kapustą - 19268 przepisów (strona:1062/1285)

Ziemniaczki Zdzisia 197

jajkiem z dodatkiem delikatu do mięs... ...i do piekarnika na 20 minut w temp. 160 st. C. Gotowe i pachnące.    Bardzo dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego

Maminek kulinarny
Ryba w cieście 191

ponownie polewamy rybę.    Smażymy na wolnym ogniu, kilka razy obracając.    Ryba jest gotowa. Świetnie smakuje z ziemniakami z sosem pomidorowym i surówką z białej kapusty. Smacznego

Maminek kulinarny
Śledzik z cebulką 191

posypujemy pieprzem i cebulką. Układamy na tym warstwę śledzia  i ....posypujemy pieprzem i cebulką. Całość zalewamy olejem i dekorujemy szczypiorkiem. Znakomicie smakuje z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego

Maminek kulinarny
Bagietka z mięsem i warzywami 233

Przyda nam się trochę odmiany. Zrobimy coś innego. Potrzebujemy niewiele gotowanego mięsa z kurczaka. Wystarczy ćwiartka lub pierś. Oczywiście bagietki do pieczenia. Do tego warzywa: -kapusta pekińska -cebula -papryka -ogórek -pomidor Do tego kilka plastrów żółtego sera i przyprawy: -tzatziki -kebab-gyros -warzywko -olej -jogurt -majonez    Mięso kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą kebab-gyros i skrapiamy olejem

Maminek kulinarny
Kotlety rybne 204

czynność i już ryby maja łuski. Jeszcze ogon z cebuli i oko z marchewki i krzyżówka piranii z karpiem królewskim jak żywa. Do tego ziemniaczki i surówka z czerwonej kapusty. Mniam, mniam... Smacznego

Maminek kulinarny
Schabowe w ziarnach 215

ziarnach.    Smażymy na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu.    Kotlety gotowe. Możemy podać np. z fasolką szparagową i czerwonymi buraczkami lub z ziemniakami  i kapustą Możliwości jest wiele. Smacznego

Maminek kulinarny
Pieczarki w śmietankowym sosie 170

złotego koloru.    Zmniejszamy ogień i dolewamy śmietanę. Kiedy zacznie gęstnieć dosypujemy koper i przyprawiamy do smaku.    Bardzo smaczne z młodymi ziemniaczkami i surówką z młodej kapusty. Smacznego

Maminek kulinarny
GRZYBOWA Z ŁAZANKAMI 103

zlewamy wodę , przemywamy grzyby .Do garnka wlewamy bulion, dorzucamy warzywa, grzyby i wodę w której się moczyły. Gotujemy ok godziny. Przecedzamy wywar. Połowę ugotowanych grzybów odkładamy( przydadzą sie do kapusty np) połowę kroimy w paseczki. Doprawiamy solą i pieprzem wywar, wrzucamy makaron łazanki gotujemy do miękkości.  Dokładamy pokrojone grzyby. Śmietanę hartujemy ciepłą zupę, zabielamy

Z Majeczką w kuchni
Lubicie brukselkę...? 234

pośredniej. Czy to przez specyficzny zapach, czy może charakterystyczny smak, a może nietypowy wygląd...? Nie mam pojęcia. Tak czy inaczej - ja uważam, że jest pyszna. Smakuje mi bardziej niż kapusta, w dodatku wygląda naprawdę uroczo - maleńkie, zieloniutkie główki aż chce się jeść. Nie umiem się jej oprzeć, i już. Kiedy szłam do sklepu po cukier puder, nie myślałam nawet

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Shoarma drobiowa z trzema sosami 850

rozgrzanym na patelni oleju na złocisty kolor. Mięso podawać z ziemniakami/frytkami/ chrupiącymi ziemniaczkami w panierce z kaszy manny /ryżem i surówkami (u mnie z  surówką z młodej kapusty ). Sosy: Składniki poszczególnych sosów dokładnie ze sobą wymieszać. Wstawić do lodówki, i trzymać je tam, aż do momentu podania dania. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jogurt grecki można zastąpić gęstym jogurtem

Gospodyni Miejska
Rozgrzewająca zupa z cukinii i listków brukselki 174

brukselkę. Wystarczy spiczastym nożykiem wyciąć mały głąb, a do gotowania użyć tylko listków. Sprawdźcie to koniecznie, bo szkoda rezygnować z tak ciekawego i wartościowego warzywka. Znajdziecie w niej trochę kapusty i trochę jarmużu. Kilka małych główek pokryje dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Zawiera również dużo beta-karotenu, przerobiony w organizmie na witaminę A dobroczynnie wpłynie

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania