Kolejna propozycja szybkich kanapek do pracy czy szkoły :) Bajgle z domowym mięsem :) Przepis na pyszne i zdrowe domowe mięso z indyka poniżej :) Polecam :) SKŁADNIKI dla 2 osób: 2 bajgle 2 grubsze plastry domowego mięsa pieczonego 1 pomidor 1 Garść świeżego szpinaku 2 łyżki drobno siekanej natki Sól i pieprz do smaku Ketchup i majonez do posmarowania PRZYGOTOWANIE: Bajgle
Gotowanie Patkirazem szybka propozycja kanapki do szkoły i pracy. Bajgiel z wędliną i świeżym szpinakiem. Polecam i smacznego. SKŁADNIKI na 1 porcję: ✔1 Bajgiel ✔3 plastry wędliny ✔1 Garść świeżego szpinaku ✔2 łyżki sera żółtego tartego ✔Ketchup PRZYGOTOWANIE: Bajgiel rozkrajam wzdłuż. Jedną połówkę smaruję ketchupem. Następnie posypuję tartym serem żółtym. Kolejno kładę plastry wędliny. Na koniec kładę garść umytego
Gotowanie PatkiZjeść kanapki też czasami trzeba :) Awokado jako doskonałe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych idealnie sprawdza się w tej roli, dlatego polecane jest na dietach, ALE trzeba z nim uważać ponieważ ma najwięcej ze wszystkich owoców kalorii! w 100 g aż 162 kcal! Na załączonym obrazku widzicie w jaki sposób można taką pastę podać aby posiłek wyszedł pełnowartościowy. Sama pasta
Zdrowie i pysznie na talerzumasła klarowanego i mieszamy z jajkami. Następnie dodajemy 2 łyżki majonezu, pokrojony drobno szczypiorek, szczyptę soli i pieprzu i dokładnie mieszamy. Gotowe! Z takiej ilości składników zrobimy około 5 kanapek z pastą jajeczną
Dieta bez mlekadzisiaj jest to pasta ze słonecznika . Ja to mam ambicje i życiowe problemy Pasta ze słonecznika w dzisiejszym wydaniu jest na słodko. Zrobiona prosto i klasycznie. Świetnie zastępuje na kanapce masło orzechowe. Zresztą jak prażony słonecznik mógłby nie być dobry… Do wykonania przepisu użyłem syropu ryżowego, ale możesz go zastąpić również syropem klonowym, daktylowym, z agawy lub po prostu
Blendmanplasterki pomidora. Uwielbiam cukinię i mnie najlepiej smakuje z jej dużą ilością, ale kto uwielbia mięsiowo, też będzie zadowolony. I tym prostym sposobem mamy aromatyczną, świeżutką kanapkę, niech się chowa jedzenie z sieci
Dieta moja pasjatatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno podczas Wielkanocy, kiedy podajemy go głównie do jajek, jak i w Święta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek. Mi sos tatarski bardzo smakuje podczas letnich posiedzeń przy grillu, jako dodatek do kiełbasy, lub szaszłyka z grilla. Składniki na sos: szklanka
NiePieprz.plTaką pastę przygotujemy w kilka minut. Jest idealna na kanapki jak i do podjadania prosto z miseczki. Polecam na wielkanocny stół. Z chrupiącą rzodkiewką i serem feta jest wyśmienita! 4 jajka 1 mała wędzona makrela 1 pęczek rzodkiewek 2 łyżki majonezu 100 g sera feta Pieprz świeżo mielony Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, bardzo drobno siekamy. Ser feta
VioletoweKucharzeniemnie skojarzyły się z mątwami:), już pierwsze listki można zbierać. I choć na razie jest ich za mało, by ugotować wszystko, co wymyśliłam, to do pasty jajecznej i na kanapkę w zupełności wystarczyło. Składniki: 2 jajka 3 listki czosnku niedźwiedziego (można dać więcej) 1 łyżka śmietany 12% szczypta soli szczypta pieprzu Jajka ugotować na twardo*. Jajka obrać, rozgnieść widelcem, dodać
Obiad gotowypłasko lub w wersji fit (jak na zdjęciu poniżej) z bułki-parówki, serka naturalnego, powbijanymi warzywami i szynką/łososiem i kiełkami. Serek naturalny bardzo podkreśla smak warzyw. Najważniejsze, by kanapki były niewielkie. Zamiast zwykłego chleba możesz użyć chleba tostowego. Kanapeczki ze swojskim smalczykiem i ogórkiem kiszonym również będą cieszyć się popularnością. Przekąski na ciepło: Tortilla z serem i szynką
Mojewlasne.plPasta jajeczna z suszonymi pomidorami – idealna na kanapki :) Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – Składniki: 3 jajka 1 czubata łyżeczka serka mascarpone (ok. 25g) 2 czubate łyżeczki majonezu (ok. 50g) 3 duże kawałki suszonych pomidorów w oleju (takich ze słoiczka) (ok. 45g) pół łyżeczki suszonej bazylii sól, pieprz do smaku Pasta jajeczna z […] The post Pasta jajeczna
Kulinarne Przebojeuporam się już ze wszystkim to znajdę czas na przyjemności Dzisiaj zapraszam Was na rewelacyjny pasztet wegański z czerwoną soczewicą, który świetnie sprawdzi się nie tylko jako smarowidło do kanapek, ale również jako przekąska, czy dodatek do obiadu. Składniki: – 160g soczewicy czerwonej – 100g kaszy jaglanej (1 woreczek) – 3 marchewki – 1 por – 1 seler
Be Fit Be Strongramach eksperymentu, bo wcześniej nie miałam okazji jeść niczego podobnego i jej smak okazał się być dla nas sporym, ale pozytywnym zaskoczeniem. Pasta jest świetnym urozmaiceniem codziennych dodatków do kanapek i jeśli ktoś poszukuje nowych smaków polecam ją w stu procentach :) Składniki: 1 szklanka łuskanego słonecznika 4-5 sporych pomidorów suszonych w oleju 1/3 szklanki wody 1 ząbek czosnku
Simply Foodpasty do pieczywa, kombinuję ze smakami. Pastę z awokado i makreli, zrobiłam jakiś czas temu, tak nam zasmakowała że są częste powtórki. Doskonała pasta nie tylko na kanapki, to doskonały farsz np. do kruchych korpusów, makaronów czy jajek. To że smaczna to jedno, dodatkowo zdrowa, tłuszcz omega 3 i omega 6, zawarty w makreli i awokado jest bardzo
Takie tam pichceniepieczenia. Później może to się okazać dosyć trudne. Usmaż jajka na patelni. Pomidora pokrój w plasterki. Posiekany drobno czosnek wymieszaj z jogurtem oraz dopraw solą i pieprzem. Złóż kanapkę. Lekko posmaruj z obu stron sosem czosnkowym, posyp rukolą, wyłóż jajko i pomidory do środka i zakryj biszkoptem
wysmienity