tylko 2 razy w tygodniu. Ale inaczej nie byłyby takie wyjątkowe. Super rozwiązanie dla osób, które nie lubią śniadań na słodko, a znudziły im się zwykłe kanapki. JAJKO ZAPIEKANE W BUŁCE Składniki: - 1 bułka - 1 jajko (najlepiej rozmiar M) - plasterek wędliny (u mnie drobiowa) - plasterek pomidora - szczypiorek - szczypta startej mozzarelli - sól, pieprz Z bułki odciąć "czubek" i wydrążyć
Zgrabne Gotowanieewentualnie pieczarek1/2 średniej cebulisól, pieprztarty żółty ser do posypaniatymianekłyżka masłaGrzyby oczyścić, cebulę posiekać.Rozgrzać masło, wrzucić pokrojone grzyby i cebulę - udusić. Posolić do smaku.Grzyby ułożyć w miseczce do zapiekania, zalać jajkami - NIE ROZTRZEPANYMI ! Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać żółtym serem i tymiankiem.Zapiekać 7-8 minut w 160 stopniach C. Smacznego
kolorowotorcikowoProsta, tania kolacja, czyli tak zwana bułka po studencku :)~ Bułka zapiekana z jajkami, szynką serem żółtym i szczypiorkiem ~Składniki:duża bułka2 jajkaszynkaser żółtyszczypiorekprzyprawy: sól, pieprz, czosnekBułkę przecinamy w 1/3 wysokości i ugniatamy środek, tak, aby powstał mały koszyczek. Do środka wkładamy plasterki szynki, wbijamy jajka, posypujemy przyprawami, startym serem i szczypiorkiem. Składamy bułkę w całość, owijamy w sreberko
Kuchenny Skrawek Niebajajku do każdej z kokilek. Doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Śmietankę małą łyżeczką nakładamy dookoła żółtka (żółtko ma pozostać widoczne), ewentualnie na śmietance układamy utarty ser żółty. 3. Jajka zapiekamy 10-12 minut w 200 stopniach. Podajemy z pieczywem. Smacznego
My Culinary ArtPost Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe śniadanie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Szparagi z szynką i jajkami, zapiekane w kokilkach pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeszynki i plaster sera, a na wierzch wbić delikatnie jajko i posypać je świeżo mielonym pieprzem i solą. Ostrożnie przenieść bułki do piekarnika i zapiekać około 15-20 minut, w zależności od tego jaką konsystencję jajka chcemy otrzymać. Wyjąć z piekarnika, udekorować bazylią lub szczypiorkiem i podawać
wyzwania kuchennekażdej połówki wbić jajko ( tu oczywiście trzeba ocenić wielkość jajka do wielkości awokado aby się nam zmieściło), na wierzchu posypać solą ziołową. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym na 160 C ok 5-10 minut aby jajko się ścięło. Podawać z bułeczką lub tostem
Monia miesza i gotujeoliwy. Kokilki smarujemy masłem, wbijamy jajka, posypujemy podsmażonym boczkiem z cebulą. Następnie dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę, szczypiorek oraz posypujemy tartym serem. Zapiekamy w piecu w temp. 180°C przez ok. 15-20 minut, w zależności jakie jajka chcemy mieć
Delicious Titbitsmasłem. Na dnie położyć odrobinę posiekanej cebulki. Do każdej kokilki wlać po łyżce śmietanki i wbić dwa jajka. Na wierzchu posypać resztą posiekanej cebulki i drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami, całość posypać przyprawą do sałatek. Wstawić do nagrzanego na 180 C piekarnika i zapiekać ok 8-12 minut w zależności czy lubimy płynne czy ścięte żółtko. Podawać z bułeczką lub tostem
Monia miesza i gotujesieciówek można było dostać małe kamionki do zapiekania, oczywiście nabyłam kilka sztuk. Pomysły na ich wykorzystanie hmm ... tysiące :)) Dziś proponuję podanie w nich pysznego, sycącego, ciepłego śniadania. W kilka chwil wyczarujemy małe a zarazem wielkie co nieco. Chrupiący boczek, zielony cudowny szpinak w towarzystwie pieczarki no i to coś lejące się jajko ...... czy trzeba nam coś więcej.SKŁADNIKI : 2 PORCJE
Basia w kuchniGdy mam gości na śniadanie często przygotowuję to niezwykle proste danie. Jajka z dodatkami zapieczone w pysznej chrupiącej bułeczce, i moi goście są zadowoleni :) Oglądaj przepis
DiteczTe jajka są idealne na weekendowe śniadanie. Robimy je w parę minut, do tego szczypiorek i ulubione pieczywo. Nic więcej nie potrzeba by zjeść śniadanie idealne
Magiczne Życie MartyJajko w bułce to pomysł na ciepłe śniadanie. Jeżeli lubicie chrupiące pieczywo - to poniższe propozycja na pewno przypadnie Wam do gustu. Składniki: bułki (mogą być "wczorajsze
UgotowaćDługo się nie zastanawiałam, co przygotować i stwierdzam, że to zapiekane cudo musicie po prostu spróbować! Pomidory, które ubóstwiam zostały doprawione we włoskim stylu bazylią i czosnkiem, a do tego płynny środek żółtka dodaje im tę delikatną nutę, którą ciężko opisać. Ach, zakochałam się! Oczywiście stopień ścięcia jajka zależy od Waszych gust smakowych i nastroi Was pozytywnie na cały
Fabryka pomysłów