Najchętniej jem komosę samą, z niewielkim dodatkiem oleju oraz ziół. Mogę się wówczas delektować jej czystym smakiem. Tym razem zdecydowałam się ją uprażyć i przygotować na
Kasia SarnaBakłażany mają w sobie coś magicznego, przynajmniej dla mnie, uwielbiamy je. Nie umiem opisać na czym polega to coś ale przepięknym oberżynom nie umiem się oprzeć
Moje Małe CzarowanieZ niecierpliwością czekałam na wiosnę. Teraz mogę wyjść na spacer nie tylko rekreacyjnie, ale celem zbierania dzikich roślin jadalnych. W tym sezonie postaram się regularnie publikować
Kasia SarnaW okresie świątecznym pozwalam sobie na duże ilości słodyczy. Na moim talerzu królują ciasta, ciasteczka, czekoladki, kremy... dlatego dla równowagi w najbliższych dniach postawię na zieleninę
Kasia Sarna" Są na świecie miejsca gdzie czas się zatrzymał. Dan Buettner zabiera nas do wspaniałych krain długowieczności, w których żwawi stulatkowie chętnie dzielą się swoją receptą
Kasia SarnaDesery z alkoholem to smakołyki, na widok których robimy się głodni. Zanim się za nie zabierzemy, warto wiedzieć, jak przygotować je we właściwy sposób. Artykuł DESERY
COOKMAGAZINETo najprostsze na świecie i przepyszne ciasto biszkoptowe z owocami jest bardzo częstym gościem na naszym stole. Znika jeszcze szybciej, niż się robi! Do przygotowania można
WiszniówkaUwielbiam – dodaję do niego czasami jeszcze trochę nasion chia. W trakcie tygodnia nie mam sumienia budzić sąsiadów przed 6 i taki koktajl wypijam jako
Szybko Tanio Smaczniehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Już niejednokrotnie wspominałam Wam, że uwielbiam smak pestek dyni. Olej też! Ostatnio dodaję go do serka
Di gotujeLiście szpinaku mają właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Właściwości lecznicze listków szpinaku to zasługa beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny. Poza tym szpinak bogaty jest
Moje Małe CzarowanieJarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jeśli mogę jakoś nakłonić niejadków wątróbkowych do jej zjedzenia to te naleśniki są do tego wspaniałe. Kremowa wątróbka i ulubione naleśniki to znakomity obiad dla wszystkich
Moje Małe CzarowanieW tym roku Wigilię (i święta) spędzam poza domem. Nie mam okazji do obmyślania świątecznego menu i, będąc zupełnie szczerą, nie spędza mi to snu z
Gotuj z Blue RavenNie ma nic lepszego w chłodne listopadowe poranki niż gorące owoce pod słodką bezglutenową kruszonką. Do tego jeszcze cynamonowa kawa i cała szarość za oknem zdaje
wegetalerze