Sos tzatziki 237Dodatków na grilla ciąg dalszy. Dzisiaj przygotuję sos tzatziki - czyli coś dla fanów zielonego ogórka i jogurtów. Można go stosować jako dodatek do szaszłyków, karkówki czy
Czekoladowa muffinka
Pasta śliwkowo-czekoladowa 182Pasta śliwkowo-czekoladowa Zabrałem się za „małe” porządki w kuchni. Przetrzebiłem wszystkie półki, szafki, pudełka na lodówce… oj sporo się tego zebrało. Począwszy
Blendman
Chrupkie pieczywo. 160Knekkebrod, czyli chrupkie pieczywo, jest bardzo popularne w krajach skandynawskich. Wcale się temu nie dziwię, ponieważ jest zdrowe, łatwe w przygotowaniu i smakuje wspaniale. Często jest
zadanie-gotowanie
BAJGLE Z GRILLOWANYMI SZPARAGAMI I BEKONEM 290BAJGLE Z GRILLOWANYMI SZPARAGAMI I BEKONEM łączą kremowość serka z... Artykuł BAJGLE Z GRILLOWANYMI SZPARAGAMI I BEKONEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Pierś kurczaka w occie (do wódeczki i nie tylko...) 262Pomysł na to danie podsunęła mi znajoma, która znalazła przepis na stronie moje gotowanie. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam, bo nie byłabym sobą jakbym czegoś nie zmieniła
IMPRESJA SMAKU
Pasta z bobu z mocną nutą koperkową 232Pasta z bobu z mocną nutą koperkową U mnie w domu nie pamiętam, żeby kiedykolwiek była kultura jedzenia bobu. Gdy oglądałem youtuberów, którzy rzucają się na
Blendman
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym 222Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym to wyjątkowe danie. Dlaczego? Dlatego, że jest wyjątkowo sycące, wyjątkowo dobre i
Moja Delicja
Jajko w koszulce z chipsem z boczku, bobem i awokado 160Lubię seksowne jedzenie. Takie, które przyciąga wzrok i widząc je, już wiesz, że chciałbyś to zjeść. Najlepiej tu i teraz. To danie to dla mnie
Mango Papaja
Bruschetty z guacamole i łososiem 287Przepisów na guacamole znajdziemy bez liku, jednak kluczowym jego składnikiem jest awokado. Tajemnicą dobrze przygotowanego guacamole jest wybór dobrego awokado - powinno być naprawdę dojrzałe. Guacamole to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym 246Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym to wyjątkowe danie. Dlaczego? Dlatego, że jest wyjątkowo sycące, wyjątkowo dobre i
Moja Delicja
Pasta z bobu z mocną nutą koperkową 214Pasta z bobu z mocną nutą koperkową U mnie w domu nie pamiętam, żeby kiedykolwiek była kultura jedzenia bobu. Gdy oglądałem youtuberów, którzy rzucają się na
Blendman
Wegańskie śniadanie 228Składniki: bułka (1 szt.) wegański ser żółty (2 plastry) wędzone tofu (100 g) kiełki fasoli mung (1 garść) rzodkiewka (1 szt.) ogórek (kilka plastrów) oliwa lub
Weganka gotuje
Pasta jajeczna z awokado 207Dzisiaj zachęcam do przygotowania pasty jajecznej z awokado. Przed podaniem udekorujcie ją listkami świeżej kolendry, który doda lekkiej cytrynowej nuty. Pastę najlepiej przygotować przed samym jedzeniem
Ugotować
Panini wersja wytrawna i łagodna 261Osoby, które regularnie zaglądają na moją stronę mogą się domyśleć, że ja wolę portawy bezmięsne (wykluczając stejka- mniam), ostrzejsze i włoskie klimaty, mój Monsz: łagodne, mięsne
Pasja tworzenia
Powidła truskawkowe i "Szukaj mnie wśród lawendy 1" 174Przetwory z truskawek należą do jednych z moich ulubionych. Zimą lubię je wyciągać, by wykorzystać w ciastach lub naleśnikach. W tym roku zamiast dżemu truskawkowego postanowiłam
Weekendy w domu i ogrodzie