kapustą - 19268 przepisów (strona:831/1285)

Pieczarki nadziewane soczewicą 114

Włożyć je na dno pieczarek. Pieczarki upchać farszem. Na wierzchu ułożyć płaskie kawałki pozostałych serecków. Pieczarki piec 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Podawać z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną zasmażaną z miodem

Weekendy w domu i ogrodzie
Kiszona brukselka – naturalny probiotyk 129

układ odpornościowy. Robi się ją niezwykle prosto, a szczególnie warto przygotować ją zimą, gdy brukselka jest w dobrej cenie. Brukselka świetnie nadaje się do kiszenia – przecież to malutka kapusta Spróbujcie się skusić na to, by zamknąć te małe, urocze główki w słoiku z solanką, a za 2-3 tygodnie od tego momentu będziecie cieszyć się ich pysznym smakiem. Jest

Wiszniówka
Kluski śląskie 125

Zawsze powtarzam, że kluski śląskie to moje ulubione kluchy. Choć kojarzone są najczęściej w towarzystwie roladek wołowych i czerwonej kapusty, lub, tak jak poniżej, z buraczkami i mięskiem duszonym w sosie własnym, ja zawsze lubiłam je w jeszcze jednej wersji – same kluchy z sosem pieczarkowym. I jako dzieciak i nie-dzieciak zawsze czekałam na ten dzień, gdy będą

Smaki Na Talerzu
Jakich przepisów kulinarnych szukają Polacy? 127

się oprzeć i skończyć na jednym kawałku. Pochłania bez reszty! Przepis na okonomiyaki Czas na trochę egzotyki i kuchnię japońską. Ostatnio niezwykłą popularnością cieszą się japońskie placki z kapusty pekińskiej czyli okonomiyaki. To swojego rodzaju czyściciel lodówki taki jak dla nas bigos, dla Węgrów gulasz czy dla Włochów pizza. Po prostu dodajemy do tego dania to co mamy pod ręką

ProstePesto.pl
Zdrowe odżywianie. Co warto wiedzieć? 113

świeżymi warzywami. Do tego słodki sos miodowo – musztardowy. Sałatka grillowa z chrupiącym kalafiorem Szybka sałatka do dań z grilla. Chrupiący kalafior, słodki pomidor, soczysty ogórek. Lekka sałatka z kapustą pekińską, polana sosem greckim. Artykuł Zdrowe odżywianie. Co warto wiedzieć? pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem jest Paweł Clad

ProstePesto.pl
Naleśniki – przepisy na słodkie i wytrawne 148

Grillowane naleśniki Grillowane gryczane naleśniki z serem naleśniki z pieczarkami, serem i boczkiem wędzonym Naleśniki z mięsem Koreczki z naleśników Zapiekane naleśniki z mięsem, dynią i szpinakiem Naleśniki z kapustą i kaszą gryczaną Naleśniki z szynką, bakłażanem i szpinakiem Naleśniki z pieczarkami i brokułem Pełnoziarniste naleśniki zapiekane z mięsem w pomidorach Naleśniki z kurczakiem i brokułami Naleśniki z jajecznicą Naleśniki

Dorota Smakuje
Ramen 112

sake czyli wina ryżowego Do podania: makaron do ramenu ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu ugotowane na miękko jaja inne dodatki: płaty wodorostów nori, kimchi, dymka wraz ze szczypiorem, kapusta pak choi, dodatek pieczonych lub smażonych mięs lub ryb. Przygotowanie: Do garnka włożyć mięso, zalać wodą aby przykryła kości i gotować przez około godzinę. Po tym czasie wylać wodę, opłukać

nietylkopasta.pl
Co jeść w lutym? – zimowa kuchnia 117

Dzięki takiemu podejściu możemy stopniowo poprawiać jakość naszej kuchni, nie robiąc w niej wielkiej rewolucji. Warzywa i owoce sezonowe w lutym: jarmuż brukselka czosnek cebula por pietruszka marchew seler kapusta topinambur burak ćwikłowy brukiew pasternak ziemniaki Sałaty: roszponka, cykoria, endywia, rukola Owoce: jabłka i gruszki, orzechy włoskie i laskowe Kalendarz smaków W tym roku komponuję przepisy według kalendarza sezonowości warzyw

