się? . Składniki : na 12 muffinek. 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 150 g cukru mała torebka cukru waniliowego 140 g masła ,rozpuścić ,ostudzić 2 jajka 170 ml mleka Dodatkowo:Karmel ,gęsty ,z mleka skondensowanego , śmietana kremówka i pistacje . Suche składniki połączyć razem. Roztopione masło rozmieszać z mlekiem . Do mokrych składników dodac suche i wymieszać krótko
Ladylaura.ekstraktu waniliowego opakowanie moreli suszonych ( ja użyłam firmy Bakal) cukier sól Sposób przygotowanie: Do ciepłych,ugotowanych ziemniaków dodałam masło,rozgniotłam i pozostawiłam do wystygnięcia.Następnie dodałam odrobinę soli,mąkę,jajo i dokładnie wyrobiłam ciasto.Uformowałam placuszki,na których ułożyłam nadzienie i skleiłam tak aby pozostało ono w środku.Uformowałam kulki. Knedle wrzuciłam do wrzącej osolonej wody i gotowałam
Wielki apetytśrodku wałka.Jeden koniec przekładamy przez supeł górą,drugi dołem.Układamy bułeczki luźno na papierze do pieczenia i pozostawiamy ok.20 minut do wrośnięcia.Smarujemy je z wierzchu rozkłóconym jajem i posypujemy ulubionymi dodatkami. Bułeczki pieczemy ok.20 minut w temperaturze 220 stopni.Studzimy na kratce. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytsosie koperkowym, takich domowych jakie robiła nam mama. Pomyślałam, że na blogu brakuję takiego tradycyjnego przepisu na zwykłe klopsiki, więc jest. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego drobiowego 1 jajo czerstwa bułka sól pieprz 3 łyżki mleka (ja użyłam ryżowego Alpro ) koperek mąka śmietana 18 % Sposób przygotowania: Bułkę moczymy w mleku i rozgniatamy. Dodajemy jajko, mięso i doprawiamy
Wielki apetytgotujemy ok. 10 minut w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i miksujemy na gładko. Dodajemy mąkę, otręby, proszek do pieczenia, cukier, pieprz, sól morską, olej rzepakowy, roztopioną Smakowitą Pajdę, jajo, jogurt i orzechy i miksujemy na gładkie, sprężyste ciasto. Pokrojony w kosteczkę boczek podsmażamy na smalczyku roślinnym, dodajemy drobno posiekany (obrany) imbir i żurawinę. Razem z tymiankiem dodajemy
Wielki apetytpizzę na 8 części i zaczynając od podstawy zwijać ku środkowi. Rogale układać na papierze do pieczenia i zostawić do wyrośnięcia na 30 minut. Z wierzchu posmarować je rozmąconym jajem i posypać makiem. Pieczemy je ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Razem ze mną rogale wypiekali: Dorota z blogu Moje małe czarowanie Justyna z blogu Gotowanie i pieczenie
Wielki apetytformę, po nakłuwać widelcem, przykryć je papierem do pieczenia, obciążyć fasolą, grochem lub kulkami ceramicznymi i zapiekać w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut. Śmietanę wymieszać z surowym jajem i przyprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Jeśli lubimy ostrzejsze dania w tej chwili możemy dodać starty chrzan. Ugotowane jajka pokroić w równe plasterki a kiełbasę piec
Wielki apetytkażdy (moja 6 latka nie ma najmniejszych problemów). Składniki: na ciasto 500g mąki pszennej typu 550 30g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 120g masła 4 łyżki cukru 1 jajo 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli dodatki: ser szynka suszone pomidory bazylia pieprz papryka mielona Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Z drożdży, cukru, połowy ciepłego mleka
Wielki apetytniezwykle smaczne a do tego dziecinnie łatwe w przygotowaniu. na ciasto 500g mąki pszennej typu 550 30g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 120g masła 4 łyżki cukru 1 jajo 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli dodatki: 2 łyżki cukru waniliowego (przepis tu ) opakowanie cynamonu Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Z drożdży, cukru, połowy ciepłego mleka
Wielki apetytteż uśmiechnąć się delikatnie i rozkoszować komplementami. Tak, jesteś najlepszą gospodynią pod słońcem. Mniam! 3-SKŁADNIKOWE CIASTECZKA NUTELLA Składniki: 1 szklanka Nutelli (ok.250g) 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 jajo słoik schłodzonej Nutelli do nadzienia Przygotowanie: W misce wymieszaj Nutellę z jajkiem i dodaj przesypaną przez sitko mąkę. Masa będzie bardzo zbita. Możesz chwilę wyrobić ją rękami, by dokładnie się
Gotowanie to kochanieMaj najpiękniejszy miesiąc roku a i najbardziej obfity w zioła, "chwasty" i kwiatki na nasz stół. Zbieramy młode listki pokrzywy majowej do suszenia, zbieramy
Moje Małe Czarowanieniewielkiej ilości tłuszczu. Podajemy z guacamole lub innym sosem, jeśli będziecie mieli na to ochotę. Składniki naleśniki: 50/50 mąki kukurydzianej i mąki pszennej 1 garść otrębów żytnich 1 jajo 1 łyżka oleju woda mleko Ciasto przygotowujemy jak na naleśniki. Guacamole : 1 avocado 1/2 czerwonej papryki kilka plasterków jalapeno kukurydza 1/2 pomidora 1/2 szklanki passaty oliwa z oliwek sok z cytryny
vegetanieThe Sims pamiętamy jeszcze z okresu naszego dzieciństwa – gra bardzo szybko zdobyła wielu zwolenników, mimo, iż wydawałoby się, że sterowanie wirtualnymi ludźmi i ogarnianie im życia
Nerds KitchenPASTA RYBNO-JAJECZNA Z DODATKIEM OGORKA KISZONEGO, PAPRYKI I CEBULI . P aste zrobilam z makreli wedzonej J i jest to wersja ODCHUDZONA bez dodatku majonezu
PychaDaniagalaretki truskawkowe 400 g truskawek mrożonych szklanka wody Przygotowanie: Ciasto: mleko podgrzać tak, by było ciepłe i dało się rozpuścić w nim czekoladę. Odstawić do ostygnięcia. W misce utrzeć jajo na gładko, dodać po woli cukier. Dodać olej i jogurt ciągle miksując. Dodać masę czekoladową, miksujemy. Na końcu dodać przesianą mąkę, kakao, proszek i sodę. Miksujemy aż do połączenia. Wylewamy
Panda i jej świat