kasza - 17339 przepisów (strona:374/1156)

Współpraca z Targroch :) 172

wcześniej nie próbowałam i nawet o których nigdy wcześniej nie słyszałam. Kilka z nich opiszę Wam poniżej :)  "Obecnie głównymi produktami jakie oferujemy do sprzedaży są: bakalie, fasole, groch, kasze, mak, orzechy, rośliny strączkowe oraz produkty zdrowej żywności. Wyżej wymienione produkty oferujemy w różnych klasach jakości, w opakowaniach zbiorczych jak również konfekcjonowane w opakowaniach detalicznych." Warto zaznaczyć, że zamawiane produkty(...)zamierzam Wam przybliżyć nieco bardziej. W najbliższym czasie oczekujcie na wiele pomysłów z wykorzystaniem produktów oferowanych przez Targroch. Zapraszam do odwiedzania strony i życzę miłych, przyszłych zakupów. Będziecie zadowoleni :) kasza jaglana ,  płatki jaglane ,  płatki owsiane ,  komosa ryżowa czerwona ,  ryż paraboliczny ,  ryż jaśminowy ,  kasza kuskus   Ryż paraboliczny to produkt, który został wstępnie poddany

Zdrowie na języku :P
Kasza jaglana z gruszką, granatem z prażonymi ziarnami z cynamonem 137

propozycja na dobre śniadanie, które kochają moje dzieci i jedzą je ze smakiem i charakterystycznym mlaskaniem zadowolenia. To orzezwiająca propozycja na dzień dobry dla każdego. Składniki pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, może być więcej szczypta soli himalajskiej łyżka oleju kokosowego szczypta kardamonu listki mięty ziarenka granatu bardzo słodkie gruszki mieszanka ziaren prażonych Cynamonowy Raj  Ziarenkowo Ugotuj kaszę jaglaną(...)sypko. Jeśli już jest ugotowana ,to upraż ją na oleju kokosowym. Można dodać szczyptę mielonego kardamonu. Gruszki pokrój na cząstki, dodaj do kaszy. Granaty wyłuskaj i posyp całość. Na koniec dosmacz sporą dawką ziaren i liśćmi mięty. Śniadanie gotowe, błyskawiczne i na medal. Na zdrowie! Dzień dobry

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta z suszonych pomidorów i orzechów brazylijskich 169

Dziś coś błyskawicznego w przygotowaniu, znów z kaszą jaglaną w roli głównej. Chyba powinnam zmienić nazwę bloga tak, żeby zawierała w sobie jagły :) Fakt faktem, jestem wielką fanką kaszy jaglanej. O jej niesamowitych właściwościach można byłoby napisać książkę, a sposobów jej przygotowania jest bez liku. Stanowi świetną bazę zarówno do wykwintnych potraw jak i szybkich przekąsek.  Pasta, którą polecam(...)mojej Siostry. I bardzo przypadła jej do gustu. Wysyłam więc przepis w świat, może i ktoś inny znajdzie taki aromatyczny słoiczek np. pod choinką? :)  Składniki: - 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej - 6 suszonych pomidorów - 6 orzechów brazylijskich - 4 łyżki oliwy - 1 ząbek czosnku - 1/2 łyżeczki octu winnego balsamicznego - sól, pieprz do smaku - 1 łyżeczka ostropestu (opcjonalnie) Orzechy siekamy i prażymy

Smakuje zdrowo
Jaglane wegańskie kotlety z porem i słonecznikiem 184

Idealne zarówno na wegański obiad (w towarzystwie ziemniaków i surówki), jak i na ciepłe śniadanie czy kolację. Jeśli mamy w lodówce ugotowaną kaszę jaglaną, ich przygotowanie zajmie nie więcej niż kwadrans. Zapraszam na wyraziste w smaku, bardzo smaczne jaglane kotlety z porem i ziarnami słonecznika. Składniki (na 4 kotlety): - 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej - około 20 cm pora - garść ziaren(...)słonecznika - 2 łyżki zmielonych nasion lnu - 1/2 łyżeczki soli himalajskiej - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej bez soli lub suszonych warzyw Kaszę, siemię lniane, sól i przyprawy dokładnie zmiksuj w pojemniku blendera.  Por pokrój w plasterki, wymieszaj z masą i ziarnami słonecznika. Wilgotnymi dłońmi formuj kulki, spłaszczając je formuj kotlety. Smaż na niewielkiej ilości oleju na rozgrzanej patelni po 5 minut

Smakuje zdrowo
Łatwy wegański pasztet z soczewicy i kaszy jaglanej 189

obiad. Wybornie smakuje ciepły, podgrzany na patelni, skropiony oliwą z czosnkiem i podany w towarzystwie sałaty.  Składniki: - 1 szklanka czerwonej soczewicy (ok. 2 szklanki ugotowanej) - 1/2 szklanki kaszy jaglanej (czyli mniej więcej tyle ile jest w jednym woreczku, ok. 1 szklanka ugotowanej) - 1 marchew - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka mielonego lnu - 1 łyżka(...)przecieru pomidorowego - 1 łyżka ostropestu (opcjonalnie) do smaku: - sól, pieprz - 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej - 1 łyżeczka bazylii Soczewicę gotuj ok. 15 minut w 2 szklankach wody. Kaszę opłucz lub lekko podpraż i gotuj pod przykryciem 20 minut w 1 szklance wody. Marchew, czosnek i cebulę zetrzyj na małych oczkach tarki. Wymieszaj soczewicę, kaszę, marchew, czosnek, cebulę, przecier pomidorowy, przyprawy

Smakuje zdrowo
Piernik czternastodniowy 171

miodu 3 jajka 1 kopiasta łyżeczka sody oczyszczonej 1 opakowanie przyprawy do piernika (dodać po 14 dniach) pozostałe składniki: 500 ml mleka 100 g cukru 4 łyżki kaszy manny 10 g masła olejek rumowy powidła śliwkowe (u mnie 1 słoiczek) polewa: 100 g cukru pudru 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 3 łyżki mleka Wykonanie: Przygotować ciasto: Mąkę wymieszać(...)części, rozwałkować na 3 placki o takich samych wymiarach i piec w temperaturze 180 o C przez około 20 - 25 minut. Ciasto ostudzić. Przygotować masę: Mleko, cukier i kaszę przełożyć do garnka o grubym dnie. Całość doprowadzić do wrzenia gotować aż masa zgęstnieje, następnie ostudzić. Do kaszy dodać masło, olejek rumowy i utrzeć na masę. Pierwszy placek posmarować powidłami, następnie

Mama Gotuje
Seromak – makowiec z serem 2046

serem jest bez spodu – prosty, a jakże smaczny. Duża blacha świątecznej przyjemności! Warstwa makowa: 400 g zmielonego maku (kupuję już zmielony) 1 i 1/2 szklanki mleka 8 łyżek kaszy manny 100 g masła (pół standardowej kostki) 2 średnie jabłka 5 dużych, wiejskich jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki zmielonych orzechów (lub migdałów) 1 łyżka domowej skórki pomarańczowej opcjonalnie bakalie(...)szklanki śmietany kremówki 30% (125 ml) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='400 g zmielonego maku (kupuję już zmielony) 1 i 1/2 szklanki mleka 8 łyżek kaszy manny 100 g masła (pół standardowej kostki) 2 średnie jabłka 5 dużych, wiejskich jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki zmielonych orzechów (lub migdałów) 1 łyżka domowej skórki pomarańczowej opcjonalnie bakalie: rodzynki

Poezja smaku
Stefania - ciasto z kaszy manny 298

Składniki: 1 litr mleka szklanka kaszy manny margaryna 1 szklanka cukru 2 łyżeczki kakao herbatniki Do 1 szklanki mleka dodajemy kaszę, mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i pokrojoną na mniejsze kawałki margaryną. Do wrzącego dodajemy kaszę z mlekiem. Gotujemy do momentu, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszając. Dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao, miksujemy mikserem do dokładnego

kulinarnyswiatdomi
Sałatka z kuskusem i świeżym ogórkiem 199

Składniki: 150 g kaszy kuskus 1/2 szklarniowego długiego ogórka 200 g wędliny 200 g sera żółtego puszka kukury dzy konserwowej sól, pieprz 2 ły ż ki majonezu 2 łyżki śmietany 18% Kaszę przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Studzimy. Rozkruszamy widelcem. Ogórka obieramy ze skórki, dzielimy na 4 słupki i kroimy na małe kawałki. Ser i wędlinę kroimy w kostkę(...)zimnej kaszy dodajemy pokrojone składniki oraz kukurydzę. Mieszamy.  W osobnym naczyniu przygotowujemy sos, mieszamy majonez ze śmietaną i przyprawami. Łączymy z sałatką. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Makowiec bakaliowy z jabłkami 452

sobotni poranek zapraszam na pyszne ciasto z makiem. Makowiec za sprawą jabłek i kaszy manny jest delikatny i wilgotny w smaku. Ciasto jest łatwe do przygotowania i nie wymaga dużego nakładu pracy. Wypiek doskonale nadaje się na świąteczny stół. SKŁADNIKI Ciasto kruche: ½ kostki margaryny 1,5 szklanki mąki 2 żółtka 1,5 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki cukru pudru(...)łyżeczki proszku do pieczenia Masa makowa: 25 dag maku 60 dag jabłek 15 dag masła 6 jajek 6 łyżek kaszy manny 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 15 dag bakalii (orzechy, rodzynki, kokos) 1 łyżka budyniu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 2 łyżki margaryny 3 łyżki kakao 3 łyżki wody 3 łyżki cukru wiórki kokosowe do posypania PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zupa paprykowo-pomidorowa z pesto i orzechami włoskimi 188

moja kolejna jesienna i pyszna zupa z "Jaglanego detoksu" Marka Zaremby! Stosuje Jego program i czuję się świetnie! Jak nie mam w lodówce ugotowanej kaszy jaglanej na sypko, to wpadam w panikę! Zupka jest na włoską nutkę, przypomina mi Sycylię. Doda wszystkim energii i masę pozytywnych emocji! Składniki -4 czerwone papryki -1 puszka konserwowych pomidorów -niecały litr wody 2 suszone(...)daktyle 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku szczypta kurkumy skórka otarta z połowy cytryny 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 4 orzechy włoskie bazylia świeże listki Na pesto półtorej szklanki rucoli sok z połowy cytryny 1 duża łyżka uprażonych nasion słonecznika 4 łyżki oliwy sól himalajska różowa do smaku woda mineralna lub zródlana

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną 125

farsz: 450 g mięsa gotowanego wołowego, 200 g kaszy gryczanej, 250 g cebuli, 120 g słoniny wędzonej, 10 g grzybów suszonych (prawdziwki), sól, pieprz, 3 białka, ciasto: 400 g mąki pszennej, 3 żółtka, 1 łyżeczka do kawy soli, 20 ml oleju, ciepła woda – około 90 -100 ml, Słoninę pokroić w kostkę, wytopić tłuszcz. Dodać pokrojoną w półplasterki cebulę, pokruszone grzyby(...)dusić do miękkości. Kaszę ugotować według przepisu. Mięso zemleć. Wymieszać mięso, cebulę i kaszę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać lekko ubite białka. Wymieszać. Mąkę wsypać do miski, dodać sól, żółtka, olej, dokładnie wymieszać. Następnie stopniowo dodawać ciepłą wodę i zagniatać ciasto. Ciasto nie powinno być twarde. Przykryć ściereczką i odstawić na 10-15 minut aby odpoczęło. Gdy ciasto

królestwo garów
Zapiekanki z cukinii. 155

Składniki: 2 dość duże cukinie 250 g mięsa mielonego z indyka 100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej 1 średnia papryka 1 cebula papryka ostra mielona, pieprz, szczypta soli Cukinie przekrawamy na pół wyciągamy środek, zostawiamy wydrążone "skorupki". Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Mięso mielone podsmażamy na odrobinie oliwy, kiedy się(...)zarumieni dodajemy paprykę i cebulę - posypujemy papryką i solą. Kiedy kasza już się ugotuje odcedzamy ją i dodajemy do mięsa na patelnię - mieszamy, posypujemy pieprzem. Smażymy jeszcze przez chwilę, mieszając. Tak przygotowany farsz wykładamy do łódeczek - po brzegi. Wkładamy do nagrzanego, do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez 30 minut. Na górę można dodać ser do smaku. Smacznego

Moje-pitraszenie