Wiszniówka
Jakie są kiełki – rodzaje, właściwości 142

zawierają bardzo dużo kwasu foliowego, witamin z grupy B, są źródłem kwasów omega -3, omega-6, błonnika, białka, przeciwutleniaczy. Bogate w żelazo, cynk, potas i wapń. kiełki czerwonej kapusty – zawierają wit A, C, B1 oraz dużo wapnia, potasu, żelaza, magnezu, miedzi, manganu i tak rzadkich składników mineralnych jak rubid i cez. kiełki gorczycy Zobacz też: Jak wyhodować kiełki

Dorota Smakuje
Pierś z kurczaka w sosie serowym 130

Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na mięso z kurczaka. Polecamy: pyszne i aromatyczne roladki z udek kurczaka , przepis na panierkę jak z KFC , udka z kurczaka pieczone na kapuście z grzybami oraz sałatka kurczak słodko – kwaśny . Życzymy smacznego!       Artykuł Pierś z kurczaka w sosie serowym pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Sałatka gyros mieszana 113

Sałatka gyros mieszana to super pomysł na pyszną i kolorową kolację lub jako danie na imprezę. Składniki filet z kurczaka kapusta pekińska młoda ogórki konserwowe papryka konserwowa kukurydza cebula biała lub czerwona pieczarki marynowane 2 ząbki czosnku przyprawa do gyrosa Przygotowanie Wszystko pokroić, filet z kurczaka przyprawić przyprawą do gyrosa podsmażyć. Wszystko wymieszać dodać majonez, jogurt naturalny, ketchup, sól, pieprz

Wasze Przepisy
Kotlety z mortadeli z frytkami 148

najkrótszym składem. Polecamy również przepis na domową mortadelę . Kotlety z mortadeli z czym podawać? Nasza propozycja, to mortadela panierowana z domowymi frytkami. Świetnym dodatkiem będzie surówka z kapusty, lub mizeria. Mamy nadzieję, że nasz przepis przypadnie Wam do gustu i mortadela w panierce czasem zagości na Waszych stołach. Polecamy! Kotlety z mortadeli z frytkami Składniki: Kotlety: dobrej jakości mortadela

Kuchnia Na Wypasie
Babuni frykadelki w sosie grzybowym 113

minut. W tym czasie raz frykadelki przewrócić, Na koniec mąkę wymieszać z odrobiną wody i wlać do mięsa, zagotować i wymieszać. Frykadelki podawać z kaszą i surówką z kiszonej kapusty. To jest najlepszy zestaw. Dziękuję babuniu. Polecam, Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Pierogi z mięsem z rosołu i kaszą jęczmienną 124

powierzchnię. Pierogi można podać bez żadnych dodatków, można też podać je ze smażoną na oleju, drobno pokrojoną cebulą (jak na zdjęciu). Podobne przepisy: Pierogi z czerwoną soczewicą, kiszoną kapustą i grzybami Pierogi z ziemniakami, ziołami i fetą Pierogi z serem i jarmużem Pierogi ruskie Artykuł Pierogi z mięsem z rosołu i kaszą jęczmienną pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Talarki ziemniaczane 91

papryka w proszku sól Przygotowanie Ziemniaki obrać i pokroić w cieniusieńkie plasterki. Ja robiłam nożem ale najlepiej jesli chce się mieć naprawde cieniuśkie chipsy to zrobić to szatkownicą do kapusty lub obieraczką do warzyw. Gotowe talarki wypłukać ze skrobi na sitku. Smażyć partiami jak frytki. Ja sypie solą gruboziarnistą i papryką. Pycha! Autor przepisu: Weronika Antkowiak Artykuł Talarki ziemniaczane pochodzi

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania