daniu nieco słodkości. Maślany smak stanowi puentę. Bardzo lubię zupy o kremowej konsystencji, ale zawsze dodaję do nich jakiś chrupiący składnik. Tym razem postawiłam na salsę z gruszek oraz grillowanego kurczaka. Efekt taki, że Łooo! :) Składniki: Zupa: puszka krojonych pomidorów bez skórki Łowicz 350 g passaty pomidorowej Łowicz 1duża marchew 2-3 łyżki mleczka kokosowego 1 cebula 1 ząbek czosnku(...)Gruszki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Natkę pietruszki drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki., dodać sok z limonki oraz ocet balsamiczny. Zupę podawać z kawałkami grillowanego kurczaka oraz salsą z gruszek. Smacznego
zadanie-gotowanieSkoro lato w pełni, to pewnie i Wasze grille pracują na wysokich obrotach :-) Kiedy jestem w mięsnym mogę śmiało zgadywać kto będzie grillował, bo kupuje - ów ktoś - kiełbasę i karkówkę, najlepiej w plastrach lub gotowa, w marynacie. A ja - powiem Wam - sięgam też po inne rzeczy, które można fantastycznie przygotować na grillu :-) Dziś mam dla Was propozycję prostych i pysznych(...)lubicie) 4 bułki do burgerów Mięso mielimy, cebulę drobno siekamy, dodajemy pozostałe składniki kotletów i wyrabiamy do chwili, aż mięso odchodzi od dłoni. Formujemy cztery płaskie kotlety i grillujemy na złoty kolor po obu stronach. Nie zajmuje to dużo czasu, ale specjalnie nie pisze ile, bo tak naprawdę za każdym razem jest to inaczej (zależy od temperatury jaką uzyskuje Wasz
Czary - gary w kuchniGrill to nie tylko mięso, marynaty, ... to również sałatki. Sałatka grillowa z słodkim dresingiem jest jednym z moich autorskich pomysłów i tworzy świetne połączenie z grillowanym mięsem drobiowym. Składniki : opakowanie mixu sałat pół papryki czerwonej średnia czerwona cebula 3-4 rzodkiewki 10-15 dag pomidorków koktajlowych 2 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy (kremowej, nie za ostrej) 2 łyżki(...)oleju, a słonecznik i migdały prażymy na patelni. Wszystkie 3 elementy sałatki łączymy ze sobą na kilka minut przed podaniem. Jak już wspomniałem, sałatka świetnie pasuje do grillowanych mięs drobiowych
Mechanik w kuchnichwil". Całość przygotowanego mięsa dzielę na 7-8 części a z każdej z części formuję w dłoniach wałek średnicy ok 3 cm który nabijam na namoczony patyczek do szaszłyków. Grilluję spokojnie ale na dobrze rozgrzanym grillu co chwilę troszeczkę obracając. W moich koftach niema za dużo przypraw a to za sprawą śliwek suszonych które pięknie aromatyzują mięso podczas grillowania :) Warto
Mechanik w kuchniPrzedstawiam dzisiaj przepis na niezwykle łatwe, szybkie danie po męczącym dniu pracy. Grillowana i chrupiąca quasedilla nadziewana kaczką (można zamienić na kurczaka) w sosie bbq, dużą ilością roztopionego sera, cebulką i kolendrą. Dosłownie niebo w gębie! Wychodzą dużo smaczniejsze niż podobne dania w fast foodach. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Quasedillas z kaczką w sosie(...)posyp cebulką, dymką i kolendrą. Przykryj nadzienie drugą połówką tortilli tak by powstał „półksiężyc”. Rozgrzej na średnim ogniu patelnię grillową i ułóż na niej po 2 tortille. Grilluj po 2-4 minuty z każdej strony, aż powstaną ładne przypieczone grillowe paski a ser się rozpuści. Podawaj! Smacznego! English version Bbq duck quasedillas (4 servings) Ingredients: 2 cooked duck
karmelowymusztarda sarepska Roleski Mięso dokładnie myjemy, mielimy przynajmniej dwukrotnie maszynką do mięsa. Dodajemy startą na tartce cebulę, przyprawy i bulion, dokładnie mieszamy. Formujemy 4 kotlety, spłaszczamy i grillujemy na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu. Bułki przekrojone, również grillujemy na tej samej patelni. Dolną część bułki po podgrzaniu, smarujemy po 1 łyżeczce keczupu, musztardy i majonezu. Układamy sałatę
kulinarnyswiatdomiNajlepszym sposobem aby dodać trochę smaków do grillowanych mięs jest użycie marynat, które pozwolą mięsu wchłonąć niesamowite smaki. Jeśli lubicie egzotyczne przyprawy wypróbujcie marynatę „pięć smaków”, która jest pełna aromatu. Wymieszajcie kminek, paprykę, czosnek i sok z cytryny a otrzymacie ostrą marynatę w stylu marokańskim. Jeśli poszukujecie jednak coś prostego i klasycznego po prostu sól i pieprz będzie doskonałym dodatkiem(...)każdego steka. Poszukując nowych smaków można również spróbować podczas grillowania nacierać mięso słodkim sosem na bazie pomidorów, wędzonej papryki, i cydru jabłkowego. Poniżej zebraliśmy kilka pomysłów na wyjątkowe marynaty do mięs. Sól i pieprz . Klasyczne połączenie czarnego pieprzu, soli i nasion kolendry jest pyszne. Idealnie będzie pasowało do grubych i soczystych kawałków mięsa. Marynata marokańska. Macie w spiżarni trochę przypraw
naRuszcieśrodka. Połówkę cytryny kroimy w półplasterki, które wkładamy do wnętrza ryby wraz z kawałkami masła, tymiankiem i pietruszką. Skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do lodówki na godzinę. Grillujemy z każdej strony okołu 10- 12 minut, Podajemy z pozostałą cytryną pokrojoną w cząstki i ulubionymi dodatkami. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjesłodzonego. Jeśli ktoś lubi bardziej słodko, może upieczonego tosta polać np. miodem, syropem klonowym czy obsypać cukrem. Jeżeli lubicie kanapki podawane na gorąco to spróbujcie także grillowanej kanapki z kurczakiem , kanapki z grillowanym łososiem lub niepozornych ale jakże pysznych grzanek ze szpinakiem i serkiem topionym (albo z czosnkowym szpinakiem i jajkiem
Codzienna kuchnia niecodziennailością składników. Sól, pieprz, jakieś zioła i w kilka dosłownie minut mamy gotowe pyszne i zdrowe danie. Dziś zapraszam na aromatyczną doradę z grilla. Prosto, łatwo i smacznie. Grillowana dorada Czas przygotowania: 20 minut Proporcje dla 2 osób Składniki: 2 wypatroszone dorady 1 łyżeczka masła gałązki świeżego rozmarynu sól morska gruboziarnista pieprz cząstki cytryny Wykonanie: Ryby płuczemy pod zimną(...)pieprzymy. Rybę również delikatnie solimy z zewnątrz. Układamy na rozgrzanym grillu lub na patelni grillowej, okładamy gałązkami rozmarynu i pieczemy z każdej strony, aż skórka lekko zbrązowieje. Czas grillowania zależy od temperatury, na grillu ryba szybciej będzie gotowa, niż na patelni. Doradę podajemy skropioną cytryną
Kulinarne przygody GatityStefano był oburzony, że w Polsce ryby grilluje się w foli i faktycznie ma rację.... Potrzebne składniki: 2 dowolne rybki 3 ząbki czosnku 0,5 pęczka pietruszki oliwa z oliwek pieprz, sól Rybę dokładnie myjemy, następnie nacieramy oliwą z oliwek, solą, i pieprzem , następnie grillujemy na ruszcie. Do oliwy z oliwek dodajemy pokrojony czosnek
Łycha smakówNajlepszym sposobem aby dodać trochę smaków do grillowanych mięs jest użycie marynat, które pozwolą mięsu wchłonąć niesamowite smaki. Jeśli lubicie egzotyczne przyprawy wypróbujcie marynatę „pięć smaków”, która jest pełna aromatu. Wymieszajcie kminek, paprykę, czosnek i sok z cytryny a otrzymacie ostrą marynatę w stylu marokańskim. Jeśli poszukujecie jednak coś prostego i klasycznego po prostu sól i pieprz będzie doskonałym dodatkiem(...)każdego steka. Poszukując nowych smaków można również spróbować podczas grillowania nacierać mięso słodkim sosem na bazie pomidorów, wędzonej papryki, i cydru jabłkowego. Poniżej zebraliśmy kilka pomysłów na wyjątkowe marynaty do mięs. Sól i pieprz . Klasyczne połączenie czarnego pieprzu, soli i nasion kolendry jest pyszne. Idealnie będzie pasowało do grubych i soczystych kawałków mięsa. Marynata marokańska. Macie w spiżarni trochę przypraw
naRuszciesiebie... że szybko znikają ze stołu. Dodatek tego sera sprawia, iż są wykwintne, bardzo smaczne i nadają się na każdą okazję- szybki obiad lub elegancki lunch ze znajomymi. Dodatek grillowanych warzyw sprawia, iż całość jest sycąca a zatem świetnie nadaje się na zimowy obiad lub kolację. . Składniki (na 2 porcje): opakowanie mieszanki sałat z roszponką 50 gram sera halloumi(...)smażę na niej warzywa i ser po 3-4 minuty z każdej strony. Na talerzu rozkładam sałatę, pomidora kroję na ćwiartki i układam na sałacie. Następnie dodaję grillowane warzywa i ser. Skladniki dressingu mieszam i tuż przed podaniem polewam nim sałatkę. Całość dekoruję świeżymi ziołami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajawrażenie i że nawet w sklepach jest większy wybór. Dlatego dzisiaj znowu ryba :) tym razem z grilla, lecz elektrycznego nie węglowego. Z takiego grilla też jest pyszna i możemy grillować cały rok :) 2 porcje Składniki: 2 pstrągi pęczek świeżej pietruszki pęczek tymianku 1 cytryna cięta w plastry szczypta pieprzu cytrynowego sól i pieprz do smaku 2 łyżki(...)Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, środek ryby solimy i pieprzymy. Rybę faszerujemy świeżymi ziołami, dodajmy kilka plastrów cytryny i masło czosnkowe. Całość układamy na grillu nasmarowanym oliwą, grillujemy ok 10 minut z każdej strony ( pamiętajcie, że to zależy od wielkości ryby). Smacznego
Niezły MłynekSałatka na ciepło z warzywami pieczonymi z octem balsamicznym, zieloną soczewicą i camembertem, który po podgrzaniu staje się cudownie płynny i ciągnący. To połączenie jest wprost obłędne! Próbowaliście kiedyś grillowanego lub pieczonego camemberta? Jego wnętrze staje się przyjemnie płynne i ciągnące, a skórka zgrabnie utrzymuje w ryzach te serowe pyszności. Latem często grillujemy camemberta zawiniętego w folię aluminiową w czasie
Chilli Czosnek i Oliwa