jabłka - 25490 przepisów (strona:944/1700)

Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach 241

polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki: Wielkanocne gniazdka serowe na słodko Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy

Kulinarne przygody Gatity
Bigos 256

100g suszonych grzybów 500g wędzonego żeberka 500g gotowanego mięsa drobiowego  (u mnie pozostałości po gotowaniu rosołu) 500g łopatki wieprzowej 2½kg kiszonej kapusty 8 suszonych śliwek 1 kwaśne jabłko 3 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego 3 ziarna jałowca 200g przecieru pomidorowego 2 łyżki suszonego lubczyku 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki 2 łyżki smalcu Sól, pieprz do smaku(...)podpiekamy. Dodajemy pokrojoną drobno kiełbasę oraz łopatkę. Podpiekamy i przekładamy do garnka z kapustą. Dodajemy też namoczone i odciśnięte grzyby, śliwki suszone oraz obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłko. Do bigosu dodajemy wszystkie przyprawy, a po około 2 godzinach gotowane mięso z rosołu (lub inne drobiowe) oraz przecier pomidorowy. Gotujemy jeszcze minimum godzinę na małym ogniu, często mieszając

Kuchnia w czekoladzie
Racuchy z jablkami 187

Wspomnienie dzieciństwa? Smak jesieni? Nie... to smak nasz polski, codzienny. Takie racuszki możemy jeść codziennie, od śniadania po kolację przez cały rok. Zapraszam na najprostsze i najszybsze racuchy z jabłkami, ze starej książki kucharskiej. Dla dzieci i dla dorosłych, szczególnie gdy wiosna nie nadchodzi możemy pocieszyć się odrobiną smaku i prostoty. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto z budyniem, jabłkami i kruszonką 200

dużo szczęścia na raz”, jednak dziecko uznało, że to duet idealny. Teraz, kiedy wiem już jak to ciasto smakuje muszę przyznać […] Artykuł Ciasto z budyniem, jabłkami i kruszonką pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Rolmopsy. 280

rolmopsy: 6 grubych, mięsistych matjasów (solonych filetów śledziowych) 3 średnie cebule 3 łyżki musztardy francuskiej 2 ogórki konserwowe lub 6 malutkich korniszonów wykałaczki ZALEWA: 125 ml octu z jabłek 6% (lub winnego, białego) 125 ml wody 3 łyżki cukru 5 ziaren pieprzu 3 ziarna ziela angielskiego 1 duży liść laurowy      Śledzie moczymy w wodzie 2 godziny

Rozpustne gotowanie
Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 248

zrobiony na… kościach z kaczki, ugotowany w niedzielny wieczór (wierzcie nam – smakował genialnie!). Oto jak wyglądało menu na cały tydzień z kaczką: Niedziela – Kaczka pieczona z jabłkami Poniedziałek – Chiński smażony makaron z chrupiącą kaczką Wtorek – Kuskus z pieczonymi warzywami Środa – Gulasz warzywny w stylu marokańskim Czwartek – Bulion z kaczki z pierożkami Piątek

Niedzielny kucharz
Dieta warzywno- owocowa 280

organizmu – dieta trwająca od 10 do 40 dni. W tym etapie możemy jeść przede wszystkim: buraki, marchewki, sałatę, por, cebulę, pomidory, paprykę. Jeżeli chodzi o owoce to można spożywać jabłka, grejpfruty, jagody i cytryny. Warzywa i owoce można jeść na surowo lub w formie przetworzonej. Podczas diety mogą pojawić się bóle głowy, nudności objawy te mogą utrzymywać się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z czerwonej kapusty 318

surówka z czerwonej kapusty na zimno . Chrupiąca, bo niegotowana. Delikatnie zmiękczana tylko octem z czerwonego wina. Bez żadnych zbędnych dodatków. Bez śmietany, bez majonezu, bez cukru, bez cebuli czy jabłek. Tylko kapusta, olej, ocet i miód. Idealna do dań obiadowych. Ulubiona do dań z wieprzowiny. Wegańska i bez glutenu. The post Surówka z czerwonej kapusty appeared first on Moja

Moja Delicja
Tarta z daktylami i mascarpone bez pieczenia 239

się składników. Krem wyłożyć na warstwę z malin, udekorować pozostawioną masą z malin i wstawić na 3 - 4 godziny do lodówki, aby tarta całkowicie zastygła. Zobacz również: tarta z jabłkami i kremem czekoladowym

Kuchcik gotuje
Babeczki róże 187

Smaczne i zarazem bardzo dekoracyjne babeczki. Dość proste w przygotowaniu, ciasto kruche i jabłka. Ciasto musi być dość elastyczne aby podczas zwijania się nie kruszyło. Aby tak było dodałam śmietanę, smalec i masło zawartość tłuszczu 82%. Tłuszcz jest dość ważny musi być masło dobrej jakości. Zachować należy proporcje 3:2:1 tzn. 300g mąki, 200 g … Czytaj dalej

gotuj ze mną
Surówka z pora i jabłka 493

Smaczna, mało składnikowa i prosta w wykonania surówka pasuje jako dodatek do każdego obiadu :) Składniki ( porcja dla 2 osób): * 1 mały por biała część * jabłko * łyżka majonezu * łyżka śmietany 12 % * sól * pieprz * 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Por kroimy na półplasterki solimy i odstawiamy na 15 minut, aż por zmięknie. Nadmiar wody z pory można odlać. Jabłko obieramy ze skórki

Kulinarne przygody
Babka potrójnie kakaowa z jabłkami 190

czekolady znakomity deser do kawy czy herbaty bez cukru oczywiście. Jest wilgotna i mocno czekoladowa. Szybko się kręci i babka znika dość szybko, jest znakomita. Babka potrójnie czekoladowa z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem 256

Zdrowych i pysznych surówek nigdy dość, tym razem posiekałam to co miałam w lodówce i tak padło na kapustę, pora i jabłko. Niby klasyk ale tym razem dodałam majonez wegański z aquafaby czyli z wody z ciecierzycy i dzięki temu ma inny, bardziej wyrazisty smak. Pokosztujcie i takiej surówki, zapraszam. Surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I MARCHEWKI 182

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: mała kapusta pekińska, większa marchewka, nieduże jabłko, sól, pieprz, 3-4 łyżki majonezu. Przygotowanie: Kapustę myję i osuszam, drobno szatkuję. Marchewkę i jabłko obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki surówki mieszam z majonezem, doprawiam do smaku solą i pieprzem

JejKuchnia
Smoothie gruszkowo-jabłkowe z płatkami owsianymi 180

pełne przypraw korzennych i owoców, które zazwyczaj każdy ma w swoim domu. Składniki (2 porcje) -1/2 szkl. płatków owsianych -1 szkl. naturalnego jogurtu greckiego -1 dojrzała gruszka -1 jabłko -1/4 szkl. mleka -1/4 łyżeczki cynamonu -szczypta gałki muszkatołowej -1 szkl. kostek lodu Przygotowanie Gruszkę i jabłko umyć, obrać i pokroić w kawałki. Zblendować z kostkami lodu, mlekiem

Zielona Kuchnia