kanapki - 13123 przepisów (strona:329/875)

Liban – przewodnik kulinarny 139

halloumi, przypominający fetę kaszkawan i shanklish, czyli coś w rodzaju bryndzy podawanej z pomidorami i ziołami. Shanklish Jada się sporo tatarów i podrobów np. dania z wątróbką (sawda), czy kanapki z móżdżkiem i jądrami jagnięcymi. Man’ouche Nie ma libańskiego śniadania bez man’ouche, czyli libańskiej pizzy, która może być ze wszystkim, ale najbardziej typowa jest wersja

Ugotowane pozamiatane
MAŚLANE BUŁECZKI HAMBURGEROWE 112

Prosty przepis na bułki hamburgerowe. Miękkie, delikatne, leciutkie. Dobre do burgerów, a także jako codzienne pieczywo, np. do przygotowania domowych kanapek. Najlepiej smakują w dniu pieczenia, ale trzymane pod przykryciem, będą dobre przez kilka kolejnych dni.  SKŁADNIKI / 9 szt 450 g mąki pszennej 150 ml mleka 150 ml cieplej wody 75 g masła 10 g świeżych drożdży 1 jajko

cool and minty
Pasta z paluszkami krabowymi 172

Przyjemna dla oka… smaczna ….łatwa w przygotowaniu – jest świetna do kanapek! W sam raz do pieczywa… do bułeczek …do krakersów …do wafli ryżowych lub kukurydzianych. Może być też wykorzystana do faszerowania muszli makaronowych, wytrawnych kruchych babeczek lub zrobienia zawijanych ruloników z szynki.   Do obiadu polecam… ** Pomidory w śmietanie ** Kalafior duszony w śmietanie

Kulinarny S.O.S.
Pasta z paluszkami krabowymi 172

Przyjemna dla oka… smaczna ….łatwa w przygotowaniu – jest świetna do kanapek! W sam raz do pieczywa… do bułeczek …do krakersów …do wafli ryżowych lub kukurydzianych. Może być też wykorzystana do faszerowania muszli makaronowych, wytrawnych kruchych babeczek lub zrobienia zawijanych ruloników z szynki.   Do obiadu polecam… ** Pomidory w śmietanie ** Kalafior duszony w śmietanie

Kulinarne S.O.S.
małosolne ogórki... 169

ogórków, nakryć talerzykiem, obciążyć kamieniem, nakryć ściereczką kuchenną i zostawić na blacie kuchennym, po dwóch dniach można już jeść ogórki - najlepsze ogórki małosolne, uwielbiamy jako dodatek do wielu potraw, kanapek ale też tak do podjadania.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
HUMMUS Z BURAKIEM 156

masę, dodając w razie potrzeby wodę, także stopniowo, aby zbytnio nie rozrzedzić masy. Doprawiam solą i pieprzem.  Podaję jako dip do pokrojonych w słupki warzyw lub stosuję na kanapki. * Jak zrobić pastę tahini w domu? Tutaj znajdziesz przepis: PASTA TAHINI . Jeśli nie wiesz, co zrobić z pozostałą pastą tahini, polecam przepis na CIASTECZKA TAHINI Z KAWĄ lub MUFFINKI TAHINI

W kuchni Karmel-itki
Prosta pasta pietruszkowa do chleba 138

Czym najchętniej smarujecie chleb? Pomimo, że jestem wielką masła, to wolę bardziej treściwe smarowidła, jeżeli chodzi o kanapki. Najczęściej jest to hummus, ale lubię używać w tym celu również innych warzyw. Pietruszka – zarówno korzeń, jak i natka nadają się do tego doskonale. Ta prosta Read More Artykuł Prosta pasta pietruszkowa do chleba pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Rzym w pigułce – ciekawostki i wskazówki 151

rzymskim serem. Niby nic a genialne, – makaron Carbonara – makaron Rigatoni alla gricia- szerokie rurki, oblepione gęstym sosem przyrządzony, – trapizzino – połaczenie pizzy i tramezzino, czyli włoskiej kanapki w kształcie trójkąta. Miękka w środku, chrupiąca na zewnątrz, – lodów, tiramisu i oczywiście espresso. – włoskiego śniadania, czyli rogalika z czekoladą i cappucino. G dzie zjeść? – Ristorante Colosseo

Czynniki pierwsze
Wegetariański smalec z fasoli z kaszą gryczaną 192

pasty fasolowej dorzucamy przesmażone jabłka z cebulą i ok. ¾ uprażonej kaszy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Chłodzimy. Skwarki z kaszy namakają po jakimś czasie dlatego kanapki przed podaniem lekko posypujemy odłożoną kaszą. Smalec świetnie smakuje podany na pełnoziarnistym chlebie w towarzystwie kiszonego ogórka. Gotową pastę możemy przechowywać w słoikach ok. tydzień czasu w lodówce. Post Wegetariański

Poezja smaku
Pasta serowa z makrelą i suszonymi pomidorami 185

zasadzie w tytule znajdują się niemal wszystkie składniki na tę pastę. Jeśli nie lubicie nudy na kanapkach, to polecam wypróbować coś nowego ;-) Składniki: 1 opakowanie naturalnego serka 3-4 pomidory suszone kawałek wędzonej makreli 1/2 małej cebulki sól ,pieprz Sposób wykonania: 1. Pomidory suszone wyjąć z zalewy, dowolnie pokroić. 2. Cebulkę drobniutko posiekać. 3. Mięso z makreli oczyścić z ości

Kuchnia domowa Ani
Baba ganoush - pasta z pieczonego bakłażana 154

pieczonego bakłażana pochodzący wprost z Libanu. Podawany jako przystawka świetnie komponuje się ze świeżymi warzywami, krakersami czy pieczywem. Przygotowany w wersji nieco gęstszej sprawdzi się także jako smarowidło do kanapek. Składniki -1 bakłażan -3 łyżeczki soku z cytryny -2 łyżeczki tahini -1 ząbek czosnku -sól morska -oliwa z oliwek -opcjonalnie: 2 łyżki świeżych posiekanych ziół: np. natka pietruszki, kolendra Przygotowanie

Zielona Kuchnia
Puszyste placuszki bez miksera 1468

Puszyste placuszki bez miksera – to propozycja na pyszne i szybkie śniadanie, kiedy znudziły się nam już tradycyjne kanapki. Z poniższych składników wychodzi aż 19 placuszków, więc spokojnie naje się nimi nawet 4-osobowa rodzina. Sprawdzą się ś The post Puszyste placuszki bez miksera appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotleciki z tuńczyka z koperkiem 149

Dzień dobry :-) Moje dzieci polubiły kotleciki z tuńczyka. Szczególnie córka, która samego nie bardzo zje, ewentualnie w paście do kanapek. Tak więc przemycam ryby w inny sposób, choć nie powiem, paluszki rybne uwielbia. Wolimy zamiast kurczaka zjeść rybę, więc chce im urozmaicić, żeby się za szybko nie znudziła. Tym razem kotleciki zrobiłam z koperkiem. Wyszły pyszne, polecam i miłego dzionka

kruche babeczki
Sos pomidorowy po indyjsku 124

nadal pozostaną w kawałkach, tak ja widzicie na zdjęciach. Sos pomidorowy po indyjsku, gotowany na niewielkim ogniu przez około półtorej godziny przybierze konsystencję gęstej pasty, świetnie nadającej się do kanapek z serem lub wędliną albo do mięs na zimno. . Ważna uwaga W tym przepisie czosnek i imbir powinny być posiekane w bardzo drobną kosteczkę. Nie przeciskamy ich przez praskę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata