szklanki sera żółtego i przyprawy do smaku włożyć do papilotek i piec ok 20 minut w temperaturze 180 stopni pod koniec pieczenia posypać pozostałym serem żółtym. Można podawać z jogurtem greckim i bazylią Smacznego
zdrowa vege kuchniapochłaniać w najbliższych dniach ;) Składniki (na małą miseczkę): 1 łyżka chrzanu tartego (samodzielnie bądź ostrego ze słoika) 1 łyżka majonezu 1- 2 łyżki śmietany (którą można zastąpić gęstym jogurtem greckim) 1 łyżka soku z cytryny sól (opcjonalnie), pieprz kolorowy świeżo mielony Przygotowanie: Składniki należy wymieszać na jednolitą masę. Proporcje można modyfikować wg własnych upodobań. Sos robi się w pięć minut
Kuchnia po mojemucytryny Wykonanie: Szpinak rozmrażamy, blendujemy, dodajemy banana, ponownie blendujemy. Dodajemy sok z cytryny, sok jabłkowy. Jeśli jest taka potrzeba dodajemy jeszcze wody mineralnej. Możemy też przygotować koktajl z jogurtem greckiem będzie bardziej pożywny Z koktajlem szpinakowym możemy eksperymentować wedle gustu i smaku. Pyszny koktajl zrobimy z dodatkiem do szpinaku jabłka i ogórka, albo także z dodatkiem jabłka i buraka- dzięki
Z Majeczką w kuchniAromatyczne pierogi z suszonymi pomidorami, oliwkami i serem feta. Farsz zamknięty w delikatnym cieście drożdżowym. Polecam np. z sosem koperkowo-czosnkowym na bazie jogurtu. Z podanych poniżej składników powstanie około 4o średniej wielkości pierogów. Ciasto: ok. 0,7 kg mąki pszennej 20 g drożdży pół szklanki mleka 2 łyżeczki cukru 3 łyżeczki soli szklanka letniej wody 2 łyżki oliwy
BullioJeśli najczęściej na śniadanie jadacie musli z jogurtem lub mlekiem to ten przepis jest dla Was idealny. Domowa granola nie ma sobie równych, te sklepowe mogą się schować. Poza tym zawierają mnóstwo cukru i innych zbędnych dodatków. Domowa zaś roznosi niezwykły aromat podczas pieczenia, a jej składniki możemy dowolnie modyfikować. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 100g suszonej żurawiny ½ szklanki łuskanych
Fabryka pomysłówskładnikach nie ma cukru ,bo masa jest wystarczająco słodka . Coś dla wielbicieli karmelowych smaków . Składniki : tortownica 20 cm 500 g sera wiaderkowego na serniki ,u mnie ser z jogurtu greckiego 3 jajka 150 g masy kajmakowej ,u mnie mleko skondensowane gotowane 2 godziny w wodzie ,przestudzone 50 g tej samej masy do zatopienia w serniku 2 łyżki budyniu śmietankowego Jajka
Ladylaura.wszystkim zdrowe! Lubicie takie zamienniki? To ja już teraz polecam ten koktajl - nie zawiedziecie się. Składniki : * 1 banan mrożony * pół ananasa mrożonego * 1 jabłko * szklanka mleka * pół szklanki jogurtu naturalnego - nie gęstego * 2 płaskie łyżeczki dobrego, ciemnego kakao Przygotowanie : Banalnie proste - wszystko wrzucamy do blendera. Miksujemy do połączenia się składników i od razu podajemy
Magiczne Życie MartyZnowu lekki obiad albo kolacja. Kotleciki z otrębami, kaszą gryczaną i tuńczykiem są naprawdę pycha. Do tego sos czosnkowy na jogurcie - pychota. Przepis podłapałam od mojej koleżanki, która przekonała mnie do tuńczyka na ciepło, jednak trochę go zmodyfikowałam i też wyszło pysznie :) Składniki: 100 g kaszy gryczanej ugotowanej ( 1 torebka) 1 puszka odsączona tuńczyka w sosie własnym 2 duże łyżki
Niezły Młynekopakowania sera typu bałkańskiego 1 ogórek zielony, długi 1/2 pęczka zielonej pietruszki, drobno posiekanej 1/3 pęczka koperku, drobno posiekanego 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 400 ml jogurtu typu greckiego Sposób przygotowania: Wymieszaj wszystkie składniki danego dipu, zostaw na chwilę w lodówce, aby się schodził. Podawaj wraz z grillowanymi potrawami. Źródło: http://kuchnialidla.pl/blog/Grillowe-SOS-Grilluj-I-Dipuj
WojnaNaSmaki.plpieprzem. Tak przygotowanym farszem smarujemy naleśniki, składamy w trójkąt lub zwijamy w rulon. Przed podaniem podgrzewamy. Do naleśników idealnie będzie pasował sos czosnkowo-jogurtowy (tj. 1 ząbek czosnku, jogurt naturalny - ewentualnie pół na pół ze śmietaną lub majonezem, sól, pieprz, szczypta cukru). Smacznego
bistro mamaProsty skład i niezwykle prosty sposób przygotowania zdrowych i smacznych ciasteczek . Oto kolejna kombinacja bananowych ciastek , które dla mnie są doskonałym dodatkiem do śniadaniowych koktajli, jogurtów i kawy. Bez cukru, jaj, mąki pszennej i zbędnych tłuszczy. To , co lubię najbardziej……… Składniki: 2 dojrzałe banany /średniej wielkości/ 1 łyżka soku
Zakamarki mojej kuchniProdukty: 250 g mąki pszennej 120 g cukru 125 g masła 300 ml jogurtu 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie
Ugotujmy Cośgroszku w proporcjach 60% marchew, 40% groszek, można też kupić mrożonkę Hortex marchewka z groszkiem i z głowy łyżka masła 1-2 łyżki oleju kokosowego łyżka śmietanki, śmietany lub jogurtu typu greckiego 1-2 łyżki mąki (mąka jest do zasmażki) ja używam gryczanej szczypta: cynamonu, soli himalajskiej, cukru,pieprzu świeżo mielonego ok. 6 całych goździków Wszystkie przyprawy dodajemy
IzaGotujeuzyskania białawego koloru. Czas na skosztowanie i doprawienie. Często jeszcze dodaję soku z cytryny i pieprzu. Z majonezu staram się korzystać sporadycznie i zawsze mieszam go z jogurtem naturalnym. Jeśli chcesz otrzymać majonez "gęstszy i cięższy" użyj samych żółtek. Do majonezu można również wykorzystać inny olej roślinny, np. słonecznikowy. KALORYCZNOŚĆ CAŁEJ PORCJI ok 262g = 1768kcal KALORYCZNOŚĆ 100g = 703kcal
IzaGotujejedzeniu. Przykład diety ubogoenergetycznej na 1200kcal: I śniadanie : Chleb graham (50g) z masłem (3g) Chuda wędlina (30g) Sałatka z pomidorów, ogórka i cebuli (100g) Herbata zielona II śniadanie : Jogurt naturalny (150g) Jabłko (150g) Obiad : Zupa ogórkowa (200g) Pulpet z dorsza (70g) Ziemniaki (150g) Starta marchew z jabłkiem (100g) Sok pomarańczowy (100g) rozcieńczony Podwieczorek : Pomarańcza Kolacja : Fasolka szparagowa
IzaGotuje