herbatniki - 5808 przepisów (strona:300/388)

Czy olej palmowy jest szkodliwy? 273

smażalniczych, w tym popularne frytury używane do głębokiego smażenie frytek czy kotletów pieczywo produkty smażonych przemysłowo (przekąski)  żywność typu fast food masło orzechowe zupki chińskie ciastka, biszkopty, herbatniki, paluszki, krakersy chipsy Spożycie trans-kwasów tłuszczowych w Polsce szacuje się na 2,8-6,9 g dziennie, podczas gdy ich dostarczana ilość nie powinna przekraczać 1% energii dziennie (około

Powiedz dietom nie
Sernik nowojorski 139

przepis. Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju serniki. Więcej przepisów znajdziecie w zakładce Ciasta. Są tam przepisy na serniki gotowane, pieczone i bez pieczenia. Zapraszam i polecam. Spód 150 g herbatników 100 g masła Masło roztopić, a ciastka dokładnie zmiksować, a następnie wymieszać z roztopionym masłem. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć ciastkami, dokładnie je docisnąć do dna. Piec

O kuchni z uczuciem
KRAJANKA 170

roztopioną margaryną i rozpuszczony w mleku miód. Piec 30 min w temperaturze 70 stopni Celsjusza. Ostudzić. Pokroić na kawałeczki. Moczyć w ciepłej polewie, a następnie obtoczyć delikatnie w pokruszonych herbatnikach

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Jogurtowiec z jogurtów Jogobella 165

natomiast Breakfast mi najbardziej smakuje na podwieczorek w wersji z truskawkami. Tym razem przedstawiam Wam zupełnie inne połączenie smaków, jogurty Jogobella w innej odsłonie. #porcjaradosci!   Składniki: 50 gram herbatników 1 jogurt 8 zbóż jagodowy 1 jogurt 8 zbóż brzoskwiniowy 1 jogurt Musli winogrono i figa 1 galaretka pomarańczowa 1 opakowanie żelatyny( takiej na 500 ml wody) Przygotowanie: Żelatynę

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik na zimno z wiejskich serków z prosem ekspandowanym i musem mango 156

troszeczkę dosłodzić, myślę że do musu mango można śmiało dodać 2 łyżki miodu. Składniki: 400 gram serka wiejskiego galaretka truskawkowa szklanka prosa ekspandowanego firmy Lestello małe opakowanie herbatników na mus mango: 1 mango żelatyna  odrobina wody Przygotowanie: Na samym początku gotujemy wodę w której rozpuścimy galaretkę truskawkową. Na 1 opakowanie galaretki odmierzamy nie więcej niż

Życie zaczyna się w kuchni
Piernikowe markizy z kremem orzechowym 198

Markiza – rodzaj okrągłego ciastka złożonego z dwóch herbatników lub ciastek kruchych złączonych ze sobą za pomocą słodkiej masy. W zależności od rodzaju markiz smak ciasta jak i kremu może być różny. Na święta były pierniczki lukrowane, a na Nowy Rok - piernikowe markizy z kremem orzechowym. Składniki: - 1 kg mąki tortowej - 8 żółtek - 3 białka - 1,5 szklanki drobnego cukru

mojewypiekiinietylko
Cake pops 134

oraz imprezy szkolne. Przepis banalnie prosty więc każdy powinien sobie z nim poradzić. Do ozdabiania zachęćmy dziecko, a na pewno sprawimy mu tym radość. Składniki: 250 g ciasta (pokruszone herbatniki, biszkopt , murzynek, ciasto babkowe) 120 g serka mascarpone masło lub krem np. nutella gotowa polewa lub czekolada patyczki coś do ozdabiania np. kolorowa posypka jedna łyżka oleju Wykonanie

Pysznie & Pięknie
Pianka jogurtowa / Sernik z jogurtów greckich na biszkoptach (pieczony) 491

budynie śmietankowe/waniliowe (bez cukru) 8 jajek 1 szklanka cukru pudru (w wersji fit mielę ksylitol; można dodać więcej) 1 szczypta soli Dodatkowo: biszkopty na spód (u mnie podłużne herbatniki biszkoptowe )   Przygotować 3 miski - w tym jedna z nich powinna być na tyle duża, aby pomieściła wszystkie składniki.  W największej misce należy utrzeć żółtka z cukrem pudrem

Di gotuje
Klasyczny sernik bez spodu – prosty sernik 309

sernik doskonale smakuje. Spód, oczywiście możecie zrobić z dowolnego przepisu na ciasto kruche, tylko pamiętając o wcześniejszym podpieczeniu go, przed wylaniem ciasta. Spód również można wykonać z pokruszonych herbatników, połączonych z masłem. Sernik świetny będzie z bakaliami jak i bez nich (czasem mnie kusi użycie rodzynek w serniku, ale mąż ich nie cierpi buuu). Jeśli nie lubicie słodkich wypieków

Mieszam w Garnku
Śnieżny puch 227

Wspaniałe ciasto, które w internecie pojawia się jako ciasto bez pieczenia, podane na spodzie z herbatników. U mnie w wersji na biszkopcie, gdyż chciałam by ciasto było nieco bardziej podzielne. Warstwa serowa u mnie nieco niższa niż na ciastach prezentowanych na innych blogach, z uwagi na wykorzystanie większej formy, w moim odczuciu było jej jednak w sam raz. Biszkopt

Smaki Na Talerzu
Smaki dzieciństwa- blok czekoladowy jak za PRL 195

polecam masło) - 3 czubate łyżki stołowe kakao - pół szklanki mleka 3,2% - szklanka cukru - 3 szklanki mleka w proszku (sypkie, nie granulowane) - dodatki wg gustu- np. bakalie, orzechy, kruszone herbatniki BLOK CZEKOLADOWY- WYKONANIE: 1. Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy cukier, kakao i mleko, dokładnie i długo mieszamy dalej podgrzewając, aż zaczną pojawiać się bąbelki. 2. Odstawiamy do przestygnięcia, następnie

Aromatyczne Podróże
Sernik bez spodu 824

180st. piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 150st. pieczemy przez 1,5 godziny. Studzimy zostawiając sernik w wyłączonym piekarniku, lub przy lekko uchylonych drzwiczkach. Polecam również przepis na sernik , na herbatnikach, który również można przygotować bez spodu , a zawiera mniej składników i przygotowuje się go błyskawicznie Przepis znajdziecie tutaj Artykuł Sernik bez spodu pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Świąteczny Domowy marcepan 149

dobrze się przechowuje a smak??? Nieziemski ja najchętniej jadłabym go w surowej postaci, ale cóż święta tuż, tuż i mam w planach jeszcze podzielić się z wami na migdałowe herbatniki. Póki co szykujcie malaksery i zaskoczcie swoich najbliższych marcepanem własnej roboty. Ja, nie wyobrażam sobie świąt bez marcepana, bo to jeden z tych składników kulinarnych, który od razu kojarzy

vaniliowoczekoladowa
Korzenny krem dyniowy 133

różnych smakach. Ja, zainspirowana przez Agnieszkę i jej masełko dyniowe , zrobiłam mój krem na bazie dyniowego puree. Z czym najbardziej mi to zasmakowało? Jak widać na zdjęciu, ze zwykłymi herbatnikami 😊 Może jednak podać go do świeżego pieczywa, czy też przełożyć nim ciasto. Lekko korzenny smak i zapach wspaniale pasują do przedświątecznej pory 😊 Składniki: 1 szklanka odciśniętego mocno z wody

Codzienna kuchnia niecodzienna
TORCIK AJERKONIAKOWY 147

mieli jeszcze okazji spróbować. Przepis nie jest moim autorskim,  znalazłam go w internecie dawno temu,  jednak nie jestem w stanie podać strony źródłowej. Ciasteczkowy spód : 300g herbatników kakaowych (jeśli nie mamy kakaowych użyjmy zwykłe maślane + 2 łyżeczki kakao) 100g roztopionego masła Masa ajerkoniakowa: 300 ml ajerkoniaku 100 g miękkiego masła ½ szklanki cukru pudru 400 ml śmietanki

Walijskie Pichcenie