Ottolenghi "Jerozolima". Jak napisał sam autor te pikle to łatwizna ale potrzebują choć 2 dni aby dojrzeć. Są ostre i doskonale pasują do tłustych mięs, wędlin czy kanapek. Wyglądają pięknie a smakują jeszcze lepiej. Teraz warto je zrobić aby potem cieszyć się fajną jarzyną na stole. Warzywne pikle - biała rzepa i buraki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieProsta do przygotowania, smaczna, zdrowa, wiosenna pasta kanapkowa z awokado. Przygotujecie ją w kilka chwil. Będzie pysznym nadzienie kanapek, naleśników, wrapów. Jajka można ugotować na twardo już dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. To również świetne danie w stylu Zero Waste, jeśli po świętach zostaną nam ugotowane jajka. PRZEPIS NA ZIELONĄ PASTĘ KANAPKOWĄ Z AWOKADO Składniki na zieloną pastę kanapkową
Dorota SmakujeDzisiaj przepis, który doda Waszym kanapkom życia i koloru! :D Przepis na soczyście zieloną pastę z kaszy jaglanej i zielonego groszku. Pasta ma fajny, orzeźwiający smak z nutką mięty. Poza tym, że może być ciekawą alternatywą kanapkową, pasta będzie świetnie nadawała się do nadziania naleśników lub pierogów, albo jako dodatek do warzyw. Tego typu pasty są świetnym sposobem
HealthyCreationstarce (osobno białka i żółtka). A co przygotować już bliżej Wielkanocy, żeby było świeższe? Może schab nadziewany suszonymi owocami? Jeśli zostanie z obiadu będzie go można zjeść z kanapkami. Schab nadziewany suszonymi owocami Składniki: porcja schabu np. Sokołów ok 150 g boczku surowego wędzonego 50 g suszonych daktyli 50 g suszonych śliwek 50 g suszonych moreli 50 g suszonych rodzynek
Ugotowane pozamiatanepomysł na niebanalną przystawkę na Wielkanoc lub inną okazję. Jajka przygotowuje się bardzo szybko, a wyglądają bardzo efektownie i smakują wyśmienicie. Stanowią świetny dodatek do pieczonego mięsa, wędlin czy kanapek. [embed]https://youtu.be/-XTnea2uk5A[/embed] Składniki na jajka w sosie tatarskim: 6-8 jajek Sos tatarski: 2 średnie ogórki konserwowe około 200 g grzybków leśnych marynowanych (mały słoiczek) 3 łyżki majonezu
e-PrzepisyKulinarnecytryny, mimo, że nie jest wypiekiem na słodko. Dzięki dodatkowi masła i parmezanu jest wilgotny w środku i ja lubię go jeść bez dodatków, ale podany w formie tradycyjnych kanapek też zda egzamin :) 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej 120 g mąki krupczatki 30 g świeżych drożdży 2 łyżki ciepłego mleka 2 jajka łyżka cukru trzcinowego pół łyżeczki soli 3/4 szklanki
Mienta blogburaczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej
Kulinarne przygody Gatityzrobić najlepszy schab pieczony . Soczysty, idealnie dopieczony i przyprawiony. Sprawdzony sposób na wyśmienity schab pieczony w rękawie lub bez. To numer jeden na obiad na ciepło oraz na kanapki. - zawsze soczyste i idealnie wypieczone mięso - sprawdzony, uniwersalny przepis na pieczony schab - do podania na ciepło oraz na zimno do krojenia w plastry
AniaGotuje.plszybkie, pyszne placuszki – tu w wersji mini, podane z pulpą z mango. Uwielbiam takie śniadania A Wy? Co u Was najczęściej pojawia się na śniadanie? Stawiacie na tradycyjne kanapki lub owsiankę czy jednak sięgacie po omlety, placki, placuszki, a nawet naleśniki? Jeśli chodzi o te ostatnie, to polecam Wam przepis na pyszne naleśniki budyniowe . Proste i szybkie w przygotowaniu
Słodkie okruszkitypy przetwory przyszedł czas na dżem jagodowy. W spiżarni z słodkich przetworów uchował się już tylko on, nie mogłam po prostu nie mogłam go zużyć tylko do naleśników lub kanapki z dżemem jagodowym, i od razu przypomniał mi się piosenka którą, uczyłam się w klasie pierwszej sp. – Jesteśmy jagódki . Fajnie jest czasem wrócić do czasów dzieciństwa chociażby dzięki dżemowi
RAROSSAPodczas 40-dniowego postu na różne sposoby urozmaicałam naszą dietę. Na śniadania zamiast wędliny upiekłam pasztet z białej fasoli. Jest naprawdę świetny i doskonale nadaje się np. do kanapek. Domyślam się, że wielu z Was uważa, że z fasoli to raczej „pasztet”, bo prawdziwy jest tylko na bazie mięsa, ale dopóki nie wymyślą innych określeń niech tak zostanie
Pasja Smakuzmniejszamy temp do 160 stopni i dopiekamy ostatnie 30-40 minut. Rolada na ciepło cudnie smakuje z kluseczkami do obiadu, natomiast na zimno wspaniale sprawdza się jako wędlina do kanapek. Smacznego
Gotowanie...to proste !tego co najważniejsze. Głównymi składnikami pasztetu warzywnego jest ugotowana ciecierzyca, marchewka i jajka. Resztę załatwiają aromatyczne przyprawy. Pasztet wychodzi kremowy, gładki, wyrazisty w smaku, lekko orientalny. Idealny na kanapki, do sałatki lub jako przekąska. Na blogu znajdziecie też kilka innych przepisów na bezmięsne pasztety: Pasztet z cukinii i ciecierzycy Pasztet z czerwonej soczewicy Pasztet z ciecierzycą i kaszą jaglaną
HealthyCreations