jogurtowe ciasto - 2678 przepisów (strona:70/179)

Babki i babeczki -podsumowanie akcji 180

masłem orzechowym i dżemem Czarna wisienka Bananowa babeczka z mikrofali Owsiana babeczka z kokosem Waniliowa babka jogurtowa Babeczki nadziane chałwą Babeczki waniliowe Czerwień i błękit Babka drożdżowa z dżemem borowkowym Babka mleczna z kolorową posypką Muffiny z gruszkami iczekoladą Domowe ciasta i obiady Babka z krówkami Drożdżówka w wielkim mieście Wilgotna babka czekoladowa bez jajek Babka piaskowa z polewą Dziewczyna(...)wielkanocnego koszyczka Gotuj się do gotowania ! Śmietankowa babka-puszek Niezawodna prosta babka-cytrynowa Gotuj Się Kto Może Babka cytrynowa Healthy Craving Trójkolorowa babka jogurtowa z polewą Jaskinia Smaku Bolozaura Wielkanocne babeczki drożdżowe Miętowe ciasto-yerba mate Karkrówka Babka z łatką Kasiekw gotuje Babka limonkowa Kawa z pianką Babka orzechowo-czekoladowa z pomarańczowym pazurem Babka bananowa Kociołek pyszności Wielkanocna babka biszkoptowa

Moje domowe kucharzenie
Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 236

piec przede wszystkim sezonowe ciasta :) Dzisiejsza propozycja to proste ciasto ucierane z dodatkiem jogurtu, bardzo puszyste i lekkie mimo wykorzystania mąki pełnoziarnistej z orkiszu. Często jogurtowe wypieki bywają problematyczne i zamiast idealnego, wyrośniętego ciasta wychodzi zakalec, ale tutaj tego problemu nie zauważyłam (dlatego, że jogurt nie stanowi głównego składnika). Przed pieczeniem podzieliłam ciasto na dwie części i do jednej dodałam

FitKot
Tarta z jagodami 211

temp. 180stC. Jogurt wymieszać z cukrem, jajkiem i budyniem, wylać na podpieczony spód tarty, wyłożyć jagody. Tartę piec ok. 25 minut w temp. 170stC, (aż masa jogurtowa się zetnie). Smacznego! *z pozostałego ciasta wykroiłam kwiatki, upiekłam je i udekorowałam tartę po wyjęciu z piekarnika

Obiad gotowy
Jogurtowy chlebek z mango FIT 94

dobrze widzicie… chlebek bananowy ma poważną konkurencję – jogurtowy chlebek z mango FIT. Mięciutkie, pełne smaku, kuszące zapachem i kolorem ciasto, któremu nie można się oprzeć. Doskonałe do filiżanki kawy lub herbaty, na … The post Jogurtowy chlebek z mango FIT appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Tort na drugie urodziny 195

jogurtową. Dół drugiego biszkopta posmarować kremem z porzeczki i położyć go na masie jogurtowej. Drugi biszkopt nasączyć ponczem a następnie nałożyć masę jogurtową. Na wierzch ułożyć ostatni biszkopt. Kilka łyżek masy maślanej wymieszać z zielonym barwnikiem do ciasta. Posmarować podstawę ciasta zielonym kremem maślanym. Auto: Większy biszkopt przekroić na pół wzdłuż dłuższego boku a następnie oba kawałki ciasta przeciąć(...)poprzedniego. Z ciasta, które zostało wyciąć dwa małe prostokąty, które będą nadkolami. Ułożyć wszystkie kawałki ciasta i przyciąć w kształt auta. Ja za bardzo przycięłam dach więc zrobiłam go jeszcze raz z dodatkowego awaryjnego biszkoptu. Pierwszy blat samochodu nasączyć ponczem, następnie posmarować masą jogurtową. Spód drugiego blatu posmarować kremem z porzeczek i położyć go na masie jogurtowej. Drugi blat nasączyć

