półtalarki. Pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do garnka, podsmażamy na maśle ( 1 łyżeczka )i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, po czym dodajemy kaszę. Gotujemy do jej miękkości. Ogórki kroimy w półplasterki, podsmażamy 2-3 min na maśle ( 1 łyżeczka ), dodajemy do zupy i gotujemy 10 min. Opcjonalnie można dodać ½ szklanki kwasu z ogórków
R'n'G Kitchenwarto dodać do surówki łyżeczkę cukru lub innego słodzidła. Zamiast cukru można zetrzeć połówkę jabłka, która w naturalny sposób osłodzie nam surówkę. Taka przystawka pasuje zarówno do dań mięsnych, kasz jak i klusek. Drukuj Surówka z marchewki z chrzanem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 duża marchewka 1 łyżeczka chrzanu 2-3 łyżki jogurtu lub śmietany cukier (opcjonalnie) Wykonanie Marchewkę
Mieszam w Garnkutrzeba go gotować na małym ogniu tak długo, aż żołądki będą miękkie. Gulasz na bazie żołądków drobiowych z dodatkiem marchewki i boczniaków będzie świetnie smakować podany z kaszą jak i ryżem. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg oczyszczonych żołądków drobiowych 250 g boczniaków 1 marchewka 1 cebula kilka listów laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego sól
Ugotowaćostrą papryką i dusimy, kolejne piętnaście dwadzieścia minut ( lub dłużej sprawdzając czy mięso jest dostatecznie miękkie). Gotowy gulasz wykładamy na talerze, posypując każdą porcję posiekaną natką pietruszki. Podajemy z kaszą, lub innymi ulubionymi dodatkami
Miód i pieprzpółplasterki pieczarki. Dusimy do odparowania wody (jeśli papryka nadal będzie twarda, podlewamy 1/4 szklanki wody i odparowujemy), po czym dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat i przyprawy. 3. Podajemy z kaszą lub z ziemniakami
Szefowa kuchniPierś z indyka na parze robię rzadziej od kurczaka, ale tak samo lubię :) Ostatnio zauważyłem, że coraz rzadziej dodaję ziemniaki do swoich obiadów czy nawet kasze czy ryż. Na początku bloga było dużo przepisów właśnie z ziemniakami, ostatnio najczęściej jest samo mięso z parowaru plus warzywa, ewentualnie surówka :) Ale oczywiście każde z moich dań możecie modyfikować pod siebie
Parowar Facetapowinno być miękkie. Mąkę rozmieszać w małej ilości wody i powoli wlać do sosu. Chwilkę gotować, dokładnie zamieszać. Wlać śmietanę, wrzucić posiekaną natkę pietruszki. Można podawać z ugotowanymi ziemniakami, kaszą,makaronem lub ryżem. Bardzo smaczne, polecam
Kuchnia Pokoleńdzieci, osób zmuszonych ograniczać ilość przypraw i np. kobiet w ciąży. Delikatne mięso drobiowe, w leciutkim sosie z warzywami można podawać zarówno z ziemniakami, jak i ryżem czy kaszą. Każdy doprawia sobie wg uznania, ale pamiętajcie, że tu mniej znaczy więcej! Bogaty i aromatyczny bulion, który jest podstawą sosu daje naprawdę wiele smaku. Przygotowałam większą porcję, więc będę miała
Pasja Smakupodzielić na różyczki, cebulę pokroić w plasterki. Warzywa wyłożyć na udka. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w 180 stopniach, aż udka będą miękkie. Podawać np. z kaszą jęczmienną i dowolną sałatką z ogórków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieMuffin twarogowy*, z gruszką i kruszonką* *z twarogiem z kostki * z manny, olejku kokosowego i cukru są rzeczy za których zrobienie zabieram się długi czas
More food, love and dreamspaprykę ostrą, przyprawę w płynie i wymieszać dodać pokrojone mięsko kurczaka z rosołu, wlać rosół i gotować z 5 minut na średnim ogniu można podać z ryżem, makarnem, ziemniakami, kaszą - potrawka jest lekka, aromatyczna i smakuje bardzo....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsól pieprz listki natki pietruszki Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pastę bulionową i doprowadzamy do zagotowania. Wsypujemy kaszkę cały czas mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 15 minut. Kaszę przelewamy do formy o wymiarach 18 x 18 cm i odstawiamy do wystudzenia. Gdy będzie zimna wkładamy ją do lodówki na całą noc. Następnego dnia robimy pastę. Serek
Kulinarne przygody Gatitywymagający obiad. No może oprócz dodanego kalafiora gotowanego na parze, chociaż też w sumie nie wymaga on czasu bo gotuje się sam. Do tego kuskus ale można dodać inną kaszę :) Zakupy: - udko z kurczaka - rękaw do pieczenia - przyprawy - oliwa z oliwek - kalafior - kuskus Przygotowanie: Udko z kurczaka myję osuszam i marynuję w oliwie z oliwek z przyprawami i wkładam
Tanio smacznie i prostoKokosowy krem jaglany z batatem, z gruszką * z mleczkiem kokosowym nie wiem na ile tu jestem z przyzwyczajenia, a na ile ze świadomych
More food, love and dreams