki pokroić w kostkę
Corner With Recipesróżnościami. Soki oczywiście też smaczne, a sok z kiszenia kapusty i buraków wspaniale nadaje się jako dodatek do chłodnika! Składnikigar nr 1 kalafior, 2 kalarepkikilka młodych marchewekpapryki rożne, najlepiej podłużnei wszystko warzywne co nam do głowy wpadnie, a nie farbuje (np cebula, rzepa, drobne ogórki )gar nr 2młode buraczkiczerwona kapustarzodkiewkii wszystko warzywne(...)jest to konieczne), i jeżeli są duże, dzielimy na mniejsze kawałki, lub kroimy w grube plastry. Dalej postępujemy jak wyżej. Zalewę robię jak do ogórków kiszonych - w gorącej wodzie rozpuszczam sól, i taką gorącą jeszcze zalewę wlewam do garnków. Na wierzchu położyć talerzyk a na nim kamień dociskający warzywa. Gary najlepiej postawić
Stare GarySkładniki: 1 litrowy słoik ogórków kiszonych domowych 4-5 średnich ziemniaków marchewka kawałek selera 2 liście pora kostka rosołowa 10 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu ziarnistego 2 liście laurowe 2 łyżki śmietany Do dużego garnka wkładamy selera, marchewkę, pora oraz przyprawy. Całość zalewamy wodą i zagotowujemy. Ogórki ścieramy na tartce na dużych oczkach.Sok zachowujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy
kulinarnyswiatdomiZrazy zrobione z chudej szynki wieprzowej lubię zdecydowanie więcej niż te z wołowiny. Są delikatniejsze a robi się je dokładnie tak samo jak tradycyjne zrazy wołowe
Walijskie Pichceniecebulki drobno pokrojone Świeżo zmielony pieprz 1 mały ogórek kiszony pokrojony w kostkę 1 mała papryka konserwowa [TUTAJ] Wykonanie: Ziemniak obrać, pokroić w talarki, rozłożyć ściśle w ausztycherze ( obręczy). Docisnąć łyżką i na ziemniakach rozsmarować majonez. Następnie go góry, warstwami. Śledź pokrojony w paski, cebulkę, cebulkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, ogórki i na wierzch paprykę. Cebulka odbierze oliwę
Kulinarny karnet ChristopheraKlasyk klasyków - królowa imprez i świąt wszelakich - sałatka jarzynowa - przepis - bez udziwnień - wersja najsmaczniejsza :)SKŁADNIKI 1 kg marchewki
Moje Kuchenne Rewelacjeakcji: Boczniak rządzi, do której serdecznie wszystkich zapraszam! Sałatka z boczniaków z ryżem. Składniki: 250 g boczniaków, 3/4 szklanki ryżu brązowego, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, cebula, 3 ogórki kiszone, 100 g żółtego sera, 2 jajka ugotowane na twardo, 2 - 3 łyżki majonezu, łyżka natki pietruszki lub szczypiorku, sól, pieprz. Ryż gotujemy. Oczyszczone boczniaki kroimy
Miksturownikproste i szybkie propozycje: 1. babeczki jajeczne z wędliną i warzywami 2. sałatkę makaronową z pieczonym mięsem 1. Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami, 6 szt. * jajka- 4 szt. * ogórek kiszony Krakus- 1 duży * papryka czerwona i żółta- po 1/3 kawałka papryki * pieczarki- 4 szt. * wędlina- 4 spore plasterki * szczypior- 1/2 pęczka * twardy ser- 30 g * czosnek- 1 ząbek * sól
Kraina Miodem Płynącajada, oczywiście starając się kupować te zrobione bardziej z mięsa. 5 – 6 średnich pomidorów (można też pobawić się z pomidorkami koktajlowymi), 2 parówki, 1 nieduża cebula, 1 – 2 ogórki kiszone, 2 – 3 łyżki majonezu, sól, pieprz, szczypiorek, Pomidory umyć, osuszyć, ściąć „piętki” od strony szypułki. Sprawdzić czy stoją, jeżeli nie to trochę ściąć spody. Usunąć pestki i sok. Parówki
królestwo garówjada, oczywiście starając się kupować te zrobione bardziej z mięsa. 5 – 6 średnich pomidorów (można też pobawić się z pomidorkami koktajlowymi), 2 parówki, 1 nieduża cebula, 1 – 2 ogórki kiszone, 2 – 3 łyżki majonezu, sól, pieprz, szczypiorek, Pomidory umyć, osuszyć, ściąć „piętki” od strony szypułki. Sprawdzić czy stoją, jeżeli nie to trochę ściąć spody. Usunąć pestki i sok. Parówki
królestwo garówdzisiejsza „sałatka” do obiadu. Niby prosto, a jak pysznie. Spróbujcie. Zdrowo, szybko, lekko. Idealnie dla osób dbających o swoją sylwetkę. Składniki: 3/4 czerwonej papryki 1 pomidor 1 ogórek kiszony około 2 cm pora (biała część) świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku ( Skworcu ) sól himalajska do smaku szczypta Ziół Małgorzaty lub Zioła Łukasza – mieszanki przypraw wspomagających odchudzanie ( Skworcu