Mama Gotuje
CIASTO UCIERANE Z SEREM 189

Wiem, że bardzo lubicie ciasta ucierane ! Ja też! Czy to takie zwykłe jogurtowe , czy też jakieś z owocami – wszystkie smakują genialnie! Zwłaszcza takie prosto z piekarnika! Dziś mam dla Was ciasto ucierane z serem ( twarogiem ). Delikatne, lekkie, nie przesadnie słodkie i idealnie wilgotne. Takie, które świetnie pasuje do kubka ulubionej kawy! Koniecznie spróbujcie i zakochajcie się w tym smaku

Ostra na Słodko
Jogurtowiec z gruszkami 295

żółtka. Białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i miksujemy. Następnie dodajemy żółtko, miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody a galaretkę w 500 ml gorącej wody(...)lodówki na 30 minut. Gdy galaretka cytrynowa zacznie tężeć, obieramy pozostałe gruszki, wycinamy gniazda nasienne i kroimy owoce w kostkę. Układamy kawałki gruszki na masie jogurtowej i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy ciasto do lodówki. Najlepsze będzie na drugi dzień

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Jogurtowe bułeczki z makiem. 151

Przepisów na pieczywo ciąg dalszy. Tym razem bułeczki. Mam nadzieję, że spodoba Wam się przepis i że go wypróbujecie. Bułeczki jogurtowe z makiem. 20 g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 szklanka letniego mleka 500 g mąki typ 450 150 g jogurtu naturalnego 50 g roztopionego masła 1,5 łyżeczki soli 1 jajko do smarowania bułek 4 łyżki maku(...)cukrem i dodajemy ciepłe, ale nie gorące mleko. Mieszamy i na chwilę odstawiamy. Dodajemy następnie jogurt i ponownie mieszamy. Do zaczynu przesiewamy mąkę i sól. Dodajemy roztopione masło. Wyrabiamy ciasto, aż do momentu kiedy będzie elastyczne i lekko lepkie. Jeśli ciasto jest zbyt mokre dodajemy odrobinę mąki jeśli zbyt gęste trochę mleka. Wyrobione ciasto pozostawiamy na godzinę w misce wysmarowanej

Miksturownik
Lekki sernik na zimno 168

Zapraszam dziś na lekki serniczek bez pieczenia. Takie ciasto jest idealne w ciepłe dni. Zmieniając smaki galaretek możemy za każdym razem mieć ciasto o innym smaku. Polecam Składniki: 100 g herbatników 3 galaretki truskawkowe w proszku 400 g jogurtu naturalnego 300 g serków homogenizowanych waniliowych blaszka 24x24cm Przygotowanie: Rozpuszczamy dwie galaretki w 1 szkl gorącej wody a trzecią galaretkę(...)dnie układamy herbatniki. Jogurt naturalny mieszamy razem z serkami homogenizowanymi i wlewamy ostudzone galaretki (rozpuszczone w 1 szkl wody), mieszamy żeby składniki się połączyły. Gotową masą jogurtową wylewamy delikatnie na ciastka. Wstawiamy ciasto do lodówki. Gdy ostatnia galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na ciasto i ponownie wstawiamy je do lodówki. Po kilku godzinach będzie gotowe

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Krucha tarta bazyliowa z mozzarellą i pomidorkami 159

pomidorkami Czas przygotowania: 130 minut   Proporcje na formę o wymiarach 24 x 24 cm Składniki Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżka cukru pudru 120 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka jogurtu naturalnego Masa jogurtowa 100 g mozzarelli 200 g jogurtu greckiego 3 łyżeczki pesto bazyliowego 2 jajka kilkanaście koktajlowych pomidorków pieprz(...)misce mieszamy jajka, jogurt, pesto, oregano i pieprz. Mozzarellę ścieramy na grubej tarce lub rwiemy na kawałeczki. Dodajemy ją do masy jogurtowej, odkładając 2-3 łyżki, które wykorzystamy do posypania traty z wierzchu.   Formę z ciastem wyjmujemy z piekarnika, usuwamy fasolę, a na podpieczone ciasto wylewamy masę jajeczną. Układamy przekrojone na pół pomidorki i pieczemy kolejne

