kapustą - 19268 przepisów (strona:1033/1285)

Kotlety rybne z miruny 300

pieprzem cytrynowym, koperkiem i szczypiorkiem. Formujemy w dłoniach kotleciki, obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety podajemy z surówką z kiszonej kapusty oraz ziemniakami posypanymi koperkiem.kotlety rybne z miruny i z koperkiem

Bon Appetit Małgorzaty
Rosół z włoskimi akcentami 217

pianę z białek i wrzucić ją do zupy, po czym wraz z szumowinami zebrać z powierzchni wywaru,10.  dla klarownego i złotego koloru, do rosołu można dodać kapustę, suszonego grzybka, a nawet buraka,11.  by nadać złocistą barwę, dajemy przypaloną cebulę. Zasada: 1 cebula na 1 litr wody. Możemy dodać także szczyptę kurkumy

Bon Appetit Małgorzaty
Frykadelki czosnkowe 187

Oto fajna czosnkowa odmiana kotletów mielonych, formowanych w wałeczki.Składniki:50 dag mięsa mielonego (u mnie łopatka)1 jajko1 bułka namoczona i odciśnięta1 cebula2-3 ząbki

Kuchnia domowa Ani
Kurczak w cieście francuskim 652

pyszny pomysł na pierś z kurczaka inaczej. Przepis podaję z moimi zmianami. Takie danie smakuje i na ciepło i na zimno. Na ciepło zjedliśmy na obiad z surówką z kapusty, a na zimno pokrojone w plasterki podałam jako przekąskę :) Składniki:1 duża pierś z kurczaka1 płat ciasta francuskiego2 plastry sera żółtego25 dag pieczarek1 mała cebulka1 jajkopieprzoreganoprzyprawa do kurczakaolejSposób przygotowania

Kuchnia domowa Ani
Szaszłyki z kurczaka w jogurtowej marynacie 344

Kolejna receptura Jakuba Kuronia z tygodniowych inspiracji Biedronki. Tym razem zapraszam na świetne szaszłyki drobiowe!  Do szaszłyków podałam surówkę z kapusty z marchewką oraz obowiązkowo sos tzatziki.Składniki:2 piersi z kurczakaMarynata:150-200 ml jogurtu naturalnego1 cebula2 ząbki czosnku2 płaskie łyżeczki currychilli do smakusól, pieprzSposób przygotowania:1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Solimy

Kuchnia domowa Ani
Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami 228

wodą. Wlać do sosu i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem do smaku. Na koniec dodać kilka igiełek rozmarynu i troszkę posiekanego tymianku. Wymieszać.5. Gulasz podałam do ziemniaków i duszonej kapusty z koperkiem.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kotlety mielone 265

pora na podstawowe kotlety mielone. Niegdyś były zmorą, jako dziecko bardzo ich nie lubiłam, teraz robię raz na jakiś czas i mi smakują :) Najlepiej z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.Składniki:50 dag mielonego mięsa wieprzowego1 jajko1 sucha kajzerkamleko lub woda do namoczenia kajzerki1 cebulka1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka solipieprz do smakumajeranek suszonybułka tartaolej do smażenia Sposób przygotowania

Kuchnia domowa Ani
Szaszłyki z kurczakiem i suszonymi morelami 237

patyczki do szaszłyków nałożyć mięso i warzywa oraz suszone morele.4. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni grillowej lub grillu.5. Bardzo dobrze smakuje z surówkami. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej z kaki. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Roladki schabowe z pieczarkami i ogórkiem kiszonym 220

Zrumienić z każdej strony, podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić jeszcze chwilę, aż mięso będzie miękkie.8. Roladki podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz surówką z młodej kapusty.  Smacznego!!!Przy okazji zachęcam Was do odwiedzenia strony cojesc.net. Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych artykułów m.in. na temat niemarnowania jedzenia. Polecam

Kuchnia domowa Ani
Przepisy na domowe przetwory 366

 PRZETWORY Z OWOCÓWDżemy, konfituryDżem brzoskwiniowy Dżem czereśniowyDżem wiśniowyDżem truskawkowy IDżem truskawkowy IIDżem morelowyDżem dyniowo-jabłkowyDżem z czerwonej porzeczki Dżem z truskawek i jagódDżem mirabelkowyFrużelina truskawkowaGalaretka

Kuchnia domowa Ani
Świąteczne pierożki dla dzieci 209

Lekko strawne i bez grzybów. Pierożki dla dzieci i osób na lekkich dietach. Ciasto bez mleka i jajek. Na wigilijną kolację, zamiast uszek z grzybami i kapustą, proponuję dla dzieci zgotować słodkie pierożki z jabłkami. Kształt kwadracików specjalnie pomyślany aby nie było wątpliwości. Z podanych składników ulepiłam ponad 50 pierożków.Składniki:2 szklanki mąki 480niepełna szklanka gorącej wodyłyżka olejupół łyżeczki

prawdziwe jedzenie
Wigilia lubelskich blogerów kulinarnych - relacja 208

chili, sałatka jarzynowa, kanapki z pastą z grochu i wędzonym pstrągiem, krem piernikowy, pierożki z makiem z sosem karmelowym, paszteciki z farszem jak do piroga biłgorajskiego, tartaletki z kapustą i żurawiną, rolada czekoladowo-pomarańczowa i kilka innych pyszności.Na koniec nastąpiła bardzo przyjemna część. Uznałyśmy, że skoro wigilia, to i prezenty muszą być. O nasze przedświąteczne gotowanie i pieczenie zadbali

Pasja Smaku
Pierogi z ziemniakami 402

Czyżby to sprawka małych podjadaczy? :) Dlatego lepiej przygotujcie więcej farszu niż mówi przepis.Składniki (na ok. 50 pierogów):Na ciasto - jak w przepisie na tradycyjne pierogi z kapustą i grzybamiNa farsz:800 g ziemniaków2 cebule1 łyżka olejusól, pieprz, sproszkowana słodka i ostra paprykaopcjonalnie: masło lub śmietanaPrzygotowanie:Ziemniaki gotujemy w mundurkach 40-60 min (zależy od wielkości), studzimy i ugniatamy

Zakręcony Widelec
Bezglutenowe Warsztaty Kulinarne - Relacja 224

przygotowywaliśmy bezglutenowe potrawy wigilijne.Bezglutenowe dania, które były przygotowywane przez uczestników to: Chleb owsiany Masło Barszcz czerwony Uszka do barszczu Ryba po grecku Pierogi z kapustą i grzybami Pierniczki Po losowaniu potraw, wypadło mi robienie barszczu czerwonego i uszek.Wspomagaliśmy się trochę Thermomixem :) Świetne urządzenie i kiedyś sobie go na pewno sprawie :)Uszka robiłem pierwszy

Parowar Faceta

Proponowane wyszukiwania