Frytki Historia i Pochodzenie – Jak Ziemniak Podbił Świat Frytki, chrupiące kawałki ziemniaka smażone na głębokim oleju, to jedna z najpopularniejszych potraw na całym świecie. Towarzyszą
RafalCookGdzieś w necie pewna Azjatka szybko machała rękami, zawijała i zanim się obejrzałam już zajadała pyszny posiłek. Ja też tak zapragnęłam i stąd moja dzisiejsza propozycja
Moje Małe CzarowanieMajówka zbliża się wielkimi krokami - pogoda już dopisuje - zatem czas na grilla! Zapraszam po pyszne inspiracje na mięsa, sałatki a nawet desery z grilla :)
Moje Kuchenne RewelacjeWiecie co? ja uwielbiam te ciepłe sałatki a jak jeszcze mają takie fajne składniki to jeszcze dodatkowo oprócz tego że brzuch się cieszy to i oczy
Moje Małe CzarowanieLawasze to gruzińskie chleby które można kupić już coraz częściej nie tylko w marketach ale i sklepach piekarniczych. Można je wykorzystać na wszelaki sposób a dziś
Moje Małe CzarowaniePołączenie bardzo nieoczywiste ale ja właśnie takie lubię. Pyszny makaron nie może źle smakować z jeszcze pyszniejszą brukselką. I to jest kolejny przepis aby brukselkę odczarować
Moje Małe CzarowanieTłumaczenie z języka angielskiego: Scaccia, scacciata lub schiacciata to nadziewany płaski chleb w kuchni sycylijskiej. Scaccia składa się z bardzo cienkiej, prostokątnej warstwy ciasta, złożonej trzy
Moje Małe CzarowanieJak napisał autor przepisu Paweł z Weganon nadżé klósczi to nagie kluski z Kaszub i będą znakomitym obiadem dla wszystkich kluskożerców. Jak napisał Paweł przepis pochodzi
Moje Małe CzarowanieW każdym regionie kraju nazywane są inaczej. Czasami szare kluski, czasami kluski żelazne, czasami pyzy, czasami kluski ziemniaczane i wiele, wiele innych nazw. Napiszcie proszę jak
Moje Małe CzarowanieUzależniający aromat pieczonego mięsa, pyszne nadzienie i wyśmienity sos. Oto NADZIEWANA ROLADA ZE SCHABU, czyli najnowszy pomysł na pieczeń!
COOKMAGAZINEPołączenie boczniaków i fasoli to był strzał w dziesiątkę. Danie smakuje trochę jak fasolka po bretońsku ale jest jeszcze lepsze. Jeszcze teraz w marcu potrzeba nam
Moje Małe CzarowanieJakże pyszny, aromatyczny, idealny obiad na moim talerzu. Zachęcam wielbicieli kaczego mięsa do wypróbowania przepisu. Przepadniecie kosztując tego cuda. Przepis pochodzi z kuchni hiszpańskiej a podali
Moje Małe CzarowanieCo byście powiedzieli na kopytka? ale takie inne? nie z ziemniaków tylko z ciecierzycy. Mnie bardzo przypadły do gustu i polecam abyście spróbowali. Moje kopytka zrobiłam
Moje Małe CzarowanieKluski uwielbiam i kombinuje i wymyślam a tym razem u Efki Konefki znalazłam te pyszne kluchy nadziewane fetą. Sos zrobiłam po swojemu ale tutaj pełna dowolność
Moje Małe CzarowanieKluski kukurydziane. kto jadał w dzieciństwie? kto lubił a kto nie? a może w Waszych domach ich nie podawano? Napiszcie mi bo jestem bardzo ciekawa, co
Moje Małe Czarowanie