łyżeczki cukru pudru PRZYGOTOWANIE: Surówkę zaczynam od umycia sałaty lodowej. Kroję ją na cztery, następnie każdą ćwiartkę siekam drobno w małe paseczki. Sałatę lodową możesz zastąpić niedużą sałatą pekińską. Umytą paprykę siekam w cienkie, niezbyt długie paseczki. Możesz sięgnąć po paprykę żółtą lub zieloną. Posiekaną sałatę oraz paprykę umieszczam w sporej misce, tak by łatwiej mi było wymieszać dokładnie wszystkie(...)posiekany w kostkę zielony ogórek typu “wąż”, kilkanaście pomidorków koktajlowych, pęczek rzodkiewki, groszek konserwowy, ogórki kiszone lub konserwowe. Zapraszam także do wypróbowania mojej pysznej surówki z czerwonej kapusty, idealnej do mięs oraz potraw ziemniaków. Surówka z czerwonej kapusty Smacznego
Zasmakuj Kuchni