bardzo lubimy smaczne zupy. Teraz w szczególności lubię gotować zupy odkąd pojawiły się młode warzywa, a ich smak jest na prawdę smaczny. W związku z tym postanowiłam ugotować zupę jarzynową. Moja mała córeczka jest wielkim łasuchem i ta zupka niezwykle jej zasmakowała. Na szczęście nie tylko jej. Tym razem przygotowałam ją z ziemniakami, ale równie smacznie będzie z makaronem(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/zupa-jarzynowa/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('f56cb495dd14c6fb56a5c5aa9046d5c5').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: zupa jarzynowa The post Zupa jarzynowa appeared first
dom-agi.plZupa jarzynowa z burakiem...Bogactwo jarzyn: marchewki, pietruszki, selera i pora.A do tego dodatek czerwonego buraka.Całość posypana pietruszką i zabielona śmietaną.Pyszny początek obiadu! Składniki:1 duża marchewka;1 średnia pietruszka;Biała część pora;1/4 korzenia selera;1 duży, czerwony burak;4 średnie ziemniaki;Natka pietruszki;2,5 litra zimnej wody;2 łyżki ziarenek smaku/vegety/2 kostki rosołowe(...)seler i por umyć i osuszyć. Marchewkę, seler i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w cienkie krążki.Do garnka, w którym będzie gotowana zupa, włożyć startą marchewkę, pietruszkę, selera i pokrojonego pora i zalać 500 ml zimnej wody. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu przez około 10 minut.Buraka umyć, osuszyć, obrać i pokroić
Gospodyni MiejskaZupy jarzynowe mają to do siebie, że są daniem, gdzie nie trzeba się trzymać ściśle przepisu, ani żadnych proporcji. W zasadzie, każda musi się udać. Przygotowując zupę najważniejszą rzeczą jest, aby składniki były świeże i takie jakie lubimy. Tradycyjnie w polskiej kuchni gotując rosół w kolejny dzień robimy pomidorową, no co niektórzy – ogórkową. Odbiegając od tradycji, proponuję zupę(...)składników możemy przygotować również wersję wegetariańską, zastępując rosół bulionem warzywnym. Łatwość i szybkość przygotowania, to kolejne atuty, dla których warto się pokusić na jej przygotowanie. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Zupa jarzynowa z melisą cytrynową appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkowitaminy zupa jarzynowa. Wzmocni odporność i rozgrzeje. Do tego jest bardzo pożywna, zdrowa, a zarazem lekka.Czas przygotowania: 60 min.Porcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 9,00 złSKŁADNIKI na zupę jarzynową (na garnek o poj. 5l):2 udka z kurczaka3 marchewki1 pietruszka1 por1 seler1 szklanka fasolki szparagowej1 szklanka brokuł1 szklanka kalafiora4 średnie ziemniaki5 liści laurowych5 ziele angielskiesól, pieprznatka pietruszkiPRZYGOTOWANIE zupy
kulinarnyJazdrowsza (dooobra, pomijam już te kostki rosołowe...). Ale warzywa do zupy obiera się szybko, a poza tym zupa zawiera dużo błonnika. Tak więc dzisiaj zwykła nie-zwykła zupa jarzynowa zabielana zrobiona w ciągu niecałej godziny od momentu wejścia do kuchni, do momentu wydania jej na stół:) Składniki: 2 marchewki 1/4 selera 1 pietruszka ok. 15 cm pora(...)rosołowe Doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 45 minut, aż warzywa będą miękkie Następnie do kubka wlewamy jogurt naturalny i śmietanę, dodajemy chochelkę zupy i dokładnie mieszamy. Wlewamy do garnka z zupą, mieszamy, doprowadzamy do wrzenia (nie zagotowujemy) i wyłączamy gaz Można posypać z wierzchu listkami kolendry Smacznego :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comrównież świeżych warzyw). Dodatkowo dodałam do niej zieloną fasolkę szparagową i ziemniaki. Wyszła bardzo smaczna. Nadaje się zarówno na obiad jak i kolację. Post Zupa jarzynowa pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeDziś na obiad była u nas szybka i smaczna może trochę nietypowa zupa jarzynowa. Zamiast ziemniaków dodałam cieciorkę, pominęłam także marchewkę, ponieważ unikam jej ze względu na wysoki IG. Zupa wyszła całkiem smaczna, kluczowe jest dodanie do niej koperku (im więcej tym lepiej;) i kremówki dzięki czemu ma lekko śmietankowy i bardzo wiosenny smak :) Składniki: 1 brokuł 1 kalafior
Ze smakiem i z pasjąDziś prezentuję przepis na prostą zupę jarzynową z jajkiem. Jest szybka i łatwa do przygotowania. SKŁADNIKI: 3 skrzydełka z kurczaka, 1 marchewka, 1/2 korzenia pietruszki, 1/2 pora, 15 dag fasolki szparagowej zielonej, 10 dag groszku zielonego, 5 ziemniaków, 2 łyżki śmietany 18%, 4 łyżki śmietany 30%, 2 jajka, natka pietruszki, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE : 1. Skrzydełka przekładam do garnka(...)Pora kroję w plasterki. Fasolkę kroję na mniejsze kawałki. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, pora, fasolkę oraz groszek dodaję do wywaru. Gotuję 20 minut. 3. Śmietany razem mieszam i wlewam do zupy. Gotuję jeszcze przez 3 minuty. Zupę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 4. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w ćwiartki. Gotową zupę wylewam na talerz, dodaję jajka
Tradycyjna kuchnia KasiWielkimi krokami zbliżamy się do sobotniego obiadu, na który proponuję treściwą zupkę jarzynową z niespodzianką dla mięsożernych;) Zupa jarzynowa pod chmurką Składniki: 1 szt filet z kurczaka 1 szt jajka 1 szt porcja(...)smaku vegeta do smaku curry Porcję rosołową wraz z włoszczyzną zalewamy zimną wodą, gotujemy tworząc bazę do zupy. Miękka marchewka oznacza gotowy wywar, który przecedzamy, odkładając marchewkę do dalszego wykorzystania. Przygotowujemy warzywa: brukselkę, fasolę szparagową (np.żółtą)bez końcówek, podzielony na różyczki brokuł i pokrojoną
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaZimą brakuje mi niektórych warzyw. Tęsknię za świeżą fasolką szparagową, młodą soczystą marcheweczką i jeszcze kilkoma innymi. Zupa jarzynowa, taka ze świeżych warzyw, nie ma sobie równych, ale o tej porze roku też można sobie podobną zrobić. Są przecież mrożonki i warto z nich korzystać - ja to czasami robię bo nie tylko przypominają mi lato, ale też bardzo ułatwiają
Smaczna Pyzamoja propozycja na jutrzejszą zupę jarzynową. Składniki : 3 średnie ziemniaki 1 mały buraczek czerwony szklanka groszku zielonego ( u mnie mrożony ) 1 marchew i mała pietruszka pół małego selera około 4 cm pora cebulka i ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek, łyżka suszonych warzyw mielona papryka czerwona słodka, pieprz 3-4 ziarnka 2 kostki mięsne 2-3 łyżki ugotowanej wcześniej(...)groszek mrożony i łyżkę suszonych warzyw, gotujemy około 5-10 min Obraną marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, na gorącym tłuszczu smażymy wpierw marchew, dokładamy do zupy, potem pietruszkę i po lekkim przesmażeniu przekładamy do zupy, solimy do smaku Ścieramy selera, kroimy w pół krążki pora i dokładamy do całości, gotujemy Ostatecznie doprawiamy zupę majerankiem, papryką, pieprzem
Proste Potrawypożywne. Święta racja. Wiosna powoli obradza nas w świeże, polskie warzywa. Zachęcam Was do zakupu młodej kapusty oraz włoszczyzny i przygotowania smacznej zupy. Dziś moja propozycja na wiosenną zupę jarzynową. Połączyłem polskie smaki z odrobiną włoskich akcentów. W rezultacie otrzymałem kolorową i smaczną bombę witaminową. Polecam na wiosenne obiady.Czas przygotowania: 45 min.Porcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 13,00 złSKŁADNIKI
kulinarnyJaDzisiejszy Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa postanowiłam uczcić jarzynową zupą na winie. Konkretyzując - wrzuciłam do garnka, co tam mi się nawinęło;)Mimo, że bez mięsnego dodatku, wyszło konkretnie i osssstro. Ostro za sprawą papryczek peperoni, które dumnie pozując przez ponad tydzień do kolejnych fotek (cyt: "te papryczki już chyba gdzieś widziałem?"), skończyły swój barwny żywot w pysznej
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaJest to jakby popularna zupa z jarzynowa, ale poprzez dodanie soczewicy uzyskałam trochę inny smak, a co ważne wzbogaciłam zupę o nowy składnik :)Składniki : 2 marchewki 1 pietruszka , cebulka 1/3 szklanki zielonej soczewicy kawałek selera i pora, 2 ziemniaki olej do smażenia sól, pieprz, majeranek, kolendra i koperek kilka kropel sosu sojowego, listek laurowy, kilka ziaren pieprzu Przygotowanie
Proste Potrawymoże i miały rację, ale nie miały kur faszerowanych czym się tylko da. My i tak uważamy, że duża ilość warzyw to najlepsze wspomaganie organizmu. Dlatego dzisiaj zupa jarzynowa na bulionie warzywnym. Lubicie jarzynową ? Jarzynowa zdrowia doda :) (4-5 osób) Składniki: 4 średniej wielkości ziemniaki 1/2 brokuła 1/2 kalafiora 1 duża marchewka 1 pietruszka 1 zielona(...)resztę warzyw. Dodajemy dużo majeranku, pierz, ostrą paprykę, kostkę warzywną oraz odrobinę sosu sojowego. Gotujemy do miękkości. W połowie gotowania wrzucamy makaron. Na koniec dodajemy czerwoną fasolę i zaprawiamy zupę jogurtem lekko zmieszanym z łyżką mąki i gorącym wywarem. Wlewamy do zupy, mieszamy, aby rozprowadzić jogurt i zagotowujemy. Wyłączamy i kiedy przestanie się gotować dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek
vegetanie