nadaje truflom wyjątkowy smak. Rolada kakaowo-kokosowa bez pieczenia Jeśli szukacie deseru bez cukru to przepis na roladę kakaowo-kokosową jest dla was. Wiórki kokosowe, daktyle, kakao, orzechy i kasza jaglana to pyszne połączenie. Masa kakaowa jest lekko gorzka i dobrze kontrastuje ze słodkim kokosowym środkiem. Ciasta i ciasteczka bez mleka Kruche mini rogaliki makowe Mini rogaliki makowe
Dieta bez mlekaszynka wieprzowa na dwa sposoby – gotowana lub parzona Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości Szynka pieczona w rękawie – szynka 2w1 Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów
Karo in the Kitchenpesto, kremowy serek, sok z cytryny i wszystko dokładnie mieszamy do całkowitego rozprowadzenia serka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Danie jest gotowe do podania. Świetnie smakuje z kaszą jaglaną lub innym ulubionym dodatkiem. Powrót na górę
Smaczna Stronaniespotykane teraz, ale przepisy z tej książki nie są publikowane w necie, nie mogłam znaleźć żadnego, a wypróbowałam już kilka. Powiem tylko tyle, że zupa jest pyszna, zdrowa kasza jaglana nadaje jej jedynego i niepowtarzalnego smaku i aromatu. Spróbujcie koniecznie. Saski krupnik. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekoniec posypuję pestkami słonecznika i kilkoma listkami natki. Pyszne i zdrowe danie gotowe w tyle ile gotował się makaron. Gdy zrobiłam to pesto po raz pierwszy, wymieszałam je z kaszą jaglaną. To bardzo fajny pomysł na dodatek do dania np. do kurczaka. Tym razem szukałam czegoś szybkiego i proste dlatego wymieszałam pesto z makaronem. Okazało się to strzałem
Figa S-makiemkoniec posypuję pestkami słonecznika i kilkoma listkami natki. Pyszne i zdrowe danie gotowe w tyle ile gotował się makaron. Gdy zrobiłam to pesto po raz pierwszy, wymieszałam je z kaszą jaglaną. To bardzo fajny pomysł na dodatek do dania np. do kurczaka. Tym razem szukałam czegoś szybkiego i proste dlatego wymieszałam pesto z makaronem. Okazało się to strzałem
Figa S-makiemkoniec posypuję pestkami słonecznika i kilkoma listkami natki. Pyszne i zdrowe danie gotowe w tyle ile gotował się makaron. Gdy zrobiłam to pesto po raz pierwszy, wymieszałam je z kaszą jaglaną. To bardzo fajny pomysł na dodatek do dania np. do kurczaka. Tym razem szukałam czegoś szybkiego i proste dlatego wymieszałam pesto z makaronem. Okazało się to strzałem
Figa S-makiemchorujemy i chcemy wziąć odpowiedzialność za własne życie i zdrowie. Do zbóż wiechlinowatych zaliczamy: pszenicę (w tym stare odmiany-orkisz, samopsza, płaskurka), żyto, ryż, owies, jęczmień, sorgo, proso (kasza jaglana), kukurydza. Składniki na średniej wielkości tortownicę : Biszkopt: 1 1/4 szklanki mąki kasztanowej, 3/4 szklanki mąki kokosowej, 200 ml wody, 150 ml dżemu wiśniowego (u mnie domowy bez cukru
Jeść, by żyć w zdrowiuSkładniki: 100 g kaszy jaglanej 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego po 1/2 łyżeczki jarzynki, słodkiej papryki i curry 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego po … Czytaj dalej Kotleciki jaglane z duszonymi boczniakami
czarrna od kuchniŁosoś pieczony z sosem musztardowym to przepis na szybki i smaczny obiad. Moją rybę podalam z kaszą jaglaną i białą kapustą . Składniki: 600 g filetu z łososia 200 ml śmietany 30% 2 łyżki musztardy dijon sok z 1/2 cytryny olej 1 łyżka posiekanej pietruszki miód sól, pieprz Wykonanie: Filet łososia podzielić na porcje. Skropić cytryną, posolić, popieprzyć, wstawić
magiczna kuchnia KasiBardzo prosty budyń z kaszy jaglanej (ugotowanej i zmiksowanej na gładką konsystencję). Do tej podstawy dodajemy tutaj przepyszny mus z mango i mamy doskonały deser na każdą okazję. Naprawdę warto spróbować
Milion SmakówWięc tak. Uznałam, że super jest kapusta pekińska duszona z cebulą czerwoną w winie, z majerankiem i sosem sojowym. Świetna jest też posiekana drobno kapusta pekińska, szalotka, czosnek, tymianek, kasza jaglana, kurczak i posiekane marynowane grzybki. Część kapusty pekińskiej kisi się. Postanowiłam też, że kapustę spalę na maśle z tymiankiem i upiekę. Uznałam, że uduszę z szalotką i majerankiem
Mango Papajaporze roku częściej na śniadanie zamiast sałatek przygotowuję posiłki, które rozgrzewają i wzmacniają odporność mojego organizmu. Kasza jaglana często gości w moim menu śniadaniowym. Używam jej do czekoladowego budyniu czy zapiekam z jabłkami. Już niedługo nowe, rozgrzewające przepisy na jesienne wieczory i poranki! Jesienią znacznie częściej mamy ochotę na ciepłe śniadania, dlatego pomyślałam, że przygotuję dla Was przepis
Moja smaczna kuchniatestowałam. Zamówiłam: olej kokosowy oraz pasę orzechową od firmy Targroch, napój kokosowy z firmy Naturo (nowość w mojej kuchni), makaron z zielonego groszku (również nowość) len złoty oraz kaszę jaglaną z firmy Biolife, mleko jaglane z Natumi, mleko kokosowe z Cocomi, mąkę z płaskurki z BioPlanet tahini z Primaeco. Dodatkowo otrzymałam piękny prezent – błyszczyk w formie pszczółki i słoiczka
365 dni dookoła kuchnidziwne, że nie wpadłam wcześnej na to proste, ale genialne połączenie! Oczywiście możecie zamiast budyniu z paczki (akurat ten, którego użyłam jest całkiem w porządku) użyć puddingu z kaszy jaglanej. Wszystko zależy od czasu i zapasów kuchennych. Porcja deseru (czyli 1/3 całości) to ok. 300 kcal, w zależności od tego jakich owoców użyjecie. Ja użyłam mieszanki, w której były
Powiedz dietom nie