kiszenie kapusty - 4878 przepisów (strona:156/326)

Kapuśniak na kurczaku - kolejna wersja 215

Gotuję z kapusty  kiszonej, słodkiej ( białej) - na wieprzowinie, wędzonce, kiełbasie, a ostatnio delikatniejsze na drobiu. Najbardziej smakują mi te ostatnie -takie rosołowe. Dziś wykorzystałam stary pomysł  na duszenie cebuli  i kapusty na kilku łyżkach oleju przed gotowaniem . Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Kapusta Kiszona Zasmażana 83

Jednym z moich ulubionych dodatków do obiadu jest kapusta zasmażana, wiele z nas robi czy taka czy ze świeżej kapusty. Za jakiś czas dodam też ze świeżej bo jeszcze takiego przepisu nie dodałam tutaj. A puki co polecam tą akurat na jutrzejszy obiad będzie idealna. SKŁADNIKI: 1kg kiszonej kapusty 1/2 łyżeczki soli gorąca woda 2 łyżki miodu 3 liście laurowe

Dziś Ja gotuje
Sylwestrowe hity – czyli najlepsze przepisy na przyjęcia! 3258

KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ Pyszne danie, które w całości przygotujemy w piekarniku, i to w jednym naczyniu! Mięso z karkówki nafaszerowane cebulą, wędzonym boczkiem oraz papryką i pieczone na kiszonej kapuście wychodzi bardzo aromatyczne, kruche oraz przepyszne. NUGGETSY W CIEŚCIE JOGURTOWYM PRZEPIS TUTAJ Smaczny, prosty i szybki pomysł na nuggetsy z kurczaka. Mięso w środku jest bardzo soczyste i kruche

Blog z Apetytem
Pierogi z kapustą i grzybami 191

kapustą i grzybami Składniki : Ciasto: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju około 2 szklanek ciepłej wody Farsz: 100 suszonych grzybów- u mnie borowiki 500 g kiszonej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka sól i pieprz 3 łyżki oleju 2 cebule Przygotowanie : grzyby opłucz, zalej zimną wodą i odstaw na 6 godzin lub na całą noc. Następnego dnia zagotuj

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
ROSYJSKA SOLIANKA Z MIESEM I ZIEMNIAKAMI 208

kapary, kiszone zielone pomidory i ogórki. Eksplozja smaków - najlepiej kiedy zupa trochę 'swoje odpocznie' . W Rosji istnieje kilka wersji tejże zupy. Podczas Wielkiego Postu przyrządza się ją z grzybami, kapustą kiszoną lub rybną - ma być postna więc mięsa nie dodaje się . Zdarza się również, że zamiast ziemniaków Rosjanie dodają nerki wieprzowe - godne wypróbowania...nawet z ciekawości efektu :) Pięknie zapraszam, korzystajcie

Moja Książka Kucharska
Czerwony Kapusniak ala Rumcajs 198

warzyw, boczku, żeberek... Kwaśnica dla Górali, Słowaków  –  kapustnica , Ukraińców  –  капусняк . A teraz jeszcze w wersji Rumcajsowej, czerwonej.  Składniki (4 porcje): 750g ziemniaków 750g dobrej kiszonej kapusty 3 małe cebule 4 ząbki czosnku 1 średnia marynowana papryka 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 4 łyżeczki przecieru pomidorowego

Gotuj z Rumcajsem
,,Francuskie kieszonki z kapustą i grzybami” 156

gotowego ciasta francuskiego są naprawdę bardzo smaczne, świetnie zastępując tradycyjne pierogi a przy tym wyglądają efektownie wśród wigilijnych potraw. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 2 cebule 10 dkg kapusty kiszonej 20 dkg pieczarek 10 dkg suszonych prawdziwków 1 jajko, roztrzepane widelcem 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Suszone grzyby namaczamy i gotujemy do miękkości a następnie drobno siekamy. Kapustę szatkujemy