Słodkie okruszkidodany majonez, wszystko zostało zapakowane w ciasto i tak powstały pierogi. Postanowiłam lekko zmodyfikować farsz, wyrzucić majonez i podać jako sałatkę. ryba wędzona (u mnie makrela), 3-4 ogórki kiszone (u mnie z Gospodarstwa Ekologicznego „U Rydzewskich ”, kopiasta łyżka posiekanego koperku, 3 szalotki, pieprz, 3 -4 łyżki oleju z pestek słonecznika (u mnie olej z podlaskiej firmy Olejowy
królestwo garówmąki ziemniaczanej 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka przyprawy do mięsa 1 łyżeczka majeranku FARSZ : 4 ogórki kiszone musztarda sarepska 2 kiełbasy śląskie 20 dkg wędzonego boczku 1 cebula mąka do obtoczenia zrazików olej do smażenia(...)PRZYGOTOWANIE : Do mięsa mielonego dodajemy jaka, startą cebulę i czosnek, wszystkie przyprawy, bułkę tartą i mąkę ziemniaczaną oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie wyrabiamy. Boczek, ogórki, kiełbasę i cebulę kroimy w paski. Z mięsa formujemy średniej wielkości placki, smarujemy je z musztardą, nakładamy farsz i zlepiamy zraza. Obtaczamy go w mące i układamy na desce. Na rozgrzanym oleju podpiekamy
Kulinarne Fantazje Marioligrupy B ulegają podwojeniu. Warto zadbać o różnorodność kiszonek, ponieważ różne warzywa zawierają inne szczepy probiotycznych bakterii. Przepis przypadnie do gustu szczególnie tym, którzy nie przepadają za małosolnymi ogórkami. Kiszoną marchewkę można zajadać prosto ze słoika, używać jako składnika do sałatek lub przygotować z jej udziałem smakowitą surówkę do obiadu. Poniżej dwa przepisy surówkowe. Kiszenie marchewki: marchew sól
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nabycia w eSłoneczku). 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 4 jajka 5-6 średnich ziemniaków 2-3 średnie marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 3-4 ogórki kiszone 1 duże jabłko 1 cebula 1/2 pęczku koperku (opcjonalnie) Dodatkowo: majonez (wg uznania) musztarda (do smaku) sól, pieprz Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę, selera
Di gotujeWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 500 g pieczarek, średni por, 5 średnich ogórków kiszonych, 5 jajek, puszka groszku, sól, pieprz, majonez, garść posiekanego koperku, łyżka masła. Przygotowanie: Pieczarki k roję w kostkę, podsmażam na maśle z dodatkiem soli. Groszek osączam. Pora przekrawam na pół, kroję
JejKuchniamnie imprezy tak ostrej nie było , ale sałatka zeszła jako pierwsza.Gorąco ją polecam!!!!. 4 Matiasy w occie (40 dag.) 4 łyżki majonezu cebula od śledzi ze słoika 1 ogórek kiszony 4 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki groszku zielonego z puszki 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki 2 łyżki śmietany sól pieprz papryka słodka mielona ******************************* Filety osączyć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: Devolay: Plastry schabu (grubość jak na zwykłe kotlety) - 8szt. ogórek kiszony, 2-3 plasterki sera żółtego, cebula, 4 pieczarki, 3 jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej do smażenia, sól, pieprz. Ponadto: 350-400g pieczarek, cebula, sól, pieprz, olej do smażenia. Przygotowanie: Schab rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć. Cebulę, pieczarki , ogórek i ser żółty pokroić
W kuchni u Monikiuszkami. Składniki 1 kg buraków 1,2 l wody 1 łyżeczka cukru 4 ząbki czosnku liść laurowy 4 łyżki kminku kilka ziaren ziela angielskiego 125 ml kwasu z ogórków kiszonych Przygotowanie Wodę z cukrem zagotowujemy ,lekko studzimy. Buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach i razem z pokrojonym w plasterki czosnkiem wrzucamy do naczynia (szklane lub gliniane). Dodajemy kminek
R'n'G Kitchenłyżki balsamico 2 łyżeczki musztardy diżońskiej kilka plastrów wędzonki garstka posiekanej natki pietruszki 10 dag sera typu blue 4 średniej wielkości ogórki kiszone Sposób wykonania: Obrane i umyte ziemniaki pokroić plastry, wymieszać dokładnie z oliwą, solą i pieprzem. Rozłożyć pojedynczą warstwę na wyłożoną papierem do pieczenia blachach Wstawić do piekarnika rozgrzanego
pieprzny smaczekdodatku jajek. Dzięki temu nie jest mdła i ma wyrazisty smak. Połączenie dość intrygujące, ale naprawdę warte spróbowania. Składniki: Pół kilograma pieczarek 1 puszka kukurydzy kilka sztuk ogórków kiszonych 1 mniejsza cebula majonez pieprz czarny do smaku Pieczarki dokładnie myjemy i obieramy. Gotujemy je w dobrze osolonej wodzie ( dlatego też później nie dodajemy do sałatki soli
Malinowe Pocałunki