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto kajmakowo-kawowe 209

piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Po chwili obkrój boki i przełóż na kratkę cukierniczą, wystudź w temperaturze pokojowej. Po wystudzeniu ciasto nasączyć ok. 150 ml mocnej inki. Masa kajmakowo-kawowa: 400 ml kremówki 800 ml jogurtu greckiego 500 g masy kajmakowej 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2  łyżki(...)dodawaj kajmak i kakao, a na koniec wlaj rozpuszczoną żelatynę. W innym naczyniu ubij śmietanę na sztywną pianę. Za pomocą łopatki delikatnie wmieszaj ją do masy jogurtowej. Gotową masę wylej na nasączone ciasto, wyrównaj i chłódź w lodówce ok. 3 – 4 godziny.  Przed podaniem ciasto można ozdobić starta gorzką czekoladą, posypką etc. Smacznego

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasto kajmakowo-kawowe 371

piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Po chwili obkrój boki i przełóż na kratkę cukierniczą, wystudź w temperaturze pokojowej. Po wystudzeniu ciasto nasączyć ok. 150 ml mocnej inki. Masa kajmakowo-kawowa: 400 ml kremówki 800 ml jogurtu greckiego 500 g masy kajmakowej 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2  łyżki(...)dodawaj kajmak i kakao, a na koniec wlaj rozpuszczoną żelatynę. W innym naczyniu ubij śmietanę na sztywną pianę. Za pomocą łopatki delikatnie wmieszaj ją do masy jogurtowej. Gotową masę wylej na nasączone ciasto, wyrównaj i chłódź w lodówce ok. 3 – 4 godziny.  Przed podaniem ciasto można ozdobić starta gorzką czekoladą, posypką etc. Smacznego

Kulinarna (nie)codzienność
Tarta owsiana z borówkami 106

borówki. Uwielbiam je i nie mogę się doczekać kiedy pojawią się też w moim ogródku.  Dziś przedstawiam Wam tartę owsianą z borówkami. Pyszne, kruche ciasto z miodem wypełnione słodkimi borówkami i delikatną masą jogurtową, a do tego chrupiąca, złocista kruszonka z płatków owsianych. Pyszności, które znikają(...)kilka chwil! Nawet mój Smakosz, miłośnik ton cukru, rozsmakował się w tym cieście (mimo, że cukru w nim wcale i w dodatku mąka owsiana) i chętnie sięgał po kolejne kawałki :D Ciasto możemy udekorować jeszcze borówkami, ja do dekoracji wykorzystałam mrożone, bo niestety zeżarłam wszystkie jeszcze zanim wyjęłam ciasto z piekarnika ;) Tarta owsiana z borówkami Składniki: Spód

Na kulinarnym poligonie
Jogurtowiec z leśnymi owocami 183

tort serowy . Jeśli już się zdecyduję przygotować jogurtowiec to zawsze używam gęstego jogurtu. Robię również domową galaretkę owocową. Jogurtowiec to smaczny deser! Polecam! Jogurtowiec Składniki: 2 ciasta o średnicy 20 cm Masa jogurtowa 800 g greckiego jogurtu 5 łyżeczek żelatyny w proszku 50 ml wody 100 ml śmietanki lub mleka 80 g cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 2 łyżki soku(...)cukru 3 łyżki pistacji, grubo pokrojonych Pokrusz ciastka i wymieszaj z rozpuszczonym masłem. Wylep masą spody foremek, przykryte papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki. W między czasie przygotuj masę jogurtową. Zalej żelatynę wodą i odstaw do napęcznienia na 15 minut. Zagotuj śmietankę lub mleko z cukrem. Zestaw z ognia i dodaj napęczniałą żelatynę. Mieszaj aż żelatyna się rozpuści, a następnie

codojedzenia
Jogurtowiec jagodowy na owsianym spodzie (FIT, bez pieczenia) 227

nabrał intensywności i łyżką, bardzo ostrożnie wylewamy na pierwszą warstwę. Należy to robić powoli i ostrożnie, bo inaczej warstwy się zmieszają. Czynności powtarzamy - czyli do masy jogurtowej dodajemy jagody i ostrożnie nakładamy warstwę ciasta. Całość chłodzimy w lodówce aż całkowicie stężeje. P.s. Oczywiście można też podzielić jogurt na 4-5 miseczek i warstwy przygotowywać osobno - będą równiejsze. Wtedy do jogurtów

Kolorowy Przepisownik