Podróż w kulinaria
Kapuśniak Krzysztofa 186

wywar mięsny 1,5 L · kapusta kiszona 30 dag · cebula biała · papryka 2 strąki · tłuszcz · koncentrat pomidorowy 2 łyżki · mąka pszenna 1-2 łyżki · parówki cienkie 2-3 szt · sól · pieprz · przyprawa do zup  Kapustę pokroić, zalać wywarem, ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości; pod koniec duszenia dodać koncentrat

Camilla w kuchni
Krokiety z kapustą i grzybami 292

Składniki na farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1 kg pieczarek 2 cebule olej do smażenia sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy do bigosu szczypta mielonego ziela angielskiego ¼ łyżeczki kminku ¼ łyżeczki tymianku W dużym garnku umieszczamy kapustę razem z sokami, zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości około 1,5 godziny. Po tym czasie odcedzamy i studzimy. Pieczarki myjemy, obieramy

kulinarnyswiatdomi
Naleśniki z farszem z boczniaków 184

tego mięsa mamy. Jeśli lubimy farsz ostrzejszy to dodamy więcej kapusty, a jeśli łagodniejszy to możemy dodać więcej grzybów. Usmażyć naleśniki wg tego przepisu . Na farsz: mięso z rosołu kapusta kiszona  ok. 20 dag boczniaków cebula pieprz czarny, majeranek, gałka muszkatołowa plus jajko, bułka tarta i olej do smażenia. Przygotowanie: Usmażyć naleśniki Ugotowane mięso zmielić, to samo zrobić

Proste Potrawy
Krokiety z kapustą i pieczarkami 170

jesienny obiad. Chociaż pracochłonne danie, dla usprawnienia pracy używam czasami gotowych tortilli, ale najczęściej smażę naleśniki, bo lubię to robić :) Naleśniki: Przepis jest tutaj. Krokiety: 0,5 kg kapusty kiszonej 200 g pieczarek cebula pieprz, sól, vegeta, majeranek, papryka słodka i ostra, kminek olej jajko bułka tarta 1. Smażymy naleśniki. W tym czasie siekamy cebulę i pieczarki. 2. Kapustę jeśli

Na moim talerzu
Biała kiełbasa pieczona z kapustą 178

Święta za pasem, czas zacząć przygotowania. Ja dziś proponuję białą kiełbasę pieczoną z kapustą kiszoną. Jest to pyszna propozycja na podanie białej kiełbasy, której w święta nie może zabraknąć. Skosztujcie tak podanej kiełbasy i delektujcie się smakiem i aromatem. Biała kiełbasa pieczona z kapustą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Przaśna kapusta z fasolą i grzybami wg Aleex 190

Kapusta z dodatkami naprawdę dobrze smakuje. Jeśli jej nie znacie, koniecznie sięgnijcie po ten przepis. A jak u Was przygotowania do świąt? Menu już ustalone? Składniki: • 1,2 kg kiszonej kapusty • 2 cebule • 200 g suchej białej fasoli lub 2 puszki fasoli • 3 garście suszonych grzybów • olej • sól • pieprz czarny • ostra papryka • majeranek • 2 liście laurowe • 3 kulki ziela angielskiego

W mojej kuchni
Kapusta kiszona z burakami i kminkiem 232

Kolejny pomysł na pyszną, domową kiszonkę czyli Smaczna Pyza znowu sieje ferment! Dzisiejsza propozycja, i ostatnio moja ulubiona surówka, to kapusta kiszona razem z tartym burakami, o piękny kolorze i wspaniałym smaku. Właściwie jest to już gotowa surówka, nie wymagająca doprawiania, będąca dobrym dodatkiem do wielu dań obiadowych. Możecie przygotować ją w mniejszych słoikach, takich do zużycia przy jednym, dwóch(...)witamin i związków mineralnych. Świetnie regulują przemianę materii, są niskokaloryczne, a proces fermentacji sprawia, że kiszone warzywa stają się lżej strawne. Powinniśmy jeść lub pić kiszonki i napoje fermentowane nawet codziennie, ale nie można przesadzać z ilościami, szczególnie mając nie przyzwyczajony do nich żołądek. Kapustę można też ukisić w kawałkach zalewając ją solanką - spróbuj! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza