king - 435 przepisów (strona:7/29)

Pissaladiere 141

Smacznego! Razem ze mną w akcji Wypiekanie na śniadanie udział wzięli: Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it Dorota z Moje Małe Czarowanie Iwona z Ivka w kuchni Kinga z Małe Kulinaria Marzena z Zacisze Kuchenne Iza ze Smaczna Pyza Agata z Kulinarne Przygody Gatity Monika z Niezapomniane Smaki Paulina z Buszująca w kuchni Małgosia ze Smaki Alzacji

Marder&Marder Manufacture
Chleb tygrysi (Dutch Crunch Bread) 144

minut. Od razu po wyjęciu chleba spryskujemy go kilka razy wodą ze spryskiwaczki do kwiatów. Studzimy na kratce. Smacznego! Razem ze mną w Wypiekaniu na śniadanie udział wzięli: Kinga z Małe Kulinaria Alina z Ala piecze i gotuje Dorota z Moje Małe Czarowanie Lidia z Facebooka Małgosia ze Smaki Alzacji Agata z Kulinarne Przygody Gatity Iza ze Smaczna Pyza

Marder&Marder Manufacture
Ciabatta 159

Justyna z Gotowanie i Pieczenie - I love it Dobrafka z Bona Apetita! Sara z Pieczarka Mysia Magda z Z miłości do słodkości Małgosia ze Smaki Alzacji Lidia z Facebooka Kinga z Małe Kulinaria Piotr z Każdy może gotować Małgorzata z Po prostu Marghe Kaśka z Baby do garów! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres

Marder&Marder Manufacture
Schiacciata, czyli płaski chleb toskański 164

stopniach, aż się ładnie przyrumieni. Wyjmujemy z piekarnika i dodatkowo (koniecznie) kropimy oliwą. Przekładamy na deskę i kroimy w kwadraty. Smacznego! W tej edycji Wypiekania na śniadanie udział wzięli: Kinga z Małe Kulinaria Małgorzata z Po prostu Marghe Dobrafka z Bona Apetita! Iza ze Smaczna Pyza Agata z Kulinarne Przygody Gatity Marzena z Zacisze Kuchenne Paulina z Buszująca

Marder&Marder Manufacture
Biscotti 174

brali: Ola z Przepisy Aleksandry Agnieszka z Kuchnia Maryny Karina z Jak pączek w maśle Marzena z Kulinarne Szaleństwa Maniusi Bożena z Moje domowe kucharzenie Joanna z Różowa Kuchnia Kinga z Małe Kulinaria Magda z Kulinarna Piniata Dorota z Moje Małe Czarowanie Łucja z Fabryka Kulinarnych Inspiracji Jagoda z Magia w kuchni Małgorzata z Po prostu Marghe Jola

Marder&Marder Manufacture
Ptysie wytrawne 138

kładziemy jabłka. Mus nabijamy w rękaw cukierniczy i wyciskamy na jabłka. Przykrywamy szpinakiem i górą ptysia. Podajemy od razu. Smacznego! W tym Wypiekaniu na śniadanie udział brali: Kinga z Małe kulinaria Ewelina ze Stylowa kuchnia Małgosia ze Smaki Alzacji Marzena z Zacisze kuchenne Fanpage Wypiekanie na śniadanie: KLIK Strona wydarzenia na Facebooku: KLIK --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto

Marder&Marder Manufacture
Chałka 142

Smaki Alzacji Kamila z Życie ze smakiem Dorota z Moje małe czarowanie Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it Monika z Matka Wariatka Ewelina ze Stylowa kuchnia Kinga z Małe kulinaria Kasia z Mia cucina Alina z Ala piecze i gotuje --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko

Marder&Marder Manufacture
Jabłka pieczone z kaszą kuskus i bakaliami 204

then run, if you can't run, tehn walk, if you can't walk, then crawl, but whatever you do, you have to keep moving forward" Martin Luther King Jr. Pieczone jabłka. Fajny i smaczny pomysł na ciepły, jak i zarówno zimny podwieczorek. Polskie, pyszne owoce, zdrowa kasza oraz jeszcze zdrowsze bakalie. Słodzone miodem i doprawione cynamonem. Czyż znajdzie

My simple kitchen
King 145

dzień mamy oprócz prezentu ciasto... Mamusiu, z najlepszymi życzeniami! King Składniki: jasny biszkopt , 300 g serka homogenizowanego waniliowego, 250 g wafelków orzechowych (bez polewy), 10 łyżek mleka w proszku, 10 łyżek mleka, 70 g orzechów włoskich, 300 ml kremówki, łyżka cukru pudru, tabliczka gorzkiej czekolady. Wykonanie: Jasny biszkopt przygotowujemy według przepisu . 150 g wafelków kruszymy, dodajemy płynne mleko, mleko

paapilotkaa
Pierniki 130

Uwielbiam pierniczki. Postanowiłam, że każdego roku będę odkrywała dla was nowy przepis. Tym razem wzorowałam się na pierniczkach Kingi z bloga dzieci jedzą , dodałam troszkę więcej mąki i muszę przyznać, że są cudownie miodowe. Pierniczki te powinny leżakować ( o ile im się uda). Składniki: 1 kg 50g mąki pszennej (plus odrobina do podsypywania) 600 g miodu (płynnego

Wielki apetyt
Ciasto Maxi King 216

ciasto kusiło mnie od dawna - nie tylko dlatego, że bardzo lubię batoniki Maxi King:) Ładnie się prezentuje, jest proste i szybko się robi.  A to połączenie mlecznej masy, karmelu i czekolady z orzeszkami - mniam! Ale ostrzegam, jest na prawdę słodkie! SKŁADNIKI: (blacha 25x35 cm) Masa mleczna : 1/2 szkl mleka 2/3 szkl cukru 2 szkl mleka w proszku (pełnego

Kto ugości moich gości?
Zupa z pieczonych batatow 159

głębszy i pełniejszy smak. Dodatek zimnego awokado skropionego sokiem z limonki dodaje lekko słodkiemu kremowi z batatów zaskakujące, orzeźwiające wrażenia smakowe. Pomysł na takie wykorzystanie awokado znalazłam na blogu Kingi Paruzel i gorąco polecam!   Składniki: 2 bataty 1 czerwona papryka 2 małe cebule 1 główka czosnku 1,5 litra bulionu sól, pieprz 1 awokado 1 limonka świeża kolendra

Smakowity Blog Kulinarny
Wino we mgle 109

pokazała, że czasami wśród win poruszamy się jak we mgle... . W spotkaniu uczestniczyli: Organizator - Michał Misior ( Wine Trip Into Your Soul ) Dorota Janik (American Dream Coaching & Translation Services) Kinga Mazurkiewicz (Cantine Rasore) Jan Bester (Winkolekcja) Robert Komosa (Mondovino) Andrzej Strzelczyk (Le Regina) Tomasz Kolecki-Majewicz (Wineconsultant) Olaf Kuziemka (Powinowaci) Piotr Zieliński (Vino Trio) Patryk Sochacki (Kotłownia) oraz przelotnie

królestwo garów
Angielskie muffiny | wałek do ciasta firmy Joseph Joseph - recenzja 161

spełnił moje oczekiwania. Z czystym sumieniem polecam ten wałek. Jeśli macie zawsze problem z oszacowaniem grubości ciasta podczas wałkowania, ten wałek jest stworzony dla Was. * przepis pochodzi z bloga 'King Arthur Flour

CookYourself
Przepis na ciasto na pizzę jak z Pizza Hut 146

ułożyć ulubione dodatki. Piec w piekarniku nagrzanym (na kamieniu do pizzy) do 200C (z teromoobiegiem) przez ok.20 minut (do zarumienienia się brzegów ciasta). Smacznego! * przepis znaleziony na stronie 'Kingi Paruzel

CookYourself