Pieczarki to bardzo smaczne grzyby – są świetnym dodatkiem do wielu dań np. gulaszy, sosów, zapiekanek. Tym razem pieczarkowych smakoszy zapraszam na zupę-krem Gęsta… sycąca… pyszna… – zupa w sam raz na obiad, kolację, a nawet rodzinne uroczystości Dodałam do niej aromatyczne zioła prowansalskie, dzięki którym ma bardzo apetyczny zapach . Smaczne zupy… ** Zupa
Kulinarny S.O.S.Jesienna Obfitość – ziemniaki, grzyby, jabłka. Radośnie i smacznie spędziliśmy z kulinarną bracią i fanami dobrego jedzenia, ostatni weekend września. Było to już drugie spotkanie z cyklu Pory roku zorganizowane
Na moim stoleszalotki i czosnek. Smaż na wolnym ogniu, mieszając, przez 3 minuty. Dodaj boczniaki, zwiększ temperaturę i smaż przez 5 minut, mieszając, żeby nie przypalić cebulki. Dodaj szpinak, wmieszaj w grzyby, tak żeby zwiotczał i zrobił się miękki. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj kluski delikatnie przemieszaj i lekko podsmaż. Wsyp połowę parmezanu. Drugą połową posyp kluski wyłożone na talerz. Smacznego
Niedzielny kucharzQuiche (czytaj: kisz) z grzybami i dynią to pyszne danie, które przygotujecie w domu bez problemu. Do przygotowania tej potrawy … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Quiche</span> z grzybami i dynią pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerprzygotować je samodzielnie. Całość uzupełniają przepisy na przekąski czyli "małe dania", pierożki gyoza z rozmaitymi farszami, przygotowywane z kapusty okonomiyaki, dania z makaronem w roli głównej oraz marynowane warzywa, grzyby i owoce. Bardzo lubię ramen, ale nie mogłabym o sobie powiedzieć, że jestem znawcą kuchni krajów Dalekiego Wschodu, znacznie lepiej znam przepisy i tradycje kulinarne krajów Zatoki Perskiej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKlasyczny sposób na przygotowanie kurek. Przyznać się, kto tak nie przygotowywał tych wspaniałych grzybów? Kremowy, aromatyczny sos może stanowić osobne danie, jak i dodatek do obiadowego mięsa. Składniki (2 porcje) -400 g kurek -200 g kwaśnej śmietany -1/2 cebuli -szczypiorek -sól, pieprz -2 masła Przygotowanie Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić na patelni na rozgrzanym maśle. Kurki umyć
Zielona Kuchniazimną wodą, kilka cm nad powierzchnię mięsa, wsypujemy ½ łyżeczki soli, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy na wolnym ogniu 60 min. Mięso wyjmujemy, wywar przecedzamy przez drobne sito. Wrzucamy warzywa, grzyby, natkę pietruszki (1/2 pęczka), liście laurowe i ziele angielskie. Dolewamy zimną wodę, kilka cm nad poziom warzyw. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości jarzyn. Do smaku doprawiamy solą oraz
R'n'G Kitchenśmietany kremówki 2 małe jajka 2 żółtka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżki miodu 500 g piersi z kurczaka 120 g masła 2 łyżki sproszkowanych grzybów suszonych ( najlepiej borowiki) 2 cebule drobno posiekane 2 łyżki oleju 400 g kurzej wątróbki sól i pieprz do smaku Pierwszego dnia: Przygotować ciasto- mąkę wysypać na stolnicę,dodać sól i umieścić(...)masła i zeszklić cebulę - przełożyć na talerz. Dodać kolejne 1/4 masła i obsmażyć na nim mięso na rumiano ( przez ok minutę z każdej strony). Przełożyć na talerz i posypać grzybami. Na patelni rozgrzać kolejne 1/4 masła i obsmażyć wątróbkę ( krótko ok 20 sec z każdej strony). Przełożyć na talerz i doprawić solą i pieprzem. Formę do pasztetów nasmarować resztą
Smaczny zeszytkotlety z kani. Proste w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 kanie 2-3 jajka bułka tarta sól pieprz olej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Kapelusze grzybów należy oczyścić i doprawić solą i pieprzem. Do garnka wbijamy 2-3 jajka (mieszamy je) i moczymy w nich nasze kanie, a następnie panierujemy je w bułce tartej. Tak przygotowane
Blog kulinarny S9.PLWieprzowe żeberka w sosie grzybowym – danie bardzo sycące i smaczne. Smak grzybów i wieprzowiny współgra ze sobą, dając ciekawe … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Żeberka</span> w sosie grzybowym pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerZupa z maślaków zabielana śmietanką. Zupy z grzybami leśnymi najczęściej pochodzą z prostej, ubogiej kuchni wiejskiej. Nie ma tu nic wyszukanego tylko kilka zwykłych składników, a efekt jest przepyszny. Podobną zupą do tej z maślaków jest zalewajka z grzybami , również pochodząca z kuchni regionalnej. Składniki: 3 szkl. obranych i pokrojonych maślaków 2 szkl. pokrojonych ziemniaków 1 marchewka 1 pietruszka
Codziennik Kuchennydokładnie umyć i pokroić w cienkie paseczki. Wrzucić por na patelnię i smażyć aż lekko zmięknie. Następnie dodać umyte i pokrojone w paski boczniaki. Osolić do smaku. smażyć aż grzyby lekko zmiękną. Dodać gałkę muszkatołową, wymieszać. Zdjąć wszystko z patelni i rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia. Na tej samej patelni obsmażyć schab, po minucie z każdej strony. Gdyby patelnia
Kuchnia Pokoleńokres wytężonej pracy, bo przygotowujemy co roku ogromne zapasy, a jak wiadomo - kuchnia często wygląda wówczas jak pobojowisko. Coś się rozsypie, upadnie, pokruszą się suszone w piekarniku owoce albo grzyby. Zresztą sami dobrze o tym wiecie. Do kompletu tony piachu przynoszone na butach po spacerach i kot sąsiadów, który zostaje u nas kiedy wyjeżdżają na krótszy lub dłuższy czas
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: 430 g fileta z indyka 250 g boczniaków 150 g grzybów shimeji 1 czerwona papryka 1 średni por 100 g jogurtu naturalnego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki jarzynka, pieprz … Czytaj dalej Potrawka z grzybami
czarrna od kuchnisoli i pieprzu, ugotowane żeberka obrać pokroić w dużą kostkę,odłożyć razem z ugotowanym schabem, do wywaru włożyć pokrojone w słupki: marchew,pietruszkę,seler oraz ziemniaki w dużych kostkach, grzyby, obrać ogórki i dodać do zupy, dołożyć pomidory, pokrojone pieczarki smażyć około 10 min. z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i papryką, dodać do zupy, przyprawić solą
Kuchnia Beaty