Tosty z szynką i serem to bardzo proste i szybkie śniadanie. Można je wykonać zarówno w piekarniku ale również przy użyciu kuchenki mikrofalowej. Listę składników i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wątróbka nie należy do ulubionych dań, ale z tego przepisu na pewno ją polubicie. Jest tak delikatna, że z chęcią się ją je. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieCzekoladowe pankakes to propozycja śniadań na słodko. Gdy kanapki już się nudzą warto spróbować czegoś innego. Czekoladowym naleśnikiem można przekonać niemalże każde dziecko. Ponadto nie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kandyzowane rajskie jabłuszka chodziły już za mną od bardzo dawna. W zeszłym roku przetestowałam dwa sposoby przetwarzania i tym lepszym chciałabym się z Wami dzisiaj podzielić
Pieguskowa KuchniaZastanawiałam się nad publikacją tego przepisu, bo racuchy zna przecież każdy. Jednak każdy robi je w inny sposób. Ja sama wykorzystuję różne przepisy, najczęściej wegańskie, ale
Kasia SarnaJogurt naturalny z domową granolą to bardzo pożywne i szybkie w przygotowaniu śniadanie. Ponadto, można je zabrać ze sobą do pracy zastępując lunch bądź podwieczorek chowając
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jeśli na talerzach zaczyna królowac dynia, to znaczy, ze lato juz odchodzi. Trochę smutno... ciężko mi sobie wyobrazić, że jeszcze kilkadziesiąt dni i będzie zimno, mokro
Kasia SarnaDziś zapraszam Was na kolejny przepis na koktajl, który można przygotować podczas diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej. Jak już pisałam poprzednio, to bardzo fajny pomysł na
Kulinarne przygody GatityKiedy planujemy przygotować placek z jabłkami od razu na myśl przychodzi tradycyjna szarlotka. Dziś dla odmiany pokażę Wam jak dużo szybciej i prościej upiec przepyszne ciasto
Czekoladowa muffinkaSkładniki: 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli 1 małe jabłko 4 łyżki jogurtu naturalnego (gęstego) 4 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku 3
Qchnia po prostuSzarlotka na ciepło posypana cukrem pudrem, z chrupiącą górą, delikatnym ale wyczuwalnym farszem gruszkowo-jabłkowym, z dodatkiem żurawiny, na cudownie smacznym maślanym cieście, pachnąca cynamonem i
Zasmakuj KuchniTradycyjny jabłecznik Ten przepis na tradycyjną szarlotkę z okolic Dukli znalazłam z folderze z przepisami z Beskidu Dukielskiego i lekko go zmodyfikowałam. Ciasto jest pyszne i
KorniszonkiSzybkie, pyszne i mega zdrowe, mają dużo błonnika, dożo białka i wszystkiego co najlepsze. Polecam na śniadanie, na deser, na obiad czy kolację. W pudełku do
Moje Małe CzarowanieOcet jabłkowy (cydrowy) to najprawdopodobniej najdoskonalszy pokarm stworzony przez naturę. Są na to dowody sięgające aż do roku 400 p.n.e - Hipokrates stosował go swoim pacjentom